Čaute asi o mesiac by som mala ísť na fixný strojček mám pomerne rovné zuby ale keď mi narástli sedmičky trošku sa mi posunuli zuby a mne to vadí . Preto som sa rozhodla pre strojček ale problém nastáva v tom že by som ho mala mať tak rok-rok a pól cca a to znamená že ho budem mať už po 18tke takže odvtedy si to budem hradiť sama bez poisťovne čo bude o čosi viac a ja neviem či si mám dať aj spodný pretože spodne zuby sú mi prakticky nevidno ale keďže mám taký menší skus a horné mi idú cez spodné ..mohli by sa mi skriviť späť a to nechcem riskovať neviete mi niekto poradiť? Z vlastnej skúsenosti alebo skúsenosti vašich známych alebo tak? Lebo ani zubárka mi nevedela na 100% garantovať že sa mi to neskriví i keď povedala že ja tam mám veľmi malú odchýlku a nemuselo by sa. Tak teraz neviem
@jeko ja som "platil" aj počas nosenia, keď sa niečo uvoľnilo,... a na konci nosenia ti robia takú plastovú maketu tvojich rovných zubov, ktorú musíš nosiť ešte v noci aby sa zuby nevrátili na pôvodné miesto
no ono sa platia tie rôzne kontroly ..výmeny toho drôtiku vlastne za silnejší čo ti to viac stiahne alebo iný tvar neviem keď ti chcú vytvarovať určitý oblúk tých zubov a tak... tiež rôzne "komplikácie" keď ti odpadne ten zámoček čo sa môže stať a nemusí tie gumičky a všetko možné..proste moja doktorka mi povedala že všetko dokopy *za celú dobu tej liečby kde sú rátané aj tie kontroly a tak ... by ma to malo vyjsť na cca 600€ len vrch pokiaľ by to hradila všetko poisťovňa čo teda nebude keďže to budem mať po 18tke aj ale uvidím v marci mi bude robiť taký presnejší rozpočet tak podľa toho sa rozhodnem asi
no to ti vie lepšie povedať tvoj zubár ako my, všakže...
každopádne napríklad môj brat si dával asi 3/4 roka pred 18. narodeninami, nemal to moc krivé tak sa dohodol so zubárom a on mu to nejak urýchlil, teda sa to stihlo do 18... možno to tak pôjde aj v tvojom prípade
@sveter no dúfam ..ja som sa tiež o tom bavila so zubárkou že skúsi toho čo najviac napísať na poisťovňu a že aj tú najbližšiu kontrolu *odtlačky a ostatné* napíše ešte do tohto mesiaca a tak ..mne povedala že sa mi to vlastne zrovna do takých 4 mesiacov ja mám vlastne len trochu dvojky viac vzadu ..ale tak oni asi vedia koľko to tam má byť a asi je to u každého individuálne ...skúsim sa jej teda spýtať či by sa "nepoponáhľala" teda a popýtam sa na všetko
@_timss_ vrchné len trochu, ten som mala dlhšie a spodné sa mi posunuli úplne naspäť. išlo o podobnú situáciu ako si mala ty, že som mala čosi pred 18nástkou a chcela som to mať dole ešte pred, nech nemusím platiť viac, ale mala som si to nechať dlhšie...
@mousisitka aha tak to si teda radšej priplatím a nech to stojí za to ... a nosila si aj normálne ten nočný alebo tie priesvitné fólie? a aj tak sa ti to vrátilo?
Mala som strojcek na hornych aj dolnych a dolne zuby sa mi vratili naspat..cize to dost lutujem lebo celkom ma to bolelo a aj som dost platila a tiez to prakticky neni az tak vidno.. Takze odporucam dat asi len na horne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
každopádne napríklad môj brat si dával asi 3/4 roka pred 18. narodeninami, nemal to moc krivé tak sa dohodol so zubárom a on mu to nejak urýchlil, teda sa to stihlo do 18... možno to tak pôjde aj v tvojom prípade