Viem je asi divné že chalan v 16tich rokoch číta knihy. Mohol by mi niekto poradiť nejakú dobrú knihu? Nejaký fajn román. Kedže net je plný románov pre dievčatá a nadržané 13ky, (Mier, nikoho nechcem uraziť) chcel by som si prečítať niečo fakt dobré. ďa
Akože čo je na tom divné keď niekto číta knihu v akomkoľvek veku?
Ľavá ruka boha (trilógia) od Paula Hoffmana je celkom spoko.
Príbehy ze Zeměplochy ( Terry Pratchett )
Metro 2033 ak si hral hru tak sa oplatí prečítať alebo oboje naraz.
Skoč do Panta Rhei a v sekcii fantasy romány si nájdeš určite niečo
Sry...Zabudol som na to. Niečo o živote. Príklad. Rodičia sú rozvedený, segra je lezba, v škole to nejde, kurvenie sa po nociach...Jedna taká kniha je od Benjamina Leberta - Crazy len je už stará a nemôžem ju zohnať, jedine v Národnej knižnici v MT ju majú. Páčila sa mi aj kniha od Melvina Burgessa - Heroín. Tam to bolo skôr o drogách ale bolo to o zlých rodičoch, v škole to šlo dole, život na ulici...
Keď chceš tento "typ" literatúry ako si spomínal tak si zožeň akúkoľvek divadelnú hru Marca Ravenhilla určite neoľutuješ. » www.martinus.sk/knihy/autor/Mar... Alebo niečo tvrdšie je Sarah Kane (ale to je už podľa mňa veľmi naturalistické, ale možno ťa to zaujme)
hmm tak teda čo
- desity kruh, ale to ťa asi nebude zaujímať
-to je za maru salvatruchu( o gangoch a ich fungovaní v usa v 20 st. z pohľadu dievčaťa ktoré sa do gangu dostalio ako 15 ( ? ) ročné
-nadbytočný ale nové vydania sa volá myslím že zrodený na smrť- ide o to že sa tam dosral celý svet a nie len jeden život a je to samozrejme fikcia takže neviem či ťa to bude baviť
@violinkenneth predbehla som ťa sorry @skip hej to vážne, podľa toho čo písal mi to celkom sadlo do toho, čo by sa mu mohlo páčiť, je to fakt jednoduché ľahké čítanie ale rozhodne neurazí, mňa teda určite nie a viem že nie som jediná
Maxim E. Matkin, ten perfektne píše, aj keď to nie je o deckách, ale sú to životné príbehy aj o kurvení sa, možno treba mať trochu viac rokov na úplné pochopenie, ale aj v šestnástich z toho niečo vieš mať, pokiaľ máš trochu intelektu v sebe. A najlepšia od neho, čo som čítala, bola Mexická vlna, fakt že úplne super, aj som si poplačkala
ja zas musim povedat, ze tien vetra bol pre mna neskutocne gycovo a pozersky pisany a cely cas som mal chut zabit nielen tie priserne nudne postavy, ale aj samotneho (zrejme imbecilitou trpiaceho) spisovatela
@26 The Perks of Being a Wallflower sa mi veľmi páčilo! čítala som to ale v slovenčine, kde to vyšlo pod názvom Charlieho malé tajomstvá (k prekladu sa nevyhadrujem , a práve teraz som hovorila spolubývajúcej, že si to chcem kúpiť v angličtine
podľa tej knihy je natočený aj film, aj ten sa mi páčil
Na tom že čítaš nieje nič čudné
Ja taktiež čítam, kreslím, píšem a robím veľa iných vecí ktoré sú pre väčšinu mojich rovesníkov tabu..
Rob to čo ťa napĺňa a tých ktorí ti hovoria, že si čudný si nevšímaj
Karl May, Jack London a myslím že aj troch pátračov som vtedy ešte čítal... okrem toho skús fantasy, Eragon, Harry Potter, Pán prsteňov, Magické hmoty...
