Ahojte. Je tu niekto kto sa venuje fotografovaniu? Chcela by som nový lepší fotak na fotenie ľudí a krajiniek. Som trochu mimo z toho čo je na nete a určite by som vybrala zle. Aký foťák by ste odporučili a aké objektívy k tomu? Ideálne do450.€
@alessia014 ja mám panasonic Lumix TZ60 ale je to klasický digitál so vstavaným objektívom Leica. No nie je to profi foťák. Ono ani v podstate nie je dôležitý fotoaparát, ale pozorovací talent a ten správny okamih. Tiež ma vyšil asi na 400 eur.
naco ti je potom fotak, ked nefotis profesionalne? si kup daky mobilcek s fajnym fotakom... tie uz mam taky pocit niektore fotia lepsie ako niektore kompakty...
Podľa toho čo tu čítam sú zrkadlovky len pre profesionálov. Určite si nekupuj zrkadlovku, musela by si byť potom pro fotograf a mať Fanpage na FB.
Ale k veci. Dnes sa dá za 450€ kúpiť pomerné slušný foťák na začiatok. Ak to myslíš s fotením vážne a už si mala tú česť skúsiť fotiť zo zrkadlovkou. Tak by som ti odporučil Canon EOS 1300D s kit objektívom alebo Nikon D3400 tiež s kit objektívom. To sú modely priamo určené pre začínajúcich fotografov. Ak si zaobstaráš jeden alebo druhý, neurobíš chybu. A fotenie by malo byť predovšetkým o zábave na to nezabudni. Už som čo-to nastrieľal tak viem o čom hovorím.
@alessia014 podla toho, na akej urovni chces fotit... ci len tak pre seba, spomienky alebo aj niekde zverejnovat... ak to chceš niekde prezentovať, tak neviem neviem, ci sa vojdes do 400,- € s telom ano ale objektivy slučné budeš musieť priplatiť...
@Alessia014
Kupujte na začiatok určite len základ. Až po čase zistíte, či Vás fotenie skutočne baví a ktorým smerom Vás to bude ťahať viac (šport, krajina, akcie, portérty, atď.) a podľa toho si dokúpite ďalšiu techniku na to vhodnú.
@salora už som ho kupil ved ked nebude dobry, tak ho vratim..
fotim sporadicky,iba ked som niekde na vylete.
radšej som si kupil foťak ako keby som mal kupiť drahy mobil.
cenovo sa dá zohnať nejaký fajn objektív z druhej ruky a telo ako zrkadlovka a cca sa zmestíš do toho budgetu ale pokiaľ presne nevieš čo potrebuješ tak čo ti padne do ruky, ľudí..krajinky, hlavne niečo čo ponúka manuálne nastavenie, niečo naviac môžeš investovať do príslušenstva..statív, blesk atď postupne, skúsil by som nejakú bezzrkadlovku, neváži to moc, výstup pomerne fajn
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Za 400? ..tiez by ma zaujimalo ci sa da kupit lacnejsie a kvalitne
Alebo vojazdene zrkadlo, ak chces byt drsna
Ale k veci. Dnes sa dá za 450€ kúpiť pomerné slušný foťák na začiatok. Ak to myslíš s fotením vážne a už si mala tú česť skúsiť fotiť zo zrkadlovkou. Tak by som ti odporučil Canon EOS 1300D s kit objektívom alebo Nikon D3400 tiež s kit objektívom. To sú modely priamo určené pre začínajúcich fotografov. Ak si zaobstaráš jeden alebo druhý, neurobíš chybu. A fotenie by malo byť predovšetkým o zábave na to nezabudni. Už som čo-to nastrieľal tak viem o čom hovorím.
Ja si k nemu idem teraz kupovat teleobjektiv a neviem aky
Kupujte na začiatok určite len základ. Až po čase zistíte, či Vás fotenie skutočne baví a ktorým smerom Vás to bude ťahať viac (šport, krajina, akcie, portérty, atď.) a podľa toho si dokúpite ďalšiu techniku na to vhodnú.
Napríklad:
nay.sk/canon-eos1300-18-55kit-fotoaparat
Ja kukam na tento,
» www.fotolab.sk/eshop/objektivy...
fotim sporadicky,iba ked som niekde na vylete.
radšej som si kupil foťak ako keby som mal kupiť drahy mobil.
no som zvedavy... potom sem hod nejake foto...