Takže čaute, došlo mi pred pár dňami, že ma zobrali na FCHPT(STU) čo ma mega teší, ale zobrali ma na všetky tri odbory, na ktoré som si podal(Chemický inžinier, Chémia,medicínska chémia,chemické materiály, Automatizácia, informatizácia a manažment v chémi
No najtazsie je Chemicke inzinierstvo vraj a Chemicke materialy su viac chemicke a Automatizacia viac matiky a informatiky (moj odbor) ..no aa povinne je plavanie,ak maa oslobodenie alebo velmi dobre plavas mozes zmenit sport a slecny su na tej skole,tak ako vsade inde -.-' a internat zalezi od velmi vela faktorov
Slečna(zrejme Deniska) odkial si ty? Máš pridelený intrák? Ja som si akurat čital len to že internáty davaju hlavne čerstvým maturantom a potom ostatné ročníky podľa prospechu, že tým "usilovnejším" , a ešte otázočka, ozaj tam je také sito? Koľko vás vyhodili zatial z tej Automatizacie?
@mousisitka díky, dnes som sa tu zaregistroval a to tiež len skrz vyšku lebo neviem kde inde by som sa skontaktoval s niekym koho nepoznám, čo sa týka výšok
@dusanh mne pridelili intrak az neskor ,lebo som isla v 2.kole...v prvom vacsinou dostali intraky...a u nas nebolo sito ,lebo nas je malo...vacsina odisla dobrovolne,lebo je to skola,co ide riadne na hlavu..hlavne,ked poznam ludi zo starsich rocbikov...cest vynimkam no
@deniteni Tak pôvodne aj gympel mal byt ako velice prevelice tažky, ale pozeram že 4roky som prešiel s docela dobrými známkami a to som sa tam učil možno raz do polroka(niekedy ani to nie), takže z toho usudzujem že keď strašia že výška bude tažká, tak že to bude niečo v pohode, len sa to možno zveličuje, ale uvidim ktore internáty má "v ponuke" chemicka fakulta?
chodia mi tam byvali spolužiaci, jeden na inžinierstvo, druhy na medicinsku chemiu a treti na automatizácie, nikto z nich nemá intrak,dochadzaju, ale podla mna su vcelku spokojni .
ako jasne, nie je to lahka skola, ale ak ti ide chemia/matika a mas trochu logickejsie myslenie a bavi tat, tak nebudes mat velke problemy .
a čo sa dievčat týka, jednehos om minule stretla pýtala som sa a zo svojich spolužiačok bol nadšený ale tak to je ako-kde..
Vela stastia.
Znici ti to zivot a zdravie
Ked som pocula nedavno, ze kamaratka ma zurnalistike ma devat hodin vyucovania tyzdenne, odjebalo mi hlavu, moj najkratsi vyucovaci den ma tolko
Chemat ma myslim najzaujimavejsie predmety a velky vyber inzinerskych odborov. CHI je akoze ten mighty odbor, na ktory su jeho absolventi a studenti ukrutne namysleni, obsahom je to chemia so strojarstvom, no AIM ma tiez blizko k strojarstvu, riadeniu procesov atd. vsetky tie odbory maju tri semestre matiky na Bc a niektore dalsiu na Ing, just so you know.Nech si hlavne nepredstavujes, ze budes studovat chemiu
Ja nie som na FCHPT ale na SvF STU a s internátmi je to tak, že ako prvák dostaneš intrák určito...ale potom za rok za prospech a nejaké akcie pomimo (darovanie krvy, antibordel, školské súťaže) distávaš body.... za vzdialenosť bydliska sa body nedávajú. Iba sa strhávajú od nejakého kilometra (toto neviem presne od ktorého). Takže aj napriek 60km od Blavy to nezohráva veľkú úlohu,skôr zohráva úlohu tvoj prospech zo školy, za to je naozaj najviac bodov.
Ešte k tvojmu komnetáru ohľadom toho že gympel mal byť ťažký.....uvedom si že chémia a STU je neskutočne náročné......ver tomu, že to nebude učenie raz za polroka a ani učenie len na skúšky Bude to predsalen vysoká škola, ktorá má aj nejaký zmysel a hlavne je to namyslená STU, ktorá nedovolí vyslať do sveta blbcov s ľahko získaným titulom
@hwinula darovať krv chodím pravidelne(sice bol som ešte len 3 krát ale od 18ky sa snažím chodiť pravidelne každé 3 mesiace , takže yes aspoň za niečo budú bodíky
@narazuvzdornaa ja si ani nepredstavujem že buedm študovat chemiu, práve preto ma zaujala FCHPT, že neni to len suche že jeden predmet, ale je to tam pestrejšie, matika, fyzika,.. pretože matika ma baví, a fyzika s chemiu, no nechovam k nim apatiu
ja som na medicinskej chemii.. ako hovori narazuvzdornaa vela chodime do skoly, pekne od siedmej do cca stvrtej. predmety su super, zvladnut sa to da, ale treba sa priebezne ucit. na prednaskach je vsetko dobre vysvetlene a na cvikach dobre precvicene
chemicke inzinierstvo je naozaj tazky predmet, my ho mame az v tretom rocniku, zatial mame jednosemestrove anorganicke technologie, co je zevraj dobry zaklad na i-cko.
a je pravdou, ze z chematu mozes ist na hocijaky inziniersky program.
neviem, ake maju inzinieri predmety a rozvrh, ale chemat je dobre organizovany a postupne to na seba nadvazuje, takze odporucam
v prvaku je povinne plavanie, ale daju sa lahko vybavit sportove hry alebo hocico ine (ja som na plavani nikdy nebola)
a k intrakom.. mam spoluziacku z trnavy a tej intrak nedali. prvy semester dochadzala a teraz uz byva na private.
@neutralnothing tym z chematu mam dobry zaklad na CHI(I), tym chceš vlastne povedať, že je jedno ktorý bakalársky odbor si vyberem? možem si potom vybrať hocijaky z inžinierskych? či su tam nejake podmienky? akože keby idem na chemat( tak potom možem ist na chemickeho inžiniera(I)?
čaute, chcem sa spýtať jednu vec...podala som si prihlášku na FCHPT na biotechnologiu- rovnako ako dve spolužiačky...potvrdenie o prijatí im prišlo minulý týždeň, mne nie...je možné, že to neposielajú naraz alebo som sa tam s priemerom 1,85 nevopchala (spolužiačky majú lepší priemer..) Dala som si tam rozporuplnú poistku, takže by som bola rada keby som mala ten papier o prijatí v rukááách
@sest nebuď vystresovaná, že ti nič nedošlo, mne hovorila spolužiačka, ked som sa snou rozpraval o FCHPT, že ju vzali ale jej kamarata nie, že jemu prišiel papier že prve kolo bude ukončene 19juna, takže určite ti nejaky papier pride
@dusanh
no existuje studijny odbor ze chemicke inziniersvo, ale je to aj predmet. ch. inzinieri ho maju hned v prvom rocniku a my az v tretom.
a ano, ked si na chemate, mozes si vybrat hociktory inziniersky program. chem. inzinierstvo je v tomto trosku obmedzenejsie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ako jasne, nie je to lahka skola, ale ak ti ide chemia/matika a mas trochu logickejsie myslenie a bavi tat, tak nebudes mat velke problemy .
a čo sa dievčat týka, jednehos om minule stretla pýtala som sa a zo svojich spolužiačok bol nadšený ale tak to je ako-kde..
Vela stastia.
Ked som pocula nedavno, ze kamaratka ma zurnalistike ma devat hodin vyucovania tyzdenne, odjebalo mi hlavu, moj najkratsi vyucovaci den ma tolko
Chemat ma myslim najzaujimavejsie predmety a velky vyber inzinerskych odborov. CHI je akoze ten mighty odbor, na ktory su jeho absolventi a studenti ukrutne namysleni, obsahom je to chemia so strojarstvom, no AIM ma tiez blizko k strojarstvu, riadeniu procesov atd. vsetky tie odbory maju tri semestre matiky na Bc a niektore dalsiu na Ing, just so you know.Nech si hlavne nepredstavujes, ze budes studovat chemiu
@narazuvzdornaa ja si ani nepredstavujem že buedm študovat chemiu, práve preto ma zaujala FCHPT, že neni to len suche že jeden predmet, ale je to tam pestrejšie, matika, fyzika,.. pretože matika ma baví, a fyzika s chemiu, no nechovam k nim apatiu
chemicke inzinierstvo je naozaj tazky predmet, my ho mame az v tretom rocniku, zatial mame jednosemestrove anorganicke technologie, co je zevraj dobry zaklad na i-cko.
a je pravdou, ze z chematu mozes ist na hocijaky inziniersky program.
neviem, ake maju inzinieri predmety a rozvrh, ale chemat je dobre organizovany a postupne to na seba nadvazuje, takze odporucam
v prvaku je povinne plavanie, ale daju sa lahko vybavit sportove hry alebo hocico ine (ja som na plavani nikdy nebola)
a k intrakom.. mam spoluziacku z trnavy a tej intrak nedali. prvy semester dochadzala a teraz uz byva na private.
no existuje studijny odbor ze chemicke inziniersvo, ale je to aj predmet. ch. inzinieri ho maju hned v prvom rocniku a my az v tretom.
a ano, ked si na chemate, mozes si vybrat hociktory inziniersky program. chem. inzinierstvo je v tomto trosku obmedzenejsie.