jeden rok som na gympli mala jednotky a druhy stvorky. zalezi od ucitela dost. inak ucivo bolo ok, ale to som mala este viac-menej zo zakladnej skoly, kedze som chodila na 8rocny a po kvinte som isla het
Ako pise @3 vsetko je o učiteľoch
Ked som mala zlých som žila z ťahákov a jebleho memorovania ale ked sa zmenili a zacala som vsetko chapat to boli moje najoblúbenejšie predmety
Keď sa budeš chcieť učiť,bude to v pohode. Keď sa ti nebude chcieť,tak to bude ťažké. Simple.
Mňa to bavilo,tak sa to dalo (aj keď, samozrejme, nie sú to práve najľahšie predmety); iných spolužiakov to nebavilo,tak vraveli,že gympľácka fyza a chemia sú hrozne ťažké.
Samozrejme,záleží aj od učiteľa,pretože ten dokáže niekedy poriadne znechutiť človeku daný predmet.
But depends mainly on YOU !
@domi777 tak zvládnut sa dá, a dalo by sa povedat že je ajž (relatívne) lahká, - ba až nudná, minimálne prvé dva ročníky - problém je, že celkový plán a koncepcia výuky (fyz. na sš, ale aj vš je kus špatný, jako už písal aj Lee Smolin vo svojich *Potížích fyziky* ..
(strašne dlhý rozbeh, únavne pomaly, vleklo sa zdržujú na obyčajnej kinematike, dynamike, "elektrotechnike" - základy elektriny" - a potom už neostáva čas na ukázanie o čom je vlastne fyzika jako vedný , /študijný obor - ukázanie celej tej modernej fyziky - kvantová mechanika, elektrodynamika, Q.C., a aj vobec všetká aplikovaná fyzika, - nové pokročilé materiály, technologie, technika..
(...ale podobnou chybou konceptu výuky trpí aj napr. dejepis - pravek, starovek, raný stredovek zaberie takmer 2,5 - 3 ročníky, a na novoveky, históriu posledních 2 - 3 storočí (najma 20.stor. a aktuálny vývoj..) im už nezostane žiaden prostor ni čas..
Dakujem ako na zakladke mame dost blbu ucitelku, ktora vlastne ani ucitelka neni (je nejaka chcemicka laborantka) ....vobec to nevie vysvetlit ale zvladam to na 1
nasa fyzika bola ze hodinu pred pisomkou sme rperatali priklady ktore na stopro boli na pisomke a ked si sa naucil aj tri znenia nejakych zakonov ktore ucitelka nadiktovala tak si mal jednotku. Chemia boli zase tahaky do rukavov/na stolicku atd. tak som rpesiel fyz a chem na gypmpli
Chémia je vraj ťažšia ako fyzika. Ale tak ak budeš dávať pozor a budeš sa snažiť pochopiť to a nie len naučiť sa to naspamäť, tak to v pohode zvládneš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Ked som mala zlých som žila z ťahákov a jebleho memorovania ale ked sa zmenili a zacala som vsetko chapat to boli moje najoblúbenejšie predmety
Ale tak zvládnuť to zvládneš to sa neboj...
Mňa to bavilo,tak sa to dalo (aj keď, samozrejme, nie sú to práve najľahšie predmety); iných spolužiakov to nebavilo,tak vraveli,že gympľácka fyza a chemia sú hrozne ťažké.
Samozrejme,záleží aj od učiteľa,pretože ten dokáže niekedy poriadne znechutiť človeku daný predmet.
But depends mainly on YOU !
ak máš prístup na bezkriedy alebo čo, tak si pohľadaj nejaké SŠ učivo, keď chceš mať predstavu, alebo hoci na referátoch.
(strašne dlhý rozbeh, únavne pomaly, vleklo sa zdržujú na obyčajnej kinematike, dynamike, "elektrotechnike" - základy elektriny" - a potom už neostáva čas na ukázanie o čom je vlastne fyzika jako vedný , /študijný obor - ukázanie celej tej modernej fyziky - kvantová mechanika, elektrodynamika, Q.C., a aj vobec všetká aplikovaná fyzika, - nové pokročilé materiály, technologie, technika..
(...ale podobnou chybou konceptu výuky trpí aj napr. dejepis - pravek, starovek, raný stredovek zaberie takmer 2,5 - 3 ročníky, a na novoveky, históriu posledních 2 - 3 storočí (najma 20.stor. a aktuálny vývoj..) im už nezostane žiaden prostor ni čas..
a ked to hovorim ja, tak to je uz co povedat
Záleží od učiteľa, je to úplná ruleta...