Podľa mňa jednoznačne áno...veď si predstavte že ste už dobrých pár rokov iba na prístrojoch,neviete hovoriť a máte už také preležaniny že to nie je možné...oplatí sa žiť?myslím že nie ..
zivot mi dala mama s otcom maju teda oni rozhodnut ci niekto na mne vykona eutanaziu?....su ludia ktori ziju len vdaka uzasnym pokrokom mediciny, ziju umelo na pristrojoch a funguju im len niektore centra v mozge dolezite pre zivot.nemyslia nerozpravaju necitia ale ziju.naco? ...ked ich medicina vedela priputat na lozko v ´´zivote nasilu´´ nech ich dokaze vyliecit.lenze....nic nie je jednoduche niektore choroby zatial liecit nevieme mozno za desat rokov mozno za tisic a mozno nikdy.takyto clovek je plytvanim a verim ze ak by sa chudak mohol sam rozhodnut zomriet by chcel.pretoze pred par rokmi (ked nebolo mozne az takto nasilu drzat cloveka ziveho)by bol mrtvy.myslim ze tymto mu ublizujeme viac.pretoze clovek ma pravo na dostojny zivot a toto dostojne nie je
Eutanáziu by som určite povolil. Za krutých podmienok by som ju chcel mať aj na sebe. Aj keď je určite trápením aj pre rodíčov a blízkych toho, kto ma mať asistovanu samovraždu, oni to proste dopustiť nedajú vidia posledné týždne, alebo dni svojho blízkeho a nechcú mu život len tak ukončiť. Ale stačí sa vžiť sním. Stačí už len povedať slovo bolesť, velká až odstrašujúca bolesť, na ktorú pomahajú zvičajne len opiáty - čo sú drogy to by bolo v pohode, ale ak dotičný dostane dávku morfia popripade tramadol a iné opiaty ktoré by mali bolesť uíšiť na minimálne 12 hodín, a o hodinu začne kričať od bolesti...a jediné čo počuje od lekárov je, že dalšiu dávku môže dostať až o 4-10 hodín, vtedy ho nezabíja len bolesť ale hrôzostrašná predstava toho že 10 hodín v nej ešte bude, jediné čo robiť môže je ležať, kričať. Pre neho tých desať hodín predstavuje naších 10 rokov. Toto si treba uvedomiť. Po dalšie, človek po celý život má svoje práva, môže sa "potichu" zabijať ( fajčenie, drogy, alkohol, obezita(zle stravovanie) ) to všetko je dovolené ...azda okrem drog ale tie su pre narkomana pristupné skoro stále. Prečo su tieto veci dovolené , veď to ľudi zabijá ...a nikto to nezakáže. Aha už viem...lebo človek má pravo na život a nikto mu nemôže nič zakazať. Cigarety velký biznis , alkohol ešte vačší ...ale ak už ide o eutanáziu ...ide o krestanské hodnoty. Prečo? prečo človek nemá rovnaké právo aj keď už sám nezmôže nič? hm? Ja som nikdy nebol ani na onkologii ani nikde kde je bolesť na prvom mieste. Ale aspon si to dokážem predstaviť, človek ktorý nezdiela môj názor, a dokonca si nevie predstaviť čo sa deje na onkologii atd ...tak mal by sa isť ostro pesvedčiť. Možno tak 5 z 10 zmenia názor..a aj keď nie na 100% tak aspon uvažovanie tie krestanské hodnoty si vo všetkom takmer protirečia ... prečo u nás je dovolená interupcia a eutanázia nie? a vo vláde je KDH. A prečo cirkev odsudzuje homosexuálov ? toto tiež neviem pochopiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov