u nas na zakladnej bola eticka vychova normalny predmet. pisali sme vela a citali sme celu knihu a mali sme si pametat rozne zasady ako sa dodrzuju, co je slusnost, co sa patri ked sa stanu rozne situacie atd.... ale to som mal len na zakladnej, nie na strednej
@poke chodil som na nabozenstvo na zakladnej chvilku, totalna blbost.... ovela lepsia bola eticka vychova, na nabozenstne sa naucis akurat tak otcenas....
@mefistofel neskutočná blbosť, pravdaže na niektorých školách možno, no na naších hodinách máme katecheta, ktorý zhrnie filozofiu, príbehy (zo života a každú hodinu nový, pričom to vie geniálne povedať) a všetko prelýna s náboženstvom
@veroniques my sme tieto veci riesili uz na zakladke.rozne prejavy v spolocnosti..atd.. prebrali sme rozne osbnostne typi cloveka,maly sme parlament a take..a hlavne laska k slovenskej republike bola na kazdje hodine ked sme si spievali slovensku hymnu..
na zakladnej som etiku mala rada lebo ucitel rozpraval a ak ma to zaujalo pocuvala som ak nie tak som rozmyslala..taka hodinka tyzdenne volneho oddychu nebola na zahodenie
teraz na strednej,zo zaciatku ucitelka len rozpravala ako na zakladke,ale teraz uz zacala s roznymi spolocenskymi aktivitami,a to uz ma nebavi,nemozem rozmyslat
vždy záleží na prístupe učiteľky k tomuto predmetu a ku žiakom. Ja som mal etickú výchovu a bola to skvelá hodina Podľa mňa o tom by mala byť škola > o príprave na reálne životné situácie a a učenie ako sa v nich správne zachovať. Taktiež medziľudské vzťahy.
to už si nepamätám, čo sme tam preberali, ale také veci ako etika, etiketa, spoločenské správanie... potom som už na to nechodil, pretože ma to nebavilo
@janehonda nemozes rozmyslat pri spolocenskych aktivitach?
Podla mna to je to, co by sa tam malo robit + prejavovanie sa, vyjadrovanie postojov, nazorov, pestovanie tolerancie, pocuvania a roznych navykov, ktore spolocnost vyzaduje.
@tomias to uz trochu pripomina obciansku ale je to super ked sa ucitel snazi nieco s tymi ziakmi robit lebo je vela takych co to maju v pazi
@veroniques ehh ale ja som ten typ co radsej vela premysla a hovori ked ho vyzvu aby povedal svoj nazor. a ked musim robit spolocensku aktivitu, v 95 percent pripadov mam uplne ine nazory ako skupina s ktorou robim. aa ked 5 zo 6 ludi povie nieco, a ja s tym nesuhlasim tak nevidia dovod brat to na vedomie.
nuž. S jednou profesorkou sme sa celý rok rozprávali o AIDS (niežeby sme chceli, ale ona sa k tomu vždy dostala. Traumatické. Dokonca sme vymysleli aj piesne o aids, keď už zóna A nestačila).
Ďalšia furt hovorila o svojej vnučke, ktorá je inteligentnejšia než my (a asi o 10 rokov mladšia) a neznášala naše správanie, tak to nebolo bohviečo.
Ďalšia bola fajn, taká prirodzená autorita a to sme sa rozprávali o spoločnosti, aktuálnych témach a podobne.
A etika bola vždy takou oddychovou hodinou. Neviem, či mala úplne zmysel, tuším by som bola takmer na vlas rovnaký človek bez nej.
neviem, čo sa pamätám tak etika bola na strednej v poho. mali sme srandovného učiteľa starého komunistu, ktorý keď spustil tak rehot
rozprával o všeličom, mal zaujímavý štýl. raz búchal po lavici asi pred 5 rokmi, že prečo učí vlastne, že je to žobračina!!! potom jeho obľúbená téma aj bol komunizmus samozrejme, ale bolo o všeličom zaujímavom. dokonca raz sa pamätám, že rozprával aj o Osvenčime.
Určite áno, mne tie naše hodiny dali vela, akurát mi prišlo odveci že to bolo delené na etiku a náboženstvo, lebo tie veci, o ktorých sme sa bavili my, na etike, by sa zišli každému .. (bonton, ako sa zachovať v rozličných situáciach, zvyky v jednotlivých situaciach, ako zvládať trápne sitiacie a všeličo, čo mi teraz nenapadá )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
teraz na strednej,zo zaciatku ucitelka len rozpravala ako na zakladke,ale teraz uz zacala s roznymi spolocenskymi aktivitami,a to uz ma nebavi,nemozem rozmyslat
Podla mna to je to, co by sa tam malo robit + prejavovanie sa, vyjadrovanie postojov, nazorov, pestovanie tolerancie, pocuvania a roznych navykov, ktore spolocnost vyzaduje.
@tomias to uz trochu pripomina obciansku ale je to super ked sa ucitel snazi nieco s tymi ziakmi robit lebo je vela takych co to maju v pazi
takze mne vyhovuje sediet a pocuvat
Ďalšia furt hovorila o svojej vnučke, ktorá je inteligentnejšia než my (a asi o 10 rokov mladšia) a neznášala naše správanie, tak to nebolo bohviečo.
Ďalšia bola fajn, taká prirodzená autorita a to sme sa rozprávali o spoločnosti, aktuálnych témach a podobne.
A etika bola vždy takou oddychovou hodinou. Neviem, či mala úplne zmysel, tuším by som bola takmer na vlas rovnaký človek bez nej.
rozprával o všeličom, mal zaujímavý štýl. raz búchal po lavici asi pred 5 rokmi, že prečo učí vlastne, že je to žobračina!!! potom jeho obľúbená téma aj bol komunizmus samozrejme, ale bolo o všeličom zaujímavom. dokonca raz sa pamätám, že rozprával aj o Osvenčime.
Mníška asi ťažko...tie nevychádzajú z kláštora...možno tak reholnú sestru...