Dobrý deň, mám epilepsiu už zo päť rokov, ale bez záchvatov, jem lamictal ráno večer po 50 mg, a už asi dva týždne sa mi výraznejšie trasú ruky a od včera ma klepe vnútorne celú, aj na zvracanie začína byť. Neuro dnes nerobí..pls nemáte s tým skúsenosť? Ď
a ako dlho to takto jes? videl som cloveka co mu zvysila lekarka davku liekov na epilepsiu a preplo ho z toho...chytal schyzi, bol agresivny... ak ti bude zle skus si znizit davku ako si mala pred tym...
@pravnik no myslim ze by pacient samovolne davku menit nemal.. skor by som pockal do pondelka na lekara... ale ak by sa to pocas vikendu podstatne zhorsilo, tak na neurologicky urgent
@aventine zle som sa vyjadrila, pred cca päť rokmi som odpadla a nasadili mi lamictal a odvtedy som nemala záchvat, len raz sme ho skúsili vysadiť, tak vtedy som odpadla, tak mi ho znovu nasadila späť. Ale keď jem tie lieky tak neodpadávam
@pravnik ja si práveže myslím, že mi ju zvýši alebo neviem...znížiť by ju mala len keby mi bolo lepšie nie? Alebo že by to naopak bolo? Sama si ju nebudem radšej znižovať ani zvyšovať, uvidím v pondelok. Snáď nebudem musieť riešiť pohotovosť
@vikina987 tak ak beres rovnaku davku cely cas a az teraz ta zacalo triast, tak sa asi muselo nieco stat, mozno uz ti ho telo tak nebere, alebo reaguje citlivejsie.... to fakt treba ist k doktorovi, zajdi na pohotovost, ked nic aspon sa pozre co to ješ a uvidíš....
@patrixo hej, ak to dlhodobo tak bere, tak k tomu traseniu bude treba lekara navstivit... ako v kazdom pripade, ja som pisal skor o situacii ked dojde k zvyseniu davkovania....
@vikina987 jj neurol je benzák tiež, to by malo byť v pohode keď si dáš. veď aj keď má človek záchvat tak mu len pichnú nejaký benzo a prejde to, je dobre mať takéto veci vždy poruke teda.
@pravnik ak sa to zhorší tak pôjdem na pohotovosť, ak nie tak vydržím nejak do pondelka a pôjdem to riešiť. Snáď sa to zatiaľ nejako upokojí..Ďakujem za rady
@pravnik farby laky ..keď som na nejakej oslave, dám si za dva, ale dost. Dva za čas neverím ze by ublížili ..ale inak..neviem nenapada ma nic, porozmýšľam nad tym este
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov