Ahojte ,
chcela by som sa ohľadom toho popýtať. Pretože by som s tým rada už konečne začala niečo robiť. Mám vykrivený predný zub. Myslíte si , že strojček vám pomohol ? Mám už dosť rokov.. možno mi to nepomôže tak .. ako keby som si to dala napr. v 1
ja som mal strojcek v 17 alebo 18 a pomohlo mi to vtedy som to povazoval za takynavrh ze sak no dobre. ale teraz spatne keby som sa mal rozhodnut tak by smo do toho jednoznacne siel poste 2 roky to ponosis a zvysok zivota mas hezke zuby stal asi 600€ +-
Mne dali strojcek v 14, sice docasne pomohol, ale kedze mam malu sanku, zuby sa mi casom vratili skoro na to iste miesto. Trochu to vidiet je, ale ziadny zazrak
Mne ho dali v 16, tiež prakticky kvôli jednému zubu, nosila som ho dva roky, teraz mám nočný, ktorý mám pocit, že budem nosiť do konca života a zuby sa mi pomaly ale isto vracajú na pôvodné miesto. Je tam nejaká zmena, že ich mám rovnejšie, ale minimálna. Už nikdy by som si ho nedala. Cenovo cca 200 za fixný plus ten nočný okolo 150 a ešte v tom nie je započítaná každá kontrola, kde menila drôtiky atď. cca 15€ teraz už len kontroluje tak 3€.
Ja som mala fixny v 12 asi.. Rok a pol,zubky boli rovne dali mi to dole, poposuvali sa mi spat do povodnej polohy tak som mala nocny, nepomohol vobec a teraz o mesiac budem mat zas fixny koli ktoremu mi museli vyrezat hornu uzdicku a budu (asi) trhat nejake zuby .. :/ ked toto nepomoze tak uz neviem .. A za prvy fixny som platila dokopy asi 300€ ( aj horny aj dolny , kontroly a tak dokopy) za nocny tusim 100 dokopy ..
@stratenadeva Ja mam 23 rokov a mam strojcek mal som hrozne krive zuby a moc mi to pomohlo vyrovnalo este rok nosenia a budem mat uplne rovne takze pomaha to na 101% a odporucam sice na zaciatku ti bude strojcek v ustach vadit a budes suslat dake 2 tyzdne ale potom si zvyknes ako keby si strojcek ani nemala a suslat prestanes.
ja som ho mala cca v 15-16tich, nemyslim, ze je az taky zasadny rozdiel, ci ti ho daju vtedy alebo v 18tich, 20tich (neviem kolko mas rokov), mne zubarka vravela, ze mala aj pripady, kedy si 30rocni ludia davali strojcek (s farebnymi gumickami , takze urcite sa to to da. ja osobne by som naopak v 13tich ked sa chrup este formuje strojcek ani nedavala, lebo ako by som vedela, ze sa nakoniec nevyformuje schopne aj bez strojceka? (dnes je to vsak mnohokrat viac o biznise ako o skutocnej potrebe strojceka)
Cena sa pohybuje u sukromneho zubara cca 200evri za strojcek (hore aj dole) + 100 za platnicky po snati + 4-5 eur mesacne za navstevu (za 3 roky sa toho nazbiera celkom) + obcasne priplatky za vymeny oblukov, odlepene zamky a kadeco
mne osobne strojcek pomohol, mala som otrasnu medzeru medzi zubami, teraz tam ledva strcim dentalnu nit, aj ked mi to dost dodrbalo zhryz a stred sa mi trochu posunul (snad raz neskoncim ako tom cruise), ale z tohto vynim hlavne zubarku, nakolko som jej tieto nedostatky viackrat prizvukovala a odbila ma tym ze "inak sa to spravit neda" (neskor mi vseobecna zubarka vysvetlila, ze sa dalo), cize odporucam si vyhliadnut dobreho zubara
Ja budem mať strojček a úprimne ti poviem myslím si že som dobre urobila. Síce sa bojím lepenia tých kovových brekiet a toho všetkého, no čo ma čaká ma neminie.Inak ti odporúčam vyrovnaj si to skôr, pôjde to lepšie Je to síce drahé no pre krásne zuby je to dobré
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Cena sa pohybuje u sukromneho zubara cca 200evri za strojcek (hore aj dole) + 100 za platnicky po snati + 4-5 eur mesacne za navstevu (za 3 roky sa toho nazbiera celkom) + obcasne priplatky za vymeny oblukov, odlepene zamky a kadeco
mne osobne strojcek pomohol, mala som otrasnu medzeru medzi zubami, teraz tam ledva strcim dentalnu nit, aj ked mi to dost dodrbalo zhryz a stred sa mi trochu posunul (snad raz neskoncim ako tom cruise), ale z tohto vynim hlavne zubarku, nakolko som jej tieto nedostatky viackrat prizvukovala a odbila ma tym ze "inak sa to spravit neda" (neskor mi vseobecna zubarka vysvetlila, ze sa dalo), cize odporucam si vyhliadnut dobreho zubara