Ahojte,
Vlasy si farbím asi od septembra na čierno, prvý krát len šampónom, ale potom dvakrát normálne farbu. Zdá sa mi že mi viac vypadávajú vlasy, teda predtým mi takmer vôbec nevypadávali. Vlasy zatiaľ zničené nemám, aj keď si ich žehlím po každom umyt
Ja som mala podobný problém asi po polroku farbenia vlasov, tiež na čierno, ale sama neviem, čo mi vlastne zabralo, či to, že som sa prestala farbiť, alebo čaj, zmena šampónu... Odvtedy si kupujem len určité značky šampónov a mám pokoj... Po roku a pol som znovu s farbením začala a už sa to neopakovalo, takže iba predpokladám, že tá farba sa nejak nezniesla s niektorými šampónmi... Skús aj ty prestriedať.
no chemicka farba je fakt svinstvo ktore vlas vysušuje, oslabuje, niči, ...sposobuje padanie vlasov...plus tie farby prenikaju do tela kde škodia určitým sposobom, preto sa neodporuča farbit si chem. farbou vlasy počas tehotenstva napr. ja som mala s chem. doničene vlasy. Od vtedy si farbim henou a je to uplne iny level
Inak tiež nie je jedno, akú farbu používaš, možno ti aj tá vadí. Ale tak samozrejme, chemická farba má vplyv na štruktúru vlasu, ale v dnešnej dobe by som nebola tak paranoidná, ako @3 , dnes sú už farby na úplne inom leveli, než pred napr. 5 rokmi, keď sa ešte používal vo veľkom amoniak...
@dzongoo dobre mi robia hlavne Garnier šampóny, znesiem Baleu, Elséve, Syoss, Gliss Kur, ale po tých nemám zas na dotyk také fajné vlasy. No píšem ti len orientačne, každému robí dobre niečo iné, veľa báb si pochvaľuje napr. Nivea šampóny a ja ich neznesiem...
Čo tie farby? Ktorú značku používaš?
@dzongoo ??? So silikónmi sa už dnes šampóny snáď ani nevyrábajú
Palette farby sú agresívnejšie, Garnier má dobré farby, šetrné, takže s tým by problém byť nemal... Nemôže v tom byť väčší stres, choroba, hormonálne zmeny za posledné obdobie?
@kitty7 Takmer všetky sú so silikónmi, mám o tom dosť prečítané, ja si aj na obale pozerám zloženie a kupujem len bez silikónov To padanie nieje zas veľmi enormné, ale mne voľakedy vôbec nezvykli padať a teraz keď si prejdem po vlasoch tak sem tam tam mám vlas .. :C
@dzongoo presne tak a silikony zaťažuju vlasy celkovo...čo nieje dobre - paradoxne mne najviac šampon pomohol klasicky žihlavovy a brezovy od dixi značky za par šupov. vlasy velmi rýchlo rastli, zhustli....začala som ho použivať po velmi vela kladnych hodnoteniach ludí - a ? zabera
@dzongoo Ja si tiež pravidelne čítam zloženie A keď mám na poličke v kúpeľni Elséve šampón s veľkým nápisom "bez silikónov", tak asi ten šampón so silikónmi nebude. Nič proti tebe, ale fakticky, dnes sa už silikóny do šampónov skoro vôbec nedávajú, lebo ľudia to odmietajú kupovať. Inak, nie je to len tým, že teraz sú tie vlasy viditeľnejšie, keď sú tmavšie? Teda, neviem, akú máš pôvodnú farbu.
@dzongoo schválne som pozrela tie šampóny na poličke a porovnala s kompletným zoznamom na internete... jeden jediný mal silikóny, paradoxne ten, čo mal aj najviac prírodných výťažkov (garnier ultra doux) - ale ten som ja nekupovala, aj keď ho používam. druhý garnier šampón napríklad silikóny neobsahoval, rovnako spomínaný elséve, nivea a ešte nejaký zo špecializovanej predajne, čo doniesla mama pred pár dňami. no a ku gliss kuru, tak silikóny slúžia na vyhladenie vlasu, takže tak nejak chápem, prečo ich produkty silikóny obsahujú... hold keď máš vlasy ako slama na výber nemáš... no dnes sa už naozaj výrobcovia tomu začínajú vyhýbať, biznis je biznis
ja si vlasy farbím asi 5 rokov, ale nie stále (lebo sa mi nechce) - možno tak každé 4 mesiace, niekedy je tam ešte väčší odstup. ale farbila som si kedysi častejšie a vtedy som mala pocit, že mi po umytí vlasov minimálne polovica z nich vypadla ale teraz mi ich padá veľmi málo, a vďaka farbeniu sa mi ,,zlepšila" kvalita - teda mávala som strašne jemné vlasy, nikdy mi nedržali ani keď som na ne nakydala kilo laku, vietor to vždy rozfúkal. teraz ich mám OK. ale asi by som sa neodvážila ich žehliť, lebo v kombinácii s farbením..fuha
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Čo tie farby? Ktorú značku používaš?
prvý kráť palette šampón, druhý krát color mask, a na začiatku januára Garnier Olia
Palette farby sú agresívnejšie, Garnier má dobré farby, šetrné, takže s tým by problém byť nemal... Nemôže v tom byť väčší stres, choroba, hormonálne zmeny za posledné obdobie?