Teraz som s s prvákmi na Umení preberala scifi a fantasy literatúru a celkom boli niektorí chalani (ale aj baby) zaujatí Tolkienom. Ale napr. ja som im odporúčala aj Terryho Pratcheta. Neviem, či by ťa zaujímalo také niečo vtipno-ľahké-fantastično.
A medzi mojich naj patrí Kurt Vonnegut. Je skvelý. Skús napríklad Matka noc alebo Galapágy. A ak ťa zaujíma trocha história, tak moja naj je Liečiteľ od Gordona, ale nemusí to byť tvoja šálka kávy, pravdaže.
A jeden z komentárov: Najlepšia kniha!! A vy čo nadávate na Justina,možem sa spytať čo ste dokázali vy?! Má 45miliónov fanúšičiek,pozná ho celý svet...A vy ste dokázali na neho len nadávať.A gay je chlap ktorému sa páčia chlapi a nie ten čo dokázal viac ako vy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Len by si mohol bližšie určiť žáner, o aký sa zaujímaš...
ak niečo modernejšie, tak možno dan brown, murakami, nesbo
Ľavá ruka boha (trilógia) od Paula Hoffmana je celkom spoko.
Príbehy ze Zeměplochy ( Terry Pratchett )
Metro 2033 ak si hral hru tak sa oplatí prečítať alebo oboje naraz.
Skoč do Panta Rhei a v sekcii fantasy romány si nájdeš určite niečo
toto chceme vsetci takuto knihu
» www.martinus.sk/?uItem=14742...
a tuto by sa to malo niekde dať stiahnuť.
» www.uloz.to/hledej?q=Tajný...
you are welcome.
@10 viem to
@11 neviem o čo ti ide ale aspoň si do počtu
skús 50 odtieňov šedej
Tajný denník Adriana Mola by bol fajn asi.
ja odporúčam toto » www.martinus.sk/?uItem=135329...
tretia kniha ešte len vyjde no je to parádny príbeh
- desity kruh, ale to ťa asi nebude zaujímať
-to je za maru salvatruchu( o gangoch a ich fungovaní v usa v 20 st. z pohľadu dievčaťa ktoré sa do gangu dostalio ako 15 ( ? ) ročné
-nadbytočný ale nové vydania sa volá myslím že zrodený na smrť- ide o to že sa tam dosral celý svet a nie len jeden život a je to samozrejme fikcia takže neviem či ťa to bude baviť
» www.martinus.sk/?uItem=24098...
a keď o živote tak
» www.martinus.sk/?uItem=137484... alebo klasiku
» www.martinus.sk/?uItem=84508...
@skip hej to vážne, podľa toho čo písal mi to celkom sadlo do toho, čo by sa mu mohlo páčiť, je to fakt jednoduché ľahké čítanie ale rozhodne neurazí, mňa teda určite nie a viem že nie som jediná
podľa tej knihy je natočený aj film, aj ten sa mi páčil
Ja taktiež čítam, kreslím, píšem a robím veľa iných vecí ktoré sú pre väčšinu mojich rovesníkov tabu..
Rob to čo ťa napĺňa a tých ktorí ti hovoria, že si čudný si nevšímaj
@acvd43xa7w mirka, ty tiež nepoznám osobne nikoho mužského pohlavia, kto by to dobrovoľne čítal
Boha Múch si prečítaj
musím čítat viac aby som vedel odporúčiť aj čosi iné
A aj tie ďalšie sú pre mňa top. Je to perfektne spracované.
A medzi mojich naj patrí Kurt Vonnegut. Je skvelý. Skús napríklad Matka noc alebo Galapágy. A ak ťa zaujíma trocha história, tak moja naj je Liečiteľ od Gordona, ale nemusí to byť tvoja šálka kávy, pravdaže.
A jeden z komentárov: Najlepšia kniha!! A vy čo nadávate na Justina,možem sa spytať čo ste dokázali vy?! Má 45miliónov fanúšičiek,pozná ho celý svet...A vy ste dokázali na neho len nadávať.A gay je chlap ktorému sa páčia chlapi a nie ten čo dokázal viac ako vy