nie, nedodržujem, nie som veriaca, okrem toho v našej rodine (starí rodičia boli) sa pôst nedržal, odkedy dedko robil niečo v kláštore a na pôst sa tam napchávali všetci kňazi a mníšky a spol. pečenými prasatami, husami a kačicami... vtedy povedal, že odteraz sa v našej rodine pôst držať nebude...
ale inak momentálne držím nedobrovoľný pôst... načo jesť, keď to aj tak skončí v záchode
ja to vidím tak, že keď sa chce niekto postiť, nech sa zriekne hocičoho, čo má rád. Pre niekoho by zrieknuť sa mäsa nebolo až také sebazaprenie, podľa mňa v pôste vôbec nejde o to mäso...
Pôst je veľmi dôležitý, keď sa striedajú ročné obdobia, najmä medzi zimou a jarou. Dávam si na tom záležať, lebo sa tak dá účinne predísť jarnej únave a podobným nepríjemnostiam. Ale ide o cca trojdňový pôst, kedy sa živým len vodou a šťavami, po prípade ovocím, zeleninou a maximálne zrnkami.
tiez ma ako prve napadne post=nejdest maso... hold sila zvyku z pocutia.... nedodrzujem post, ale kvoli prechodu na jar by sa mi zisiel nejaky pardnovy... uvidim ako mi to vyjde, ci sa mi to podari, nezrat chvilu aj ked ja nejem nejako moc, takze post mam tak trocha stale
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
ale inak momentálne držím nedobrovoľný pôst... načo jesť, keď to aj tak skončí v záchode
ja to vidím tak, že keď sa chce niekto postiť, nech sa zriekne hocičoho, čo má rád. Pre niekoho by zrieknuť sa mäsa nebolo až také sebazaprenie, podľa mňa v pôste vôbec nejde o to mäso...
- ty dneš ješ mäso? veď je pôst?
- pôst? aký pôst? a mne to môže byť jedno, mňa ani len pokrstiť nechceli
a ja tieto židokresťanské zvyky aj tak nedodržiavam..
A tiež takého zvyky nedodržiavam, lebo tie sviatky čo prídu potom... (ach)