čo je na ňom kontroverzné, @mayo ? podľa mňa obyčajný príbeh v obdivuhodnej réžii
dosť ma to desilo. a to sa mi na tom páčilo
na Aronoblablabla ako takého nemám zatiaľ nijaký hlbší názor, keďže labuť je jediná vec, čo som od neho videla...
inak nepochopím, aký zmysel má pozrieť si film na počítači a potom na to ísť do kina. obzvlášť v tomto prípade je to nezmysel. vedieť, aká scéna nasleduje, uberie tomuto filmu 90% toho, čím je výnimočný.
ježiši @chevro to je veľmi surový a nešťastný zostrih. to ma až zabolelo keby som videla len to hrôzostrašné video, tiež si myslím, že to bolo vizuálne zlé. asi to vnímam viac laicky ako mayo, ale neprišlo mi to ako vizuálna katastrofa (to skôr 127 hodín)
@mayo rozpočty ma netrápia.... netrápia ma ani takéto rozpravy o filmoch. proste vždy sa hocičo bude niekomu páčiť a niekomu nepáčiť. a nepresvedčíš o opaku. ale slečna sa pýtala, či sa na to oplatí ísť do kina - odpoveď: áno. sú aj horšie veci, za ktoré by ma vyhodené peniaze mrzeli i keď mňa sa to netýka, ja stále môžem chodiť zadarmo
@niina rozhodne sa oplatí, je to podľa mňa vynikajúci film, fakt vyniká medzi ostatnými. frajerka ma na to dotiahla, vraj film o baletkách. išiel som tam plný skepticizmu, no to som ešte nevedel kto režíruje a kto robí hudbu. spravilo to na mňa veľký dojem.
@luc.ka aký vplyv majú bezprostredné dojmy divákov vychádzajúcich z kinosál na to, či sa rozhodneš ísť či neísť na nejaký film? u black swan ako ľudia reagovali? všímaš si to? resp. si tam ešte keď vychádzajú?
@luc.ka rozumiem, filmy si vyberáš ty sama. ale myslíš, že čo to o filme sa dá veľmi nahrubo vytušiť aj z toho s akým dojmom vychádzajú ľudia? vidieť na nich niečo?
@luc.ka bolo tam vela genitalii ale inac velice dobra komedia.. na druhej strane chapem, ze este existuje na svete velmi vela moralistov, ktori nechapu drsny a perverzny humor =D
ujrcite to treba vidiet ale v perfektnej kvalite sa to da aj stiahnut kedze tento film k nam dosiel velmi neskoro a v amerike je uz davno na dvdckach... ja som to videla asi pred 4mi mesiacmi
mam rad vsetky filmy, niektore viac, niektore menej, no len 0,1 percenta dokaze uplne zaujat...
toto bolo "fajn"
@mayo@stenatko hm myslim, ze ta kamera bola taka aka bola, lebo ju taku chceli mat... ma to urcite nejaky dovod... a ak si dobre pamatam, pri tomto filme bola o nieco ina kamera ako v ostatnych "hollywoodskych" filmoch... myslim ze ked sa slo cez priestory a kamera hopkala s hlavnou postavou a dlhy polocelok zaber hl. postavy odzadu...
no nic.. do kina by sa malo chodit na slovenske filmy, aby dostali podporu... nuz, trebalo by aj nejaky konecne natocit
@grietusha ak mas okolo 16 tak relevantnejsi nazor je tych na birdzi nez tych na csfd.. lebo (cest vynimkam) nieje mnoho tych, co by v 16 posudzovali film akoby boli sucastou filmovej akademie
@kolini viem ze som pre teba puritan, ale to svedci len o tom kam sa "humor" v tejto dobe posuva.. ludia sa uz nezasmeju na L+S ci V+W ale pri brunovi sa po***ia od smiechu.. len co z toho je kvalitny humor a co z toho je prizemny.. ak vobec humor
@johnysheek Dovolím si nesúhlasiť s tvojím názorom, že je pre 16ročného človeka relevantnejšie počuť od Birdzu, než od ČSFD, či sa nejaký film oplatí pozrieť.
