Dá sa zvládnuť tá angličtina a pozerali pri prijímačkách aj na výsledky z ústnych maturít (niekde som čítala, že im treba poslať aj maturitné vysv. aj vysv. s koncoročnými známkami ).
Síce neštudujem (dostal som sa tam , nakoniec som zvolil inú alternatívu ) , ale poznám zopár ludí odtiaľ . Čo sa týka angliny je to dosť makačka hlavne je jej tam požehnane ale na druhú stranu ak máš angličtinu na slušnej úrovni a zamakáš počas roka tak by to nemal byť až taký problém . Čo sa týka maturitného vysvedčenia tak tento rok na ústne maturity nepozerali a čo som tak letmo pozrel inak tomu nebude ani budúci rok .
A nevieš náhodou ako to je s certifikátmi ,napr. keď mám základnú štátnicu (B2) , či sa bere do úvahy aj známka ? Lebo čítal som si to a je tam napísane, že uchádzači, ktorí získali jazykový certifikát v úrovni B2, bude hodnotenie externej časti maturity odvodené od priemerných výsledkov študentov prihlásených na študijný program, ktorí v roku 2012 maturovali v externej časti maturity v úrovni B2.
ahoj tak ja som sa tam dostala, ale nesla som tam nakoniec, pokial naozaj nemas z B2 nad minimalne 85% tak sa znamku z maturit ci certifikat, najlepsie sa ti oplati urobit B1 a zoberu ta tam skor, viacero ludi ktorych poznam tak dopadli mali B1 ja B2 a aj ked sice skola hovori ze B2 su zvihodneni nejakych ich kuzelnym vypoctom, kamarat ktorý nie je az taky dobrý v aj a robil B1 bol v poradi vyssie ako ja a moj druhy kamos co mame certifikaty aj maturu z B2. na tej skole som bola aj na DOD a bola som na dvoch hodinach, neviem sice ako velmi tam musia makat studenti pocas skuskoveho obdobia, ale ked som pocula vyslovnost vyucujucich mala som dost citat papiere s takym akcentom dokaze aj 7 rocny prvak.... kamoska chodi na medzinarodne vztahy na ekonomicku a s tym sa to neda porovnat....
@eva23 Ja si myslím, že tento rok by mohla byť situácia iná, keďže všetky gymnázia majú povinnú maturitu z úrovne B2 a tým pádom si nemôžu vyberať nižšiu úroveň...iba ak by potom uprednostili študentov z odborných škôl, ktorí majú ako jediní možno maturovať z B1
no tak podla mna vy ot budete mat o to ahsie ze podla mna uroven b2 pojde o dost dolu lebo keby bola tak ista ako minuly rok tak polovicka ludi ani nezmaturuje(tym enchcem nikoho urazit)
@piskotka3 Neni pravda, Ja som na gymnáziu a mám štátnice a dal som si nahradiť maturitu z AJ B2 a dál som si dobrovoľnú skúšku z B1 -externú časť , čiže som s tým vybabral
Ludia verite si sa tam dostat po tohtorocnej mature zo sloviky ?? ja som ju nenapisal zrovna najlepsie no anglinu mam super som zvedavý ako to bude tento rok ..:/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov