Lebo zubárka,ktorú ku ktorej som bola odporučená mi to vyrátala na 1000 eur (+ 500,ale tie prepláca poisťovňa), ale toj som sa dočítala, že je o jaksi veľa...prednedávnom som mala 16,takže nemám veľa času špekulovať,lebo do 18-tky to nestihnem...
čooo ? mne to dali v 12tich a jednorázovo sme platili nejak 1500sk a plus tie dodatočne hovadiny..tak ale doba a pohnutky poistovni sa menia .. ale každopadne aspon do 18tky by to bolo vhodne stihnut..
to je kravina, ja som mala prvy strojcek uplne za darmo, az neskor ked som musela nosit znovu, opat fixny som platila, lebo uz mi nechcela druhy poistovna preplatit. a vtedy to bolo okolo tycg 1500€- Ale ak mas strojcek prvy krat, potom to bude problem s tvojou poistovnou, asi nema zmluvu s osetrujucim lekarom
Nemalo by to byť až tak veľa, i keď ... hmm...dávajú ti aj hore aj dole ? Potom tá cena je tomu adekvátna ...
Mne dávali len hore a navyše som bola bez poistenia ( dlhý príbeh o polročnej omeškanej kontrole) a bolo to fest drahé ...
No nezúfaj, tie prachy nedávaš naraz a navyše máš poistenie, to prepláca dosť peňazí a plus, dám ti tip, poobzeraj sa po všetkých zubných strojčekových lekároch v meste, lebo niektorí sú zbytočne predražení a nerobia poriadne ( môj prípad ) nájdeš aj lacné a pritom kvalitné lekárky/ov
Proste sa informuj, kde sa dá ... ak ešte niečo treba, tak TS
moj horny stal v prepocte na koruny este asi 3000sk a dolny tiez tak nejako podobne a to mi nejaku cast poistovna preplacala ale nie cele, pretoze ono to jednak zavisi od poistovne a druha vec poistovna preplaca celu sumu v pripade ak to nie je esteticky problem ale zdravotny + kazdy mesiac som platila okolo 5 eur len za kontrolu pocas tych dvoch rokov a teraz nedavno ked mi to dala dole tam mam este aj strojcek na noc aby sa mi nahodou nas5 neskrivili zuby a to este stalo okolo 90 eur , ale chvalabohu ten fixny je uz dole je to dost draha zalezitost
1000€? sa zbláznili? panebože, moja babka bola zubárka a ja som platila za strojček okolo 3000 sk (aj keď so zľavou) ale 30000sk? to je strašne veľa...!
nie je možné platiť za fixný tisíc eur, tak ako @punkrock33 tiež som platil len okolo 200 eur a možno niečo navyše, keďže som bol poriadne ťažký prípad.. mal som aj horný aj dolný, som poistený ale k tisíc euram sa to zďaleka neblížilo..
ja som platila asi 400e ale to bolo dávno, tak 4-5rokov dozadutakže 1000e teraz nieje až toľko aj keď mne sa posunuli zuby naspäť tak trochu :S mala som ho príliš skoro
myslím, že bohužial je to reálna cena, nie privysoká, spolučasť poisťovne je v takýchto prípadoch čím dalej tým nižšia, možno sa skús ešte opýtať iného lekára, ale ak ten tvoj nie je nejaký veľmi predražený, tak to asi vyjde rovnako.
co blbost. do 18 ti to preplaca poistovna aty platis za nasadenie strojceka 14 € dolny a cca asi tolko isto za vrchny... a potom ja som chodila kazdy 3 mesiac na vymenu dratov...
My sme za strojček asi pred dvoma mesiacmi platili cca 250€ za horný aj dolný aparát, ale to už časť z toho preplatila poisťovňa, pre 12 ročné dieťa. Záleží aj od lekára akú má zmluvu s poisťovňou, my sme kvôli tomu obvolali 4 lekárov a každý nám povedal inú cenu, tak treba si to prezistiť, ale stojí to zato, už po dvoch týždňoch bolo vidieť neuveriteľný rozdiel
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Mne dávali len hore a navyše som bola bez poistenia ( dlhý príbeh o polročnej omeškanej kontrole) a bolo to fest drahé ...
No nezúfaj, tie prachy nedávaš naraz a navyše máš poistenie, to prepláca dosť peňazí a plus, dám ti tip, poobzeraj sa po všetkých zubných strojčekových lekároch v meste, lebo niektorí sú zbytočne predražení a nerobia poriadne ( môj prípad ) nájdeš aj lacné a pritom kvalitné lekárky/ov
Proste sa informuj, kde sa dá ... ak ešte niečo treba, tak TS
okolo 1 000€ ale postupne..nie naraz..moja mama to dáva aj na splátky akoby..
a tiež mám 16 a do 18 to musím stíhnuť..na stužkovú chcem krásne zuby
nie je možné platiť za fixný tisíc eur, tak ako @punkrock33 tiež som platil len okolo 200 eur a možno niečo navyše, keďže som bol poriadne ťažký prípad.. mal som aj horný aj dolný, som poistený ale k tisíc euram sa to zďaleka neblížilo..
to je cena za celkovú liečbu, nie len za nasadenie, kocečky a drôtik ... rátam do toho menenie "prvkov", kontroly a dlahu proti skriveniu
5€ za každú kontrolu, 9 (alebo 7?)€ za menenie drátika.
A mám 18.