Na ČSFD je aspoň kopa názorov k veci, veľmi "vzdelaných" aj menej vzdelaných, ale k veci. Na Birdzi polovica ľudí odpovie na úplne inú otázku, než sa ich pýtaš. A ak sa chce čo aj 13ročný človek rozhodnúť, či sa ten film "vyplatí", tak je naozaj najjednoduchší spôsob, ak sa mu aj nechce čítať, len kliknúť na ČSFD a pozrieť sa, koľko má daný film percent
@sarah_whiteflower ... ČSFD je podľa mňa oničom napríklad taký film lekařská akademie má na čsdf len okolo 50% .. čiže väčšina ľudí by si ho nepozrela ale podľa mňa je to úplne perfektná komédia preto sa pýtam skôr na názor ľudí, ktorý už čiernu labuť videli ale myslím, že poradili dostatočne, hneď ako to pôjde chystám sa na to do kina. A ďakujem všetkým za vyjadrenia
@sarah_whiteflower ked sa chcem ja dozvediet nieco o filme idem tam. avsak precitam kopec nazorov a polovicu z nich vyselektujem a na polovicu zo zvysku tiez velmi nedam.. popripade uz viem ktory nick pise co a ako a aku ma priblizne filmovu chut
ak tam pride clovek len tak prvykrat a chce si pozriet film.. tak ma tazke rozhodnut sa podla toho, lebo je tam velka pestrost ludi a v pohosa moze stat, ze si precita 10 nazorov v zmysle "je to hnus" pritom to moze byt fajn film.. povedzme niektore komedie su odsudzovane na druhej strane.. niekedy ma clovek chut nemysliet len cumiet ako je niekto neschopny..
takze je lepsie napisat to na birdzi.. vyselektovat si ubohe komentare odveci a zistis komu sa co pacilo.. ti ludia su zvacsa i vekovo a intelektualne pribuzni, takze podla mna je to lepsie tu..
uz druha vec je co sa tyka fakt kvalitnych filmov.. to by uz boo lepsie pytat sa priamo ludi ktorych chut pozna
@johnysheek Okej, ja s tvojím názorom tak či tak nesúhlasím, ale však nebudem ti ho brať, sme v slobodnej krajine Stále však zastávam názor, že omnoho radšej zájdem tam než na Birdz (a zašla by som aj v 16tich, keby som v tom čase tušila, že ČSFD existuje... čo som, priznám sa, netušila)
@johnysheek "súčasť filmovej akadémie"? preboha sú to ľudia, čo majú radi film a vedia, čo na ňom majú radi. viem, že tam píšu moji kamaráti, čo sa venujú réžii alebo štúdiu audiovizuálnej a filmovej teórie. poprípade tam píšu laici, ktorých filmy tiež bavia a ich názor taktiež zaváži, pretože väčšina ľudí je predsa laikmi, čo sa filmu týka. názory tam sú perfektne vyvážené, stačí vedieť selektovať.
(príklad. prednedávnom sfilmovali jednu z mojich obľúbených kníh, Nórske drevo od Haruki Murakamiho. nerada chodím na filmové adaptácie, ale zistenie, že film točili Japonci - a a kinematografiu ďalekého východu mám rada - a soundtrack robil Jonny Greenwood, ma primälo minimálne k tomu, že som si povedala, že sa ešte pozriem na ČSFD a podľa toho sa rozhodnem, či pôjdem alebo nie. na ČSFD boli úplne rozporuplné hodnotenia. buď, že je to dokonale atmosférický film, ktorý zodpovedá svojej knižnej predlohe alebo že to je totálne nudná záležitosť, ktorá len čerpá z presných citácií knihy. povedala som si, že mám rada nudné filmy a atmosféru a že sa mi to bude páčiť. nesklamala som sa tým som chcela povedať, že jednoducho sa treba naučiť selektovať a vedieť si urobiť vlastný názor a to na základe ankety "áno, nie, nevidela som", proste nejde.)
