uškodit neuškodia,ale pomožu ak to skombinuješ s dobrou stravou ....ale ked máš nizky vahu a dam uz len tu dobru stravu tak to pojde hore,len treba k tomu cvičit
Su ludia,ktorí proste maju tak rýchly metabolizmus,že tuk nepriberu. Proste akchcu pribrat na vahe musia pribrat svaly (su tazsie ako tuk). Cize cvičit+strava a bude to ok.
@1 tak veru...ja som dost chudy a kym som necvicil, bol som este chudsi. a to mozem zozrat aj 20 hamburgerov a kilo slaniny denne. ked mas raz rychly metabolizmus, tak bud budes chudy alebo svalnaty tukom sa do takej tej "zdravej hmotnosti" nedostanes.
ja som tiež začala pekne priberať až keď som začala cvičiť. no musím povedať, že záleží aj čo cvičíš, resp. na čo svaly používaš. mne inak rástli a formovali sa svaly, keď som tancovala, keď som bicyklovala a inak, keď som cvičila rýchlochôdzou. teraz mám prácu, kde sa dosť nachodím, takže moje telo má tendenciu skôr sa formovať do štíhlej, atletickej postavy než vyslovene naberať svaly, hoci popritom si robím svoje tréningy s vlastnou váhou (zamerané na nohy a zadok).
každopádne ak človek cvičí je vhodné snažiť sa zvýšiť príjem bielkovín, vitamínov, minerálov a omega mastných kyselín
Uskodit ti mozu iba ak si kupis nejake lacne fejkove cinske smejdy... mozes dostat hnacku alebo ti moze byt proste zle... ak si ale kupis nieco relativne kvalitne, tak by ti to uskodit nemalo...
A ano, mozu ti pomoct nabrat hmotu - ved na to su heheh... akurat presne ako hovori @12 nesmies si to zacat mylit s nahradou stravy!
Môžu a aj uškodia tvojmu mozgu a peňaženke.
Keď chceš pribrať tak zežer mame cukor z kuchyne a nekupuj si ho za 50e pod názvom gainer a podobne.
Ako vážne , ľudia sú jebnutí , netreba ti žiadny doplnok stravy a dosiahneš to isté čo ľudia s plnou riťou doplnkov.
Ale zaujímalo by ma aké konkrétne myslíš
@jurito ako ja si vahu udrzim aj ked necvicim. lenze bez cvicenia proste nepriberiem kazdopadne na svoju vysku by som mal/chcel mat tych 80-85kg, mam 75kg a maval som 60... dodnes neverim, ze ma neodfuklo alebo nieco...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Su ludia,ktorí proste maju tak rýchly metabolizmus,že tuk nepriberu. Proste akchcu pribrat na vahe musia pribrat svaly (su tazsie ako tuk). Cize cvičit+strava a bude to ok.
každopádne ak človek cvičí je vhodné snažiť sa zvýšiť príjem bielkovín, vitamínov, minerálov a omega mastných kyselín
(aj keď nie som si istý, či mi niektoré vitamíny, ktoré som bral, neprispeli k zúženiu cievy a následne NCMP)
vitaminy ti zuzili cievy ? ehm..nie som zverolekar ale znie to zahadne
A ano, mozu ti pomoct nabrat hmotu - ved na to su heheh... akurat presne ako hovori @12 nesmies si to zacat mylit s nahradou stravy!
Keď chceš pribrať tak zežer mame cukor z kuchyne a nekupuj si ho za 50e pod názvom gainer a podobne.
Ako vážne , ľudia sú jebnutí , netreba ti žiadny doplnok stravy a dosiahneš to isté čo ľudia s plnou riťou doplnkov.
Ale zaujímalo by ma aké konkrétne myslíš
mne skor rozširuju- lepšie mi prudi krv
a ktore vitaminy si bral ?
Nechce sa mi teraz googliť dôkaz, ale nenapísal som blbosť. Pozri si napr. čo robí v tele vápnik...
@suzanne11
Všelijaké, vitamín D3 (okolo 5000 UI), Ca:Mg (lyžička denne)... prípadne vitamín C (okolo 25g - tento ale nič zlé asi nespravil)