He, ja to mám tiež presne tak isto, ešte aj tie časy sedia úplne presne (ale doma som "už" o pol štvrtej)
A nevidím v tom žiadny problém. Jediný problém môže byť ten, ktorý spomenula @kaylee . Ale spolužiak, ktorý býva ešte ďalej ako ja (vlakom cca hodina aj niečo) chvíľu býval na intráku, ale potom sa na to vykašľal a začal dochádzať a neprichádza absolútne o nič.
A keď ti vadí tá cesta na stanicu, tak nech ti nevadí Je to síce dosť o držku, hlavne teraz v zime keď musím ísť tých 20-25 minút po tme, keď ani neviem kadiaľ idem a ešte k tomu mrznem, ale dá sa to v pohode zvládnuť.
ja dochdázam tak že vstávam o 5.15, z domu idem o 6.00, cesta má 15 minút a potom prestupujem a ešte polhodina cesty a dá sa to v pohode ..na internáte by som nevydržala .. ale rob ako chceš, čo ti bude viac vyhovovať..ja som na dochádzanie zvyknutá takže nemám problém vstať aj skôr ..
intrák..ja som v prváku chcela ísť ale ma nezobrali kvôli kapacite.s dochádzaním to mám podobné ako ty plus ešte prestup... potom som tam už nechcela ísť aj kvôli tomu že baby sú už rozdelené po izbách...a bla bla.. doma si môžeš robiť čo chceš ale strácaš priveľa času s cestovaním kt. je veľa krát zábavné.. no neskutočne vyčerpávajúce
@emmka98765 , no mozno, to je take mensie mesto no inak ja budem tiez cestovat asi 30 km na strednu a to mame gymnazium aj u nas v meste ale ja som si vybrala trosku "tazsiu cestu"
ja by som volil internat ... ale to určujem podľa svojho režimu ...na treningy by ma pušťali to sa da vybaviť priepustka a pod. jedlo by som mal a inač len spim alebo sedim na nete ...čiže nijak by ma to neobmedzovalo oproti tomu čo doma ....a spať chodim do 23:00 v každom pripade ...mojou tužbou je isť spať o 21:00 ale malokedy to vyjde ...
@emmka myslím bývala som na intrákoch celú strednú školu musíš si zrátať pre a proti...viem však, aké boli kamošky smutné, keď sa niečo konalo, vymyslelo, a ony museli na bus, či chceli, či nie...
Hm. Ja som na intráku, ale mne by cesta do školy trvala tak 3,5 hodiny, a to sa už fakt neoplatí. A neviem.. Mám pocit, že mám vcelku šťastie na intrák (moc nás nekontrolujú), ale ono má všetko svoje proti. Úprimne, keby predtým viem, s kým budem bývať, neviem, či by som si zmenu školy nepremyslela. :S
ja som bola na stredoškolskom, čistá buzerácia... večierka o 6tej
ale na druhej strane keď budeš hneď po škole utekať na bus domov asi si príliš spolužiakov neužiješ a na intráku som spoznala pár fine ľudí, no byt ma zachránila bola to paráda. ja osobne som za internát
Ja mám do školy asi takých 40km. Prvé 2 ročníky som bola na inťáku a nepáčilo sa mi tam. Nešlo ani tak o to obmedzovanie, ale o medziľudské vzťahy a tak. Dosť mi vadilo, že keď som ja chcela spať, ostatní pili a robili bordel. Ja som za srandu, ale no nebolo to 2x príjemné. Sprchy boli tiež otras (ešte nám ich aj polroka prerábali= prach, hluk) a aj to mi vadilo, že sú tam 4 steny a dosť. Každý sa do každého stará a keď sa spoznali, polovica sa medzi sebou nebavila..
Skúsila som dochádzať a už by som to nemenila. Musím však prestupovať, takže to trvá... Normálne vstávam o 5, ale tento rok mi uštedrili 3 nulté, takže o 4. Ešte mi zo začiatku nechodili dobre spoje, tak som pol roka chodila o pol 5 z domu pešo 4 kilometre...
