Ahojte decká, bola by som rada, ak by ste mi napísali váš vek a potom niekoľko frazeologizmov, ktoré poznáte, respektíve používate. Ak niekomu nie je celkom jasné, čo sú to frazeologizmy, tak napoviem: sú to ustálené slovné pomenovania, napríklad pranosti
ja pouzivam velmi casto frazemy.Su sucastou mojho kazdodenneho dna casto pouzivam intelektualne ,cize prebrate z latinciny ,ale samozrejme aj prislovia,porekadla
@kikushenka tam metonymia nepatri to nema s frazeologizmom nic spolocne metonymia patri medzi basnicke tropy spolu s metaforou ,synestezou atd ,takze nie frazeologizmy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
- prísť k rozumu
- nemáš všetkých doma ?
- idem svojou cestou
- klobúk dole pred tebou @johnysheek
- žiješ zo dňa na deň
- ide to dolu vodou
- vzal nohy na plecia
- hádžeš hrach o stenu
- raz za uhorský rok
.... a kopu ďalších..
.. častokrát použijem aj niečo, čo si sama vymyslím.. málokedy to ale niekto pochopí - ani sa nečudujem
- klobúk dole pred tebou @johnysheek
- žiješ zo dňa na deň
....
a ďakujem za odpovede, dosť mi to pomôže k semestrálke
@kikushenka tam metonymia nepatri to nema s frazeologizmom nic spolocne metonymia patri medzi basnicke tropy spolu s metaforou ,synestezou atd ,takze nie frazeologizmy
mať rečí ako koza bobkov
byť na mŕtvom bode
byť v bryndzi
byť sto rokov za opicami
damoklov meč
má deravé ruky
gordický uzol
mať hrošiu kožu
neveriaci Tomáš
hrať prím
.
.