Co si myslíte že je lepšie ja som určite za gitaru ale kamaratka hovori ze gitara je o nicom ze bassa je dobra to je podla mna uplna hovadina zatial co bassa vydava sprosty zvuk dududededooo gitara ma pekný zvuk a ked vam nieco niekto zahra aj to spoznate narozdiel od bassgitary ktora sa mozno do niektorych pesniciek hodi ale iba ako doprodov... samotnu by ste ju ani nespoznali akak je to pesnicka
ja viem ze na gitaru teraz chce vediet dost vela ludi ale bassa je o nicom to by som radsej bola ako ostatny co aj som nez by som mala hrat na bassu :/
ludi co vedia zahrat akurat jeden akord na gitaru, basu v zivote nevideli ale picuju na nu ze je to shit postavim do radu a kazdeho druheho zastrelim...a potom tych co zostanu
@nataly005 tak ta tu je jasný prípad niekoho kto sa do hudby absolútne nevyzná A splieta chujoviny. Basa nevydáva len sprostý zvuk... ten sprostý zvuk je základným rytmickým prvkom v kapele. Basa a bicie udávajú rytmus. A na base sa dá zahrať aj mozzart.
a este daco dobre ked je bassa v kapele Ok hodi sa to tam ,ale ked ma niekto doma bassu nieje v ziadnej kapele a sam na nu hra tak to je podla mna uplne onicom ved to je iba ako keby doplnok k pesnicke
@nataly005 preboha, veď jasné že hej. Ale ty si napísala že na base ani nevieš čo za pesničku hráš. Viem jak si to myslela... a tu som dala príklad že sa dá na base zahrať aj takto.
ježišmária... každý pokrýva istú časť frekvenčného spektra, každý má svoju úlohu... aby dokopy vytvorili harmonický celok... iným slovami, tvoji Blink 182, Sum 41(či čo ešte počúvaš) by zneli bez