prvú mám prečítanú už nespočetne veľakrát, druhú asi dva... páčia sa mi obe, druhá je síce písaná zaujímavejším štýlom (čo bude dobou, kedy bola napísaná prvá), ale prvá je stále stará dobrá klasika....
Dracula je jediný upír, ktorého uznávam (dobre priznám sa, mám doma všetky časti Tw......., ale to som si kúpila kedysi dávno, keď som si myslela, že to budú dobré knihy, ale romantické naozaj nemám rada)
Mne sa to páčilo, aj keď to na mňa niekedy pôsobilo príliš chaoticky... niekde som čítala, že je to jediná kniha, ktorú napísal a vystihol splny mesiaca na deň presne, čo v tej dobe keď napísal tú knihu nevedeli, preto sa polemizuje o tom, či naozaj nenašiel a neprepísal tie denníky... či už to je pravda, či nie, páčilo sa mi to
joj tá prvá niečo úžastné a čítať to asi vo veku 10 rokov bol zážitok potom som sa normálne bála zaspať...ako ale čo je ten nový už mi to príde také odveci....proste zamotané načo tam plietli ešte aj Bathoričku? kniha stratila celú svoju pointu....a to som sa na tú druhu hrozne tešila a sklamala ma na plnej čiarke, avšak jednotku som si prečítala už asi 5 razy proste stará dobrá klasika je asi najlepšia
asi budem vulgárna, ale pokračovanie je pičovina nad mraky, posrali úplne všetko čo Stoker v Draculovi vybudoval, je to brak, ktorý nestojí nič, absolútne nulová hodnota ešte aj na hovno napísané, pozliepaná konina na spôsob ameriky...nechutné, dlho ma žiadna kniha tak nevytočila....ale originál Draculu milujem
ja som citala obe.. jednotku mame doma niekolko vydani.. dvojka ma nadhernu vazbu.. avsak pribeh s Batorickou to uz prilis domotali... velmi sa snazili a snaha moze niekedy vsetko znicit..
@newbeetle presne aj ja podobne ako viacerí tu, Brama Stockera som čítal a celkom sa dalo, aj keď niektoré tie postavy sa chvoali vyslovene nelogicky ba až retardovane, no o tej druhej som uani nepočul
Od Brama Stokera som čítala Draculu, o tej druhej knihe ani neviem , ale každopádne klasický Dracula je najlepší, a najviac ma asi dostal,ostatné "nápodobneniny" ma nikdy neťahali.
tak ja som prvu citala ked som mala asi 8 rokov a ktovieako ma nebavila (pochopitelne ... snad ked sa k tomu vratim teraz, bude to o nieco lepsie... inac tiez som o tom pokracovani nevedela... konecne sa na birdzi dozviem aj nieco zaujimaveho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
a pokračovanie...no o tom by sa dalo diskutovať donekonečna...podľa mňa blud, podľa iných geniálna bodka...
Dracula je jediný upír, ktorého uznávam (dobre priznám sa, mám doma všetky časti Tw......., ale to som si kúpila kedysi dávno, keď som si myslela, že to budú dobré knihy, ale romantické naozaj nemám rada)
ale obsahovo je to strašná kravina. prečítať sa to dalo, ale nesmierne prekombinované, a také, divné
ale originál je samozrejme super, ale dakedy by som sa rada dostala i k tej neskrátenej verzií