Ahojte potrebujem pomoct zodpovedat na zopar otazok z fyziky budem vam velmi vdacny ak mi s tymto pomozete
1.načo slúži polvlnný dipol + nakresliť ...
2.Farba zvuku čo to je + nakresliť obrázok
3.Z akých dvoch zložiek sa skladá Elektromagnetické žiare
1. v živote som o tom nepočul, skús vygoogliť
2. ide o to, že keď hráš na hudobný nástroj a dáš nejaký tón, tak ono to nie je "čistá frekvencia", vlnenie z nástroja nemá tvar peknej sínusoidy a každý nástroj má svoj charakteristický "podpis", preto tón zahraný na gitare znie inak ako ten istý tón na klavíry - má inú farbu - tak to aspoň ja chápem
3. Magnetická zložka (značka B ) a Elektrická zložka (značka E) - sú na seba kolmé
4. uhol odpadu je rovnaký ako uhol odrazu (uhol sa meria ako výchylka od kolmice), a oba lúče - dopadajúci a odrazený - zostávajú v rovnakej rovine
5. takzvaný Snellov zákon - vygoogli si snellov zákon
6. čím menšia prekážka, tým väščí ohyb - geometrický tieň bude asi nejaký tieň kam nedopadne svetlo neviem, to asi asi tiež vygoogli....
7.lom ku kružnici? nemalo tam byť ku kolmici? keďže je ku kolmici, tak uhol lomu je menší...
8. úplný odraz svetla nastáva, keď uhol lomu je väčší alebo rovný 90°
z opticky redšieho do opticky hustejšieho
chlape ako to je pekné, že ja si pred maturitou zopakujem optiku, ale toto musíš mať v zošite a je to veľmi ľahko vygoogliteľné.... robím ti medvediu službu a takto sa hovno naučíš... btw. vek 21 rokov ti neverím....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
ostan tam kde si
2. ide o to, že keď hráš na hudobný nástroj a dáš nejaký tón, tak ono to nie je "čistá frekvencia", vlnenie z nástroja nemá tvar peknej sínusoidy a každý nástroj má svoj charakteristický "podpis", preto tón zahraný na gitare znie inak ako ten istý tón na klavíry - má inú farbu - tak to aspoň ja chápem
3. Magnetická zložka (značka B ) a Elektrická zložka (značka E) - sú na seba kolmé
4. uhol odpadu je rovnaký ako uhol odrazu (uhol sa meria ako výchylka od kolmice), a oba lúče - dopadajúci a odrazený - zostávajú v rovnakej rovine
5. takzvaný Snellov zákon - vygoogli si snellov zákon
6. čím menšia prekážka, tým väščí ohyb - geometrický tieň bude asi nejaký tieň kam nedopadne svetlo neviem, to asi asi tiež vygoogli....
7.lom ku kružnici? nemalo tam byť ku kolmici? keďže je ku kolmici, tak uhol lomu je menší...
8. úplný odraz svetla nastáva, keď uhol lomu je väčší alebo rovný 90°
z opticky redšieho do opticky hustejšieho
chlape ako to je pekné, že ja si pred maturitou zopakujem optiku, ale toto musíš mať v zošite a je to veľmi ľahko vygoogliteľné.... robím ti medvediu službu a takto sa hovno naučíš... btw. vek 21 rokov ti neverím....
2. » www.franta101.szm.com/umb/1fyzika.htm...
3. » sk.wikipedia.org/wiki/Elektromag...
4. » www.oskole.sk/?id_cat=3&clano...
5. » www.oskole.sk/?id_cat=3&clano...
6. » planetavedomosti.iedu.sk/index.php/searc... (tie prezentácie obe, týkajú sa aj 5.)
7. » fyzweb.cz/materialy/aplet...
8. » kvinta-html.wz.cz/fyzika/optika/z...
use fokin google.