@grietusha@sarah_whiteflower ako som písal chodím tam i ja a tiež selektujem a ono po čase sa dá zistiť čo tým človek myslí ak nejak zhodnotí film.. (tam)
avšak tu sa bavíme o priemernom birdzákovi predpokladám, nie o tých, ktorí birdz neberú ako modlu a vedia že na internete je kopec iných stránok a google
ps: nehovoriac o tom, že každý film je len umeleckým dielom a teda rôzne vplýva na rôznych ľudí a teda kým som ja plakal za prachy vydané na paranormal activity niekto iný si to mohol ísť pozrieť ešte raz..
@johnysheek v tom prípade nechápem, prečo by som autorku ankety mala podceňovať. ak aj ČSFD nepozná (čo pozná), tak prečo by som jej ho nemohla odporučiť?
@kolini mňa bruno ani veľmi neláka. na taký primitívny humor musím mať náladu... inak ma to viac znudí ako rozosmeje. borat bol celkom fajn, ale už by som si to druhý krát nepozrela.
inaak ludia ved nerieste kto co odporuca... ved 100 ludi, 100 chuti... kazdy divak ma inu narocnost... tak ako ked niekto miluje upirov, niekto iny ale carodejnikov... niekto akciu a krvaky, dalsi cisto psychologiu...
Mne sa ten film páčil. Bol zaujímavý, kamera, strih a hlavne herecký výkon sa mi páčili. Možno som nemala z toho filmu tak brutalny dojem a nezasiahol ma az tak ako napriklad Amores perros, ale dovolim si tvrdiď , že je to jedna z tých lepších vecí, ktoré američania natočili (konkrétne Arofonsky).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
Máš tam k tomu diskusiu.
IMHO to bolo vizuálne dosť zlé a miestami som to chcel vypnúť.
Také lepšie 90té roky.
Zisťujem, že Aronofského nemusím.
» www.itsartmag.com/features/making...
dosť ma to desilo. a to sa mi na tom páčilo
na Aronoblablabla ako takého nemám zatiaľ nijaký hlbší názor, keďže labuť je jediná vec, čo som od neho videla...
inak nepochopím, aký zmysel má pozrieť si film na počítači a potom na to ísť do kina. obzvlášť v tomto prípade je to nezmysel. vedieť, aká scéna nasleduje, uberie tomuto filmu 90% toho, čím je výnimočný.
na mňa to bolo trochu lacné a prehnané
postprodukcia, 3D a hlavne kamera sa dala vyriešiť aj elegantnejšie
ale občas som mal pocit, že pozerám terminátora
a kameramanovi by som ruky polámal
síce som to nevidel v kine
ale cez kolegov (réžia/filmová produkcia)
sa ku mne vždy dostane najkvalitnejší možný výstup
samozrejme to pozeráme pekne cez HD projektor a s dobrým nazvučením
Inak pikoška, pôvodne mal hudbu k filmu robiť Peter Brenner.
Stavím sa, že nikto z Vás nepozná to meno
Ale pointa je tá, že tento geniálny skladateľ, slovenského pôvodu, odmietol Aronovského z dôvodu naivného scénaru a lacnej produkcie.
Úplne trafil.
Breiner to je
@luc.ka aký vplyv majú bezprostredné dojmy divákov vychádzajúcich z kinosál na to, či sa rozhodneš ísť či neísť na nejaký film? u black swan ako ľudia reagovali? všímaš si to? resp. si tam ešte keď vychádzajú?
Veľmi zlá kamera. Kedže som laik poviem to polopatisticky. Zdala sa mi roztrasená, nestála a priestorovo zle snímajúca.
toto bolo "fajn"
@mayo @stenatko hm myslim, ze ta kamera bola taka aka bola, lebo ju taku chceli mat... ma to urcite nejaky dovod... a ak si dobre pamatam, pri tomto filme bola o nieco ina kamera ako v ostatnych "hollywoodskych" filmoch... myslim ze ked sa slo cez priestory a kamera hopkala s hlavnou postavou a dlhy polocelok zaber hl. postavy odzadu...
no nic.. do kina by sa malo chodit na slovenske filmy, aby dostali podporu... nuz, trebalo by aj nejaky konecne natocit
peace!
a ak sa rozhoduješ, či nejaký film vidieť, prečo si nepozrieš stránky ČSFD? je to vždy lepšie ako zakladať diskusiu na Birdzi.
