Na začiatok Ti postačí obyčajný ultrazoom. Fotky nerobí iba foťák, ale hlavne fotograf. To mi pripomína, mať taký Canon 1D Mark IV, ten by fotil sám...
Keď začínaš,tak si kupuj z druhej ruky-ušetríš a keď ťa to prestane baviť tak nebudeš až tak ľutovať vyhodených peňazí.
Zo značiek Canon(1000d,1100d,350d,400d,450d), Nikon(d3000,d3100,d5100,d5000), vyhýbaj sa Olympusom(akokoľvek sú na začiatku dobré,tak po roku a pol cca sa začnú kaziť) a objektív ti postačí setový(18-55),alebo nejaký 18-135(si nájdeš ku značke).Ideálne by bolo si foťák vyskúšať ako ti sedí v ruke
Nečakaj však,že si kúpiš zrkadlo a budeš mať "vymakané" fotky ako od profesionála...
Za tie peniaze čo ušetríš na foťáku z druhej ruky si radšej kúp nejakú knihu o fotení,alebo sa prihlás na kurz...
@6 inak ono to telom zrkadlovky a objektívom nekončí...treba dokupovať veeeľa vecí (slnečnú clonu na objektív ak nie je,filtre,brašňu a to ti hneď dá sumu cez 70€)
sa mi ľúbi, jak je okolo mňa čoraz viac 14 ročných dievčat, ktorým keď ocko kúpi zrkadlovku, zrazu sú profesionálne fotografky a sprosté dievčatá im za to ešte aj zaplatia, 20 eur na hodinu za fotku kde máš odseknutú lakeť a čelo, ale hlavne, že je tam bokeh, takže je to umelecké.
nechápem čo je na tom že chce zrkadlovku? a čo je na tom že ju má pomaly každý?
veď je to len foťák, radšej nech všetky deti pobehujú s foťákom ako by mali pobehovať s fľašou v ruke a navyše dnešné 14 ročné deti sa už nedajú považovať za deti. Doba ide dopredu a my starí za ňou nestíhame a preto na všetko hundreme. Mám taký pocit.
„Známy fotograf sa ide navečerať do jednej z mnohých reštaurácii v New Yorku. Ako náhle vstúpil do dverí,pribehne k nemu čašník ktorý ho poznal a hovorí: “Milujem vaše fotografie, vy musíte mať skutočne skvelý fotoaparát.” Fotogra na to nič nepovedal, ale keď dovečeral poznamenal: “večera bola vynikajúca asi máte veľmi dobrý šporák.”“
Juj nepochopím tých komu vadí že si chce 14 ročná kúpiť zrkadlovku @flyleaf má pravdu lepšie fotiť ako piť v krčme myslím že to sa viac nehodí a poznám kopu ľudí čo maju 14-15 rokov a fotia tak že by ste nespoznali rozdiel medzi nejakým fotografom a nimi keď sa tomu venuju nejaké tie 2-3 roky niečo sa na ne nachytá aj bez kurzu a školy ...ved fotiť sa má zo srdca a skúsenosti sa časom tiež naberu joj vy 20 ročný sa tvárite ako keby ste zrobili celý svet D
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Zo značiek Canon(1000d,1100d,350d,400d,450d), Nikon(d3000,d3100,d5100,d5000), vyhýbaj sa Olympusom(akokoľvek sú na začiatku dobré,tak po roku a pol cca sa začnú kaziť) a objektív ti postačí setový(18-55),alebo nejaký 18-135(si nájdeš ku značke).Ideálne by bolo si foťák vyskúšať ako ti sedí v ruke
Nečakaj však,že si kúpiš zrkadlo a budeš mať "vymakané" fotky ako od profesionála...
Za tie peniaze čo ušetríš na foťáku z druhej ruky si radšej kúp nejakú knihu o fotení,alebo sa prihlás na kurz...
Dobrý fotograf s nejakým citom estetickým dokáže robiť "zázraky" aj s trocha lacnejším vybavením
veď je to len foťák, radšej nech všetky deti pobehujú s foťákom ako by mali pobehovať s fľašou v ruke a navyše dnešné 14 ročné deti sa už nedajú považovať za deti. Doba ide dopredu a my starí za ňou nestíhame a preto na všetko hundreme. Mám taký pocit.
alebo len ja mám podobné veci na háku, neviem.