tiež neviem...ale keď je to večer, je najlepšie sa z toho vyspať, a pomáhalo mi niekomu sa z toho vypísať (kedže sa nemám komu vyrozprávať) a dostať tie pocity zo seba von....aj keď, ani to mi nepomáha nejak moc..
súhlasím s tým čo napísala @ericca -vyspať sa, napísať o tom napr blog (je vedecky dokázané, že ak vyleješ svoje emócie na papier, uľaví sa ti ) a taktiež je treba niečomu sa venovať... väčšina hovorí, že v takýchto situáciách je dobré chodiť medzi ľudí, ale ja osobne som sa na to odhodlala len málokedy... skôr nejaký individuálny šport-bicyklovanie, korčulovanie niekde v prírode kde si sama urovnáš myšlienky tiež veľmi pomáha
nič podobné nemám. Ale vždy v najhoršom, pomôžu spomienky... myslieť na niečo pekné, príjemné... preniesť sa svojim vedomím niekam do príjemných miest. trebárs to vyplniť nejakou príjemnou hudbou, alebo filmom. Odrezať sa od reality.
3. treba si nájsť niekoho komu to môžeš všetko povedať a vieš že to pochopí a že s tebou súcití, jednoducho to cítiš aj keď nepovie ani slovo na to len ťa objíme alebo čo ...
4. potom ísť niekde preč na kopec a pozerať sa a rozmýšľať a resetovať mozog
1. hudba (pri ktorej môžem skákať, tancovať a rozbesní ma)
2. rozprávanie (normal mám kamoša, robí mi osobného psychiatra)
3. básnička (vtrepem tam všetky moje pocity hnev, smútok)
4. pohyb (fitko, plaváreň, prechádzky...)
raz v zime som v noci zdrhla z domu a dohodla sa s kamošom, že sa pojdeme prejsť tak okolo jednej rána sme chodili po dedine a kecali, prišla som domov ľahla spala a depka bola het
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
@3
a nakoniec to vsetko zmiesaj , povar 20 minut a dostanes co ?
a niekedy ma sprevádza pes...ono sa to nezdá ale pomáha mi strašne
2. tráva tiež nepomáha, len to zhorší !
3. treba si nájsť niekoho komu to môžeš všetko povedať a vieš že to pochopí a že s tebou súcití, jednoducho to cítiš aj keď nepovie ani slovo na to len ťa objíme alebo čo ...
4. potom ísť niekde preč na kopec a pozerať sa a rozmýšľať a resetovať mozog
Vadí mi, ak si ľudia mýlia dva dosť odlišné pojmy.
a k otazke - lieky. bola tu anketa, kde sa nas asi tak 10 priznalo, ze sme brali a pomohli nam
2. rozprávanie (normal mám kamoša, robí mi osobného psychiatra)
3. básnička (vtrepem tam všetky moje pocity hnev, smútok)
4. pohyb (fitko, plaváreň, prechádzky...)
raz v zime som v noci zdrhla z domu a dohodla sa s kamošom, že sa pojdeme prejsť tak okolo jednej rána sme chodili po dedine a kecali, prišla som domov ľahla spala a depka bola het
-stretavanim sa s priatelmi
-veselou hudbou resp. filmom
-prechadzkami v prirode....
Ale ja osobne som prešla od liekov k miernemu (nie vážnemu) sebapoškodzovaniu. Teraz je to ale lepšie.. Skoro dobré. Teraz už stačí príroda a gitara.
spánok (pomôže len kým sa nezobudím)
pohyb (trošku to zlepši ale nie moc)
hudba (aj tak ma väčšinou rozcitlivie ešte viac)
no jednoducho z toho vyplyva že si neviem pomôcť
vlastne jedna vec pomáha vyrozprávať sa niekomu kto ma pochopí a neodsúdi, len moc takch ľudí okolo seba nema´m