ja som si objednala z Hongkongu alebo zo Singapuru, teraz neviem... ale neplatila som nič, len poštovné. celá zásielka (prívesok) ma vyšla na nejaké tri eurá aj s poštovným.
z Ciny kupujem celkom bežňe, väčšinou oblečenie (doteraz taaak... 10-15 balíkov). Oni to tí predajcovia majú vychytané čo robiť aby to bolo bez cla - poslať to ako "gift" alebo vystaviť "CoO" na úplne smiešnú sumu a pod. Raz som už ale mal to potešenie s colným úradom lebo čínsky inteligent napísal na to 2x väčšiu cenu ako skutočne bola takže to nesedelo (ach) Na clo nájdeš cenník na nete, na niektoré veci sa ale platí ešte aj dph. Ono je to ale až nejako od 100 (120?)€, inak to colníci všetko pušťaju ďalej len tak.
Ja cez ebay kupujem strašne často a väčšinou to ide z Číny a nikdy som sa nestretla s tým, že by som platila clo. Ako bolo povedané vyššie, zvykne sa to posielať ako gift. S platením cla som sa stretla akurát tak pri nákupe krabice plnej čaju
@matusha no teraz som kupil parkovacie senzory do auta pre mna a pre brata cca 40 dolarov aj s postovnym , zajtra budem volat na colne ze co s tym je a kolko bude stat to clo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov