chcela by som sa opýtať, čo si myslíte o značke CANON ? .. chcem si kúpiť fotoaparát ale neviem sa rozhodnúť lebo stále mi niekto povie niečo iné. Máte s ním nejakú skúsenosť ? .. nemusí to byť konkrétny model ale značka sama o sebe.
Nesledujem to uz, ale v minulosti som preferoval Canon pred Nikonom. Sony vtedy pre mna nebola plnohodnotna alternativa, ale predpokladam, ze uz sa kopu veci zmenilo.
@4
Každá značka vyvinie aj shit tu ide hlavne o vlajkové lode Nikon D4 aj keď ta je pre ultra profesionálov pod 300 EUR poriadny fotoaparát nehľadaj v dnešnej dobe
@olivie ty si génius... ved ale ci na fotenie typu, idem na dovolenku a odfotim sa s rodinkou a tym to haslo, alebo sa tomu venovat vaznejsie a fotit prevazne:
-makro foto
-portrety
-street foto
-konceptualnu foto
-krajinarsku foto
-action foto (deti, zvierata, sport)
-....
-alebo vsetko dokopy a hladat nejaky kompromis
na roznu skupinu stylov pouzivam ine fotoaparty a ine objektivy..
@sufurky no to teda nie je jedno.. na street by som si vybral urcite nejaky mensi fotak napr. s priehladovym hadacikom (fuji/leica) a na studiovu fotku stredny format.... kámo.. ty vga fotak
@mojdedo
No neviem ako ty ale ja keď kupujem fotoaparát tak si tam nenechám rozhodne ten zakladaný židacky objektív pretože chceš robiť kvalitne foto potrebuješ poriadny objektov a trepať si opak môžeš akurát tak ty preto stoji objektív viac ako telo
@sufurky o pouzivani tych setovych objektivov som nic nehovoril
a mimochodom.. podla mna si dost hlupy clovek, ked si kupis fotak so setovym objektivom, ktory (objektiv) aj tak nebudes pouzivat a kupis si lepsi objektiv...
mudry clovek by si kupil len telo a objektiv aky potrebuje... a neplatil by za "židácky objektív"
@mojdedo
Ja som niekde napísal že kupujem telo s objektívom ale čo sa dá čakať od človeka ktorý si mysli že telo urobí kvalitne fotky bez poriadneho objektívu
no mala som nikon zrkadlovku a s objektívmi a bolo to super, venujem sa foteniu jasne že hej a a fotím všetko skoro lem mi ho niekto ukradol .. a teraz neviem či sa mi oplatí kúpiť tiež taký istý lebo si mám kúpiť niečo iné .. a je mi jedno koľko za to dám v peniazoch nemám obmedzenie len chcem poradiť čo kúpiť
hm... a ked vravis, ze sa venujes foteniu, potom mi nie je jasne, ze preco chces radu, co si mas kupit... podla mna clovek, ktory sa tomu venuje, vie uplne presne, co potrebuje a co je prenho zbytocnost..
áno ja viem ale mala som nikon a bol výborný len teraz ho už nemám bohužiaľ a chcem si kúpiť niečo iné .. a preto chcem rada ak niekto má skúsenosti aj s inou značkou a je dobrá .. tak preto sa pýtam, lebo ak si ho už kúpim tak potom budem zbytočne počúvať že "mohla si si radšej toto je lepšie a bla bla bla ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Najkvalitnejšie značky fotoaparátov
Každá značka vyvinie aj shit tu ide hlavne o vlajkové lode Nikon D4 aj keď ta je pre ultra profesionálov pod 300 EUR poriadny fotoaparát nehľadaj v dnešnej dobe
Dedo tvoja stara škola sú VGA fotoaparáty ale tie už nie sú v móde
Telo fotoaparátu je jedno aké budeš mať najdôležitejšia časť fotoaparátu je objektív
-makro foto
-portrety
-street foto
-konceptualnu foto
-krajinarsku foto
-action foto (deti, zvierata, sport)
-....
-alebo vsetko dokopy a hladat nejaky kompromis
na roznu skupinu stylov pouzivam ine fotoaparty a ine objektivy..
aky mas na fotak rozpocet?
No neviem ako ty ale ja keď kupujem fotoaparát tak si tam nenechám rozhodne ten zakladaný židacky objektív pretože chceš robiť kvalitne foto potrebuješ poriadny objektov a trepať si opak môžeš akurát tak ty preto stoji objektív viac ako telo
a mimochodom.. podla mna si dost hlupy clovek, ked si kupis fotak so setovym objektivom, ktory (objektiv) aj tak nebudes pouzivat a kupis si lepsi objektiv...
mudry clovek by si kupil len telo a objektiv aky potrebuje... a neplatil by za "židácky objektív"
ale ja sa tu s deckom natahovat nebudem.. cau
Ja som niekde napísal že kupujem telo s objektívom ale čo sa dá čakať od človeka ktorý si mysli že telo urobí kvalitne fotky bez poriadneho objektívu
» www.epenta.sk/stredoformatove...
vyssie triedy canonu, nikonu, (ak nevadi mirrorless, fuji, olympusu)..
a ak mas peniaze, tak leica je vyborna,
ak chces studiove foto a mas prachov plnu prdel, tak stredny format, mamiya, hasselblad..
je to uplne jedno... najdolezitejsie je, ak fotograf zvlada svoje remeslo