Domou prichádzam okolo 16, ale keď máme menej hodín, tak nemám spoje a chodím taktiež pešo... A to všetko som obetovala, len aby som nemusela zase na ten inťák... Ale nehovorím, že u teba to bude rovnaké, možno ti bude fajn. Ja len hovorím z vlastnej skúsenosti, možno ti to pomôže v rozhodovaní..
ja mam nieco podobne ako ty a dochadzam.intrak som sice nevyskusala,ale mam spoluziacky,ktore tam byvaju a zda sa mi,ze sa mam lepsie.tym,ze 20 minut chodim peso zo skoly a 20 do skoly sa mi vytvaroval zadok a nohy,co je len taky bonus a kazdy den mi maminka navari,zavezie ma rano na stanicu,pride po skole na stanicu a kazdy vecer sa s nou mozem mojkat.po skole mam pokoj na ucenie,nikto ma nevyrusuje,mozem sa dlho sprchovat v o 108096%cistejsej sprche ako na intraku,mozem kadit smiley: a aj ked ide cestovanie do penazi(co aj intrak,vlastne by mi to mozno aj vychadzalo rovnako so stravou a vreckovym) a nechlastam kazdy den,je to predsa len domov.nie som nutena skoro dospiet,uzivam si maminkinu starostlivost a je mi fajn
aj ked s prichodom na strednu som dospela az az...ale to je uz na inu otazku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
ja sama budem tiez rano vstavat 5.30 a cestovat skoro hodinku v buse (okolo 30km) :/
Teda nepoznám teba, ale ako poznám seba...som proste lenivá cestovať toľko...
....a napr. časovo je to výhodnejšie, lebo len cestovanie ti koľko zaberie, a ešte dojsť domov,,,oddýchnuť si, učiť sa, a mať ešte voľný čas...
...a finančne internát vychádza približne tak isto ako náklady na každodennú dopravu...
a tiež chodím tak že o 6:00vstavam,o 6:55 bus do mesta,o 7:15 na ďalší bus a asi kilometer do školy
na internat by som nikdy nešiel
Ja dochádzam z Malaciek do Petržalky. Už pomaly tretí rok a žijem
intrák je grc
@hajzelbaba mne tá cesta vadí na stanicu..
a na stanicu mi to pesi trva 15 minut.
A nevidím v tom žiadny problém. Jediný problém môže byť ten, ktorý spomenula @kaylee . Ale spolužiak, ktorý býva ešte ďalej ako ja (vlakom cca hodina aj niečo) chvíľu býval na intráku, ale potom sa na to vykašľal a začal dochádzať a neprichádza absolútne o nič.
A keď ti vadí tá cesta na stanicu, tak nech ti nevadí Je to síce dosť o držku, hlavne teraz v zime keď musím ísť tých 20-25 minút po tme, keď ani neviem kadiaľ idem a ešte k tomu mrznem, ale dá sa to v pohode zvládnuť.
@indifferentgirl vadí ,ale takto každý deň (takmer) by som chodila s kamošmi
@anitchka..hm...nie čo mi to vraví
@fylo prečo ?
@revolucion asi pôjdem
potom som prestala ale nie kvôli tomuto
ale na druhej strane keď budeš hneď po škole utekať na bus domov asi si príliš spolužiakov neužiješ a na intráku som spoznala pár fine ľudí, no byt ma zachránila bola to paráda. ja osobne som za internát
Ja mám do školy asi takých 40km. Prvé 2 ročníky som bola na inťáku a nepáčilo sa mi tam. Nešlo ani tak o to obmedzovanie, ale o medziľudské vzťahy a tak. Dosť mi vadilo, že keď som ja chcela spať, ostatní pili a robili bordel. Ja som za srandu, ale no nebolo to 2x príjemné. Sprchy boli tiež otras (ešte nám ich aj polroka prerábali= prach, hluk) a aj to mi vadilo, že sú tam 4 steny a dosť. Každý sa do každého stará a keď sa spoznali, polovica sa medzi sebou nebavila..
Skúsila som dochádzať a už by som to nemenila. Musím však prestupovať, takže to trvá... Normálne vstávam o 5, ale tento rok mi uštedrili 3 nulté, takže o 4. Ešte mi zo začiatku nechodili dobre spoje, tak som pol roka chodila o pol 5 z domu pešo 4 kilometre...
Domou prichádzam okolo 16, ale keď máme menej hodín, tak nemám spoje a chodím taktiež pešo... A to všetko som obetovala, len aby som nemusela zase na ten inťák... Ale nehovorím, že u teba to bude rovnaké, možno ti bude fajn. Ja len hovorím z vlastnej skúsenosti, možno ti to pomôže v rozhodovaní..
aj ked s prichodom na strednu som dospela az az...ale to je uz na inu otazku
@drilo a nemá?