Ahojte, nedávno som bola na prijímačkách na doktorandské štúdium, čo sa týka testov, predpokladov, prospechu som mala takmer plný počet, teda najviac bodov z uchádzačov a projekt k dizertačnej práci bol aj podľa školteľky aj podľa komisie v pohode, nič zlé mi nepovedali....ale ked som videla výsledky, tak hrôza, z obhajoby z projektu som mala najmenej bodov ....ked som v tabuľke videla body ostatných, bolo presne vidieť, že o čo mali testy horšie napísané, o to mali viac pridané na obhajobe, aby si komisia pretlačila svojich, ktorých tam vopred chceli mať....hoci naše projekty mali takmer identickú štruktúru, hodnotenie obhajoby komisiou bolo závislé na hodnotení testov, nie na kvalite spracovania projektu...rozhodnutie o prijatí som ešte nedostala a v mojom prípade, to je tak natesno, či áno, či nie...asi skôr nie....oplatí sa dať odvolanie a uviesť ako dôvod nespravodlivosť a vopred určené poradie aj v prípade, že ide o doktorandské štúdium, kde sa až tak veľa ľudí nehlási? ... Prípadne poznáte podobné prípady manipulácii s bodmi na prijímačkách? Ako sa riešili? Ďakujem.
ja sa opytam inak. chces aj po tomto robit doktorandske na (predpokladam) tvojej alma mater, ked vidis, ake je to cele skorumpovane a aki hajzlici tam su?
@Willbebetter no ak sa stane zazrak a hranicu spravia tak, ze sa dostanem, tak hej, alebo cez odvolanie, inac nie....sla by som normlane klasicky pracovat a mozno potom po case inde ak by sa mi chcelo a ak na inej ma tema oslovi
Podľa mňa to nemá zmysel, ak ťa tam nechcú na tom doktorandskom tak ti budú len strpčovať život.. predsa len to nie je ako na Bc kde je trilion ľudí a nikto nerieši
@Sheily ono, ved to ani nejde o mna, lebonproti obhajobe nemali vobec nic, len asi si povedali, ze mojej skolitelke nechcu dat doktornada, teda mna....lebo chcu dat inym, co si idu robit profesury....cize o vztahoch medzi ucitelmi
@Willbebetter@Obrvonjottr ja som bola praveze celych 5 rokov spokojna, aj mi to islo celkom fajn, robila som rozne aktivity aj do praxe, az toto, co sa bohuzial na vacsine skol asi robi...vedvtym, ze je denne doktorandske platena pozicia-skoro ako zamestnanie,tak prijimacky=pracovny pohovor....cize na Slovensku sa aj pohovory casto robia pre formu....tak aj na tie sa este nachodim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Toto nechcem zverejnovat, takych je na Slovensku urcite vacsina, preto sa pytam ci niekto toto nezazil...