staci, ale tej matike sa aj tak nevyhnes. to co je na prijmackach na EK je viac menej aj na maturite. skoc si na EK maju tam taku knizocku s prikladmi a to ked si preratas dostanes sa tam urcite. ale z tej matiky by si podla mna mala ist maturovat. ja som tiez tak bol, matiku som vobec nevdel nikdy, a zmaturoval som na 3 s prizmurenymi usami, ale aj tak mi to potom velmi pomohlo na prijmackach.
Ja sa tiež hlásim na ekonomickú, a nejdem maturovať z matiky. (ešte to by mi tak chýbala slight_smile: Žiaľ príjmačky z matiky sa nevyhnem. Už ako keby som to videla...
nechápem,načo chcete ísť na školu,kde je niečo,čo vás nebaví.mám pocit,že matika nie je len na prijímačkách,ale aj potom počas školy.tak keď nechceš ísť z nej maturovať,prihlás sa na vysokú,kde využiješ to čo ťa baví.
nechapem vas ludia. nemate radi / neviete matiku, nac sa drbete na ekonomicku, ked to je sama matika????? lebo EKONOMICKA - to dobre znie? lebo naivne verite, ze ked vystudujete EKONOMICKU, budete zarabat tazke prachy?? tak potom je jasne, ze na tu matiku nemate ani nijake vlohy, lebo inak by ste si velmi rychlo vyratali, ze ked z 1000 ludi ma moznost uplatnit sa (s tym, ze bude zarabat tazke prachy) mozno tak 10, pri takej konkurencii....
ale ano, chodte na ekonomicku, lebo je to in. po prvom rocniku vas vyrazia, lebo bez matiky polovicu predmetov nespravite, ale chodte, ved mozno zozeniete nejakeho stedreho sponzora, a to niekedy celkom staci
@luc.ka prosim ťa co to trepes ja chodim na ekonomicku uz nejaký ten rok a jediné dva predmety kde som potreboval matiku bola matika a statistika. Mám plno spoluziakov ktorí nerobili maturitu z matiky a ani ju nikdy nevedeli ani nebudu vedet a kludne robia skusky. Ekonomicka vobec neni o matike.uplne stačia zaklady.
Ja si napriklad nemyslim ze ked vystudujem budem automaticky zarabat tazke prachy, ale určite budem mať vacsiu sancu ich zarobit ako bez tej skoly. Okrem toho ekonomicka skola je urcite lepsia ako nejaka trapna sociologia alebo filozofia, ktoré su naozaj iba na to aby mal človek vysokú školu. A clovek z ekonomickej sa urcite uplatni pretoze ekonomia je sucastou kazdej oragnizácie ci uz sa zaobera bankovnictvom alebo zbieranim odpadkov.
Nehovorim ze je to lahka skola ale urcite je to najlepsí mozny kompromis medzi vynalozenou namahou na ucenie a uplatnenim sa.
Nechapem ako 21 rocna baba moze mat taký primitívny a detský nazor na takú vec ako je vysoká škola. Vysvetlitelné by to bolo iba v pripade ze na ziadnu nechodis.
@pokergirl ja by som na tvojom mieste isiel na tu maturitu z matiky. Iba kvoli tomu aby som nemusel navstevovat pripravne kurzy. Su to aj tak iba vyhodené prachy.
@11 ked to ty povies, tak teda fajn, kazdy blb spravi matiku, staci ked vie naratat do 20 a malu nasobilku islo o to, ze ked nevie matiku, tak v prvom rade nespravi prijimacky
a na vs chodim, nemusis sa obavat o moju buducnost.
Ako jedna vec je to co spoimanala ayreen, lu.cka atd na co idete na skolu kde viete ze matiku budete potrebovat ked ju neviete?
A na druhej strane ta matika nie je az tak strasna na technickej a matfyze je ovela narocnejsia...
Ale kurva sa zamyslite a skuste zistit aku povest ma ekonomicka univerzita... neviete? ELEKTRICKOVA SKOLA - nastupis, prejdes, vystupis a bye bye. Su tam tusim ze 2 fakulty ktore su narocne a konkurencie schopne, inak to nie je nic moc. A to vam povie asi kazdy koho stretnete...
ja som napríklad zmaturovala z matiky vďaka prípravným kurzom na EU, takže myslím že to stačí.. a ono tam tej matiky nie je zas tak málo ako vraví @leitho podľa mňa.. teda aspoň na našej fakulte čo je podnikový manažment je do viacerých predmetov zakomponovaná (matika A, matika B, podnikové financie, mikroekonómia, štatistika, ...) -ide najmä o derivácie a vzorce. ak nemáš problém s týmto nebudeš mať problém ani na EUBE..
@chavez často s tebou v názoroch súhlasím, ale s tým že EU je elektičková škola absolútne nesúhasím. veď už len po prvom ročníku je tam o 30% študentov menej po druhom ďalších 20%.. tí čo to hovoria by si to mohli ísť na Eu vyskúšať.. a z takých čo tam chodia a vravia to je mi úplne na vracanie. veď aký imbecil by už len chodil päť rokov na školu ktorá je úúplne ľahká, bez úrovne, električková??- podľa neho samozrejme... jasné sú tam aj slabí profesori ale to sú všade. a kope ľudí o ktorých mám dosť vysokú mienku dá Ekonomická zabrať.. mne občas tiež. takže tak.
@chavez a ešte som sa chcela spýtať, ktoré fakulty to majú podľa teba úroveň a sú konkurencieschopné? a tým pádom ktoré nie? a dávaj si pozor na to čo povieš, aby som sa do teba nepustila
@16 elektrickova skola ti sibe? heh, to pedagogicka skorej, ale EK fakt ne. ta skola ma dobry kredit, jedine co tam kusok zaostava je informatika, ale to na EK moze byt jedno.
dobree ludia..klud ...ja som si dala seminare z nosky a bioly..a teraz mi zaplo ze by som mozno aj na ekonomicku chcela ist ..ta ja len tak ..ale s matikou nemam nejake problemy velke..
aj ja som chodila na kurzy pripravne na EUBA.. a niektori studenti tam boli velmi matematicki zdatni a kvoli nim sa nepreberali take detaily pri niektorych prikladoch ktore by som ja potrebovala prebrat.. (kedze som vobec nesla maturovat z matiky ale z biologie a posledne dva roky som mala kvoli tomu matiku dva krat do tyzdna a znacnu cast sme nestihli prebrat) takze ked sme mali matiku tak som len opisovavala to co bolo na tabuli a sem tam som mala posilnene sebavedomie tym ze mi sli aspon kvadraticke rovnice.. dany ucitel sa mi pacil tak aspon tak som mala sprijemnene a ozivene soboty s matematikou.. ale taka anglictina a ekonomia bola viac v pohode.. kazdopadne priklady som si pred primackami velmi neprepocitavala a tak som nespravila na primackach matiku.. vysledky v spodnej patine bodoveho ohodnotenia co sa tyka tych primacok z matematiky
Pripravne kurzy EUBA su fajn uz len pre to, ze zistite ake typy prikladov tam asi su a ci na to mate.
@petka9 sorry ak som sa ta dotkol, ale to su veci ktore pocuvam od vela ludi - studenti, studenti co prestupili na ine skoly (podotykam prestupili, nie ze ich vyrazili a hladali inu) a aj profesori co tam ucia/ucili. Nehovorim ze je super lahka a prejde ju kazdy, to nie.Ale nie su zrovna najnarocnejsie a tiez je tam dost hnusna byrokracia co pocuvam... A tie fakulty ak si dobre pamatam by mali byt medzinarodne vztahy a narodohospodarska, ale isty si nie som, to info mam od holky co robila pre nejaku studentsku uniu ci co to bolo za organ (nieco ako studentska rada len tam boli studenti z roznych univerzit).
