Chcel by som sa opytat vas co uz chodite na farmaciu, ze co je vplnom studia a ci sa tam nachadza aj vela biologie, lebo biologiu nemam velmi rad a ak ano tak na aku temu je zamerana biologia.
No skôr je to zamerané na medicínsku chémiu, farmakokinetiku, farmkodynamiku a základy biológie, napríklad pri antibiotikách vedieť základy o baktériách, pri antivirotikách o vírusoch a tak,ale tam je najdôležitejšia chémia, s biológiou si až takú veľkú hlavu nerob- tá inak býva aj jednoduchšia... veľa šťastia potom na prijímačkách... ...
@matusha tak ja rozhodne som proti bifleniu sa !! ja praveze mam radsej veci na logiku a preto mam radsej chemiu ako biolu a bojim sa najviac toho ze ci nebude vela bioli na farmacii...
bože čo tu dneska čítam tie priblblé otázky ľudí, čo chcú ísť na farmáciu, už teraz sa bojím, ako bude vyzerať naše zdravotníctvo o pár rokov.. a to už teraz je bieda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vplyvom štúdia je to, že moja kamoška, ktorá nedávno úspešne ukončila tretí semester, bola dva mesiace zavretá doma a učila sa (ba možno aj dlhšie, už som ju skoro rok nevidela)
a čo chce teraz ísť každý na farmáciu? Veď to nie je ako sociálna práca. Ale vlastne.... oveľa ťažšie. Chodila tam moja mama a inak, je tam aj matika, ak by ťa zaujímalo. Chémie na mraky. A niekto tu písal, že chémia sa biflí Chémia sa nebiflí, chémia sa vie. Proste buď rozumieš alebo nie.
A ďalšia vec. Nebola som tam, ale rozmýšľala som, že môže byť ťažšia ako medicína, lebo odborní lekári musia vedieť choroby, napr. očný očné, zubár zubné, ORL tie krčné a tak.... všeobecný vie všetky, ale nepamätá si ich celý život. Ale lekárnik musí poznať každý jeden liek na ne všetky.
@ujododo tak ale keď si sa pýtal, či to treba logicky vedieť alebo biflovať sa to, tak moc o tej chémii asi nevieš. Druhý dôvod, prečo ti tam neradím ísť. A biológia tam je, aj keď neviem koľko. A máš tam aj matiku a fyziku.
Ja som minulý rok bývala na intráku na bunke s 9 farmaceutkami, 2 boli priamo so mnou na izbe a teraz som rada, že som na tú farmáciu nešla.
@13 ehm, bez lekárom dobrej stanovenej diagnózy sú lekárnikové vedomosti zbytočné; lekári majú obrovské vedomosti hlavne z anatómie, fyziológie a pod. a lekárnik sa s nimi nemôže rovnať a už vôbec nie schopnosti určiť diagnózu, to že lekárnik ponúkne lepšie lieky a môže lekárov aj poopraviť ak sám lekár predpíše nevhodnú kombináciu liekov je logické keďže na medicíne sa učí o liekoch možno také dva semestre zatiaľ čo na farmácii sa o nich učíš 5 rokov
@mumford No nepodceňoval by som ani farmáciu, najviac sa mi páči klinická farmakológia, lebo taký predmet máme aj na lekárskej, farmácia to nie je iba ten lekárnik, čo stojí za pultíkom a podobne- čo sa týka chémie, tak sa jej venujú viac ako lekári , no @storcko lekári nemusia vedieť iba tú svoju časť, predtým ako sa niekto stane napr. ORL , tak musí mať atestáciu z internej medicíny, tak isto aj onkochirurg z všeobecnej chirurgie, navyše aj očný lekár vie aké lieky používa napr. anesteziológ- minimálne základné,ale nie všetky môže predpisovať... a aj vo farmácii existujú odborníci viac špecializovaní na kardiovaskulárne liečivá a tak, podľa mňa ani jeden z týchto odborov neznamená viac- je to také vyrovnané...
@ujododo farmacia nie je skola, ktoru ked si vyberies, tak tam musis chciet ist na 1000%. Dost na nervy studium, minimum volneho casu, spravaju sa k tebe ako k odpadu (cest vynimkam), ale studium je zaujimave. Ak chces naozaj byt lekarnikom, tak sa na to daj, ale je to fakt narocne studium. Biologia je tu tiez, ale skor ako fyziologia,mikrobiologia - to su biflovacky, ale su to este tie lepsie predmety (tych sa nemusis obavat vobec). Studium je zamerane na to, ako vies rozmyslat a prepajat si pojmy dojmy a vedomosti z roznych oblasti, logiku, pamatovu kapacitu, ale najma..musi ta bavit chemia a scasti aj fyzika.
Ahojte, chcela by som sa opytat, neviete ci tie pripravne kurzy (tusim 6 sobot po sebe) co ponukaju, oplati sa to? Ak ste tam niekto chodili tak prosim napiste, ci je to k niecomu aj dobre, ci sa tam berie nieco nove alebo staci ked si kupim tie subory 3000 otazok a na tie prednasky uz chodit nebudem?
Farmacia vobec nie je lahke studium..skor naopak..na niektorych skolach sa na skusku naucis par stran..na farmacii knihu aj na 700stran...vela veci je aj o uceni sa naspamat..ale je to hlavne vsetko o logike..a straasne vela chemie...a vobec nie trapnosti ako na strednej skole.. ..od toho to ma velmi daleko...podla mna musis byt fakt rozhodnuty ze to chces niekedy robit..a az potom chod na tu skolu....a po tom vsetkom co viem co studium farmacie obnasa ma neskutocne vie rozculit ked si niekto farmaceuta pletie s predavacom liekov..:/..
ja tak neznášam ked sa ma niekto opýta na akú školu pojdem, ja poviem že na farmáciu tak on hned že jáááj ty chceš robiť v lekárni ? nie kurva, nechcem robiť v lekárni pre boha, si nikto ani neuvedomuje o čom farmácia je :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
veľa šťastia s bifľovaním chémie! :p
A ďalšia vec. Nebola som tam, ale rozmýšľala som, že môže byť ťažšia ako medicína, lebo odborní lekári musia vedieť choroby, napr. očný očné, zubár zubné, ORL tie krčné a tak.... všeobecný vie všetky, ale nepamätá si ich celý život. Ale lekárnik musí poznať každý jeden liek na ne všetky.
Ja som minulý rok bývala na intráku na bunke s 9 farmaceutkami, 2 boli priamo so mnou na izbe a teraz som rada, že som na tú farmáciu nešla.
Dakujem za odpoved
ja tak neznášam ked sa ma niekto opýta na akú školu pojdem, ja poviem že na farmáciu tak on hned že jáááj ty chceš robiť v lekárni ? nie kurva, nechcem robiť v lekárni pre boha, si nikto ani neuvedomuje o čom farmácia je :/