Ak je tu nejaký študent medicíny, potrebujem help... pravdepodobne trpím fimôzou (zúžená predkožka), počas erekcie ju síce dokážem pretiahnuť cez žaluď ale trošku to bolí... navyše pri spodnej časti žaluďa mám akési hrudky (vraj zjazvenie), čo robiť?
je nutná návšteva urologa? pálenie pri močení necítim, sex som nemal dlhšiu dobu, takže neviem či to bude problem aj pri ňom... ak sa urologovi nedá vyhnúť, zaujímalo by ma ako prebieha liečba
Ak to chces riesit, mal by si ist k urologovi. A nie je sa coho bat. Ak mas len relativnu fimozu, predpise ti kortikoidovu masticku (napr. Triamcinolon E), v pripade nedostatocneho efektu ti odporuci obriezku (ciastocnu alebo kompletnu). Je to maly zakrok, do pol hodiny hotovo, robi sa aj v ramci jednodennej chirurgie.
Ak s tym nebudes nic robit, casom sa to velmi pravdepodobne zhorsi. Pri erekcii budu vznikat ragady (trhliny) a dosledkom ich hojenia dalsie jazvenie a zuzovanie predkozky. Nie je na co cakat. To, ze nemas palenie pri moceni a momentalne ani pohl. styk, by som vobec nepovazovala za argument proti navsteve urologa. Netreba predsa cakat na komplikacie - infekcie, znemoznena hygiena atd.
@burn a nerieši sa to náhodou u chlapcov ( podobne u dievčat ) ešte vrámci povinnej preventívky na ZŠ Ja si pamätám min . dve také žaluďovky a nedalo sa tomu nijako vyhnúť ,)
v 27rokoch je to dost neskoro riesit... a to "pravdepodobne" tak bud sa ti da pretiahnut cez zalud alebo neda... ak da a troska to boli, mozno by stacilo len jej narezanie... tak ako mne, robili mi to asi v 8 - 9 rokoch, len troska narezali, nie cela obriezka...
@michalk V dnesnej dobe je k dispozicii siroke spektrum analgetik ci uz na pokrytie pooeracneho obdobia alebo volne predajne v lekarni, takze naozaj nerozumiem, z coho by si mal mat strach.
A co sa tyka absencie problemov v "kludnom stave", to je podla mna dost irelevantne. Teda neviem, ci uz nechces mavat v buducnosti sex alebo ci nejako spolahlivo dokazes zabranit napr. rannej erekcii, ale detaily fakt nechcem vediet, len mi pride divna moznost a) aj b), ale je to tvoja vec a vo svojom veku by si podla mna mal mat zaujem o svoje zdravie a zodpovednost zan aj sam, nie si tu pytat radu a potom sa nechat prehovarat ako male dieta.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ak s tym nebudes nic robit, casom sa to velmi pravdepodobne zhorsi. Pri erekcii budu vznikat ragady (trhliny) a dosledkom ich hojenia dalsie jazvenie a zuzovanie predkozky. Nie je na co cakat. To, ze nemas palenie pri moceni a momentalne ani pohl. styk, by som vobec nepovazovala za argument proti navsteve urologa. Netreba predsa cakat na komplikacie - infekcie, znemoznena hygiena atd.
A co sa tyka absencie problemov v "kludnom stave", to je podla mna dost irelevantne. Teda neviem, ci uz nechces mavat v buducnosti sex alebo ci nejako spolahlivo dokazes zabranit napr. rannej erekcii, ale detaily fakt nechcem vediet, len mi pride divna moznost a) aj b), ale je to tvoja vec a vo svojom veku by si podla mna mal mat zaujem o svoje zdravie a zodpovednost zan aj sam, nie si tu pytat radu a potom sa nechat prehovarat ako male dieta.