» www.csfd.cz/film/229692-cer...
@kolini viem ze som pre teba puritan, ale to svedci len o tom kam sa "humor" v tejto dobe posuva.. ludia sa uz nezasmeju na L+S ci V+W ale pri brunovi sa po***ia od smiechu.. len co z toho je kvalitny humor a co z toho je prizemny.. ak vobec humor
Na ČSFD je aspoň kopa názorov k veci, veľmi "vzdelaných" aj menej vzdelaných, ale k veci. Na Birdzi polovica ľudí odpovie na úplne inú otázku, než sa ich pýtaš. A ak sa chce čo aj 13ročný človek rozhodnúť, či sa ten film "vyplatí", tak je naozaj najjednoduchší spôsob, ak sa mu aj nechce čítať, len kliknúť na ČSFD a pozrieť sa, koľko má daný film percent
ak tam pride clovek len tak prvykrat a chce si pozriet film.. tak ma tazke rozhodnut sa podla toho, lebo je tam velka pestrost ludi a v pohosa moze stat, ze si precita 10 nazorov v zmysle "je to hnus" pritom to moze byt fajn film.. povedzme niektore komedie su odsudzovane na druhej strane.. niekedy ma clovek chut nemysliet len cumiet ako je niekto neschopny..
takze je lepsie napisat to na birdzi.. vyselektovat si ubohe komentare odveci a zistis komu sa co pacilo.. ti ludia su zvacsa i vekovo a intelektualne pribuzni, takze podla mna je to lepsie tu..
uz druha vec je co sa tyka fakt kvalitnych filmov.. to by uz boo lepsie pytat sa priamo ludi ktorych chut pozna
(príklad. prednedávnom sfilmovali jednu z mojich obľúbených kníh, Nórske drevo od Haruki Murakamiho. nerada chodím na filmové adaptácie, ale zistenie, že film točili Japonci - a a kinematografiu ďalekého východu mám rada - a soundtrack robil Jonny Greenwood, ma primälo minimálne k tomu, že som si povedala, že sa ešte pozriem na ČSFD a podľa toho sa rozhodnem, či pôjdem alebo nie. na ČSFD boli úplne rozporuplné hodnotenia. buď, že je to dokonale atmosférický film, ktorý zodpovedá svojej knižnej predlohe alebo že to je totálne nudná záležitosť, ktorá len čerpá z presných citácií knihy. povedala som si, že mám rada nudné filmy a atmosféru a že sa mi to bude páčiť. nesklamala som sa tým som chcela povedať, že jednoducho sa treba naučiť selektovať a vedieť si urobiť vlastný názor a to na základe ankety "áno, nie, nevidela som", proste nejde.)
avšak tu sa bavíme o priemernom birdzákovi predpokladám, nie o tých, ktorí birdz neberú ako modlu a vedia že na internete je kopec iných stránok a google
ps: nehovoriac o tom, že každý film je len umeleckým dielom a teda rôzne vplýva na rôznych ľudí a teda kým som ja plakal za prachy vydané na paranormal activity niekto iný si to mohol ísť pozrieť ešte raz..
určite sa ten film oplatí vidieť, ale možno práve tebe do nôty nesadne (ako mne nesadla Kráľova reč)
to mas tak, ked clovek vsetko pozna a nedokaze uz znamy humor docenit, tak pride Bruno a preverzia a to clovek nabudi..
smutne..
inaak ludia ved nerieste kto co odporuca... ved 100 ludi, 100 chuti... kazdy divak ma inu narocnost... tak ako ked niekto miluje upirov, niekto iny ale carodejnikov... niekto akciu a krvaky, dalsi cisto psychologiu...
peace!
Mne sa ten film páčil. Bol zaujímavý, kamera, strih a hlavne herecký výkon sa mi páčili. Možno som nemala z toho filmu tak brutalny dojem a nezasiahol ma az tak ako napriklad Amores perros, ale dovolim si tvrdiď , že je to jedna z tých lepších vecí, ktoré američania natočili (konkrétne Arofonsky).