@20 dobry kredit ma tak na slovensku aj to preto ze na slovensku su jedine 2-3 zname a schopne skoly co sa zaoberaju ekonomiou/manazmentom a to je UKcko, EUBa a CityU. Viac ich v podstate ani nie, respektive su ale maju dost pochybnu povest (napriklad taka polnohospodarska uni co ma fakultu manazmentu - wtf???) Ale celkovo velmi dobry kredit nema. Celkovo= SR,CR atp Celosvetovo sa nechyta ani jedna SR skola. To je proste fakt, smutny, ale fakt.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ale ano, chodte na ekonomicku, lebo je to in. po prvom rocniku vas vyrazia, lebo bez matiky polovicu predmetov nespravite, ale chodte, ved mozno zozeniete nejakeho stedreho sponzora, a to niekedy celkom staci
Ja si napriklad nemyslim ze ked vystudujem budem automaticky zarabat tazke prachy, ale určite budem mať vacsiu sancu ich zarobit ako bez tej skoly. Okrem toho ekonomicka skola je urcite lepsia ako nejaka trapna sociologia alebo filozofia, ktoré su naozaj iba na to aby mal človek vysokú školu. A clovek z ekonomickej sa urcite uplatni pretoze ekonomia je sucastou kazdej oragnizácie ci uz sa zaobera bankovnictvom alebo zbieranim odpadkov.
Nehovorim ze je to lahka skola ale urcite je to najlepsí mozny kompromis medzi vynalozenou namahou na ucenie a uplatnenim sa.
Nechapem ako 21 rocna baba moze mat taký primitívny a detský nazor na takú vec ako je vysoká škola. Vysvetlitelné by to bolo iba v pripade ze na ziadnu nechodis.
@pokergirl ja by som na tvojom mieste isiel na tu maturitu z matiky. Iba kvoli tomu aby som nemusel navstevovat pripravne kurzy. Su to aj tak iba vyhodené prachy.
a na vs chodim, nemusis sa obavat o moju buducnost.
jej, ty pocuzivas to, co konkretisti!
~ so prizmurenymi usami~ miesanie zmyslov a ich funkcii
A na druhej strane ta matika nie je az tak strasna na technickej a matfyze je ovela narocnejsia...
Ale kurva sa zamyslite a skuste zistit aku povest ma ekonomicka univerzita... neviete? ELEKTRICKOVA SKOLA - nastupis, prejdes, vystupis a bye bye. Su tam tusim ze 2 fakulty ktore su narocne a konkurencie schopne, inak to nie je nic moc. A to vam povie asi kazdy koho stretnete...
@petka9 sorry ak som sa ta dotkol, ale to su veci ktore pocuvam od vela ludi - studenti, studenti co prestupili na ine skoly (podotykam prestupili, nie ze ich vyrazili a hladali inu) a aj profesori co tam ucia/ucili. Nehovorim ze je super lahka a prejde ju kazdy, to nie.Ale nie su zrovna najnarocnejsie a tiez je tam dost hnusna byrokracia co pocuvam... A tie fakulty ak si dobre pamatam by mali byt medzinarodne vztahy a narodohospodarska, ale isty si nie som, to info mam od holky co robila pre nejaku studentsku uniu ci co to bolo za organ (nieco ako studentska rada len tam boli studenti z roznych univerzit).
@20 dobry kredit ma tak na slovensku aj to preto ze na slovensku su jedine 2-3 zname a schopne skoly co sa zaoberaju ekonomiou/manazmentom a to je UKcko, EUBa a CityU. Viac ich v podstate ani nie, respektive su ale maju dost pochybnu povest (napriklad taka polnohospodarska uni co ma fakultu manazmentu - wtf???) Ale celkovo velmi dobry kredit nema. Celkovo= SR,CR atp Celosvetovo sa nechyta ani jedna SR skola. To je proste fakt, smutny, ale fakt.