Momentalne som asi v polke knihy the fault in our stars (na vine su hviezdy) ale stiahol som si uz aj film, neviem ci mam docitat knihu a tak si pozriet film, alebo naopak.. poradite?
@obliviate Potom bývajú ľudia sklamaní z filmu. Opačne je to tiež tak podobne. Si myslím, že je to subjektívne a treba to brať s nadhľadom.
Príklad uvediem Lord of The Rings trilógiu. Prostredie vo filme masaker, efekty masaker, vytvorenie atmosféry tiež dobré. Prepracovanie postáv sa už nevyhlo škrtaniu, takisto samotnému príbehu. A čo najviac mi na filmoch vadí, chýba mi ten taký knižný opis prostredia, spomalenie príbehu opismi, prepracovanejšie dialógy...
@helloxd Dočítať knihu... Vlastne nie, pozrieť film... Počkať, nie, radsej dočítať najprv... nie nie nie, co to trepem, pozrieť film... Ci nie, dočítať, definitívne... alebo radsej pozrieť film, to je lepsie... nie, vlastne dočítať... alebo pozrieť film?
:-S
@obliviate Súhlasím. No niekedy sa skôr dostaneš k filmu a keď zisťuješ veci, zistíš, že je aj napísaná kniha, atď.
Moje čítanie kníh neovplyvňuje názor na film a vice versa.
@obliviate Hlaavne preto že je to "based on true story/based on book/" a takisto scenár sa musí meniť, nemôže sa ísť podľa knihy. Kniha má svoje plus, aj filmy majú svoje plus.
No čo napríklad Jackson spravil s Hobbitom, mi už príde príliš prehnané a 3 filmy sú len o zarobení peňazí
@neoriginalna tak to je len môj názor ja nemám vôbec rada filmy, prídu mi strašne nereálne je fakt málo filmov ktoré si pozriem od začiatku do konca, ale tých pár, ktoré som videla fakt stáli za to
@granko007 tak, ja neviem. fakt vec nazoru, ale si jedinecna, takyto som este nepocula ale nejdem sa s tebou urcite hadat
ja som bola velky knihomol, teraz uz citam menej a pozeram viac filmov. nic to nemeni na tom, ze podla mna viem ocenit tak kvalitnu knihu, tak kvalitny film. su to rozdielne veci, niekedy viac vyhovuje jedno (clovek chce byt sam, ma cas pre seba, precita v klude knizku), inokedy druhe (trebars kino, a ja kino milujem )
@neoriginalna tiež nepoznám nikoho kto by zdieľal môj názor ale tak pozerať filmy kde sú príšery, alebo tie americké filmy, ktoré sú absolútne nereálne, to nie je nič premňa teraz mám obdobie kedy knihy nečítam, ale v zime sa to o5 zmení ale tak snáď dám šancu nejakým filmom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Príklad uvediem Lord of The Rings trilógiu. Prostredie vo filme masaker, efekty masaker, vytvorenie atmosféry tiež dobré. Prepracovanie postáv sa už nevyhlo škrtaniu, takisto samotnému príbehu. A čo najviac mi na filmoch vadí, chýba mi ten taký knižný opis prostredia, spomalenie príbehu opismi, prepracovanejšie dialógy...
:-S
Moje čítanie kníh neovplyvňuje názor na film a vice versa.
No čo napríklad Jackson spravil s Hobbitom, mi už príde príliš prehnané a 3 filmy sú len o zarobení peňazí
aj ked ja som prečítala prvých 10 strán z tej knihy a prestala ma baviť, film si pozriem
ja som bola velky knihomol, teraz uz citam menej a pozeram viac filmov. nic to nemeni na tom, ze podla mna viem ocenit tak kvalitnu knihu, tak kvalitny film. su to rozdielne veci, niekedy viac vyhovuje jedno (clovek chce byt sam, ma cas pre seba, precita v klude knizku), inokedy druhe (trebars kino, a ja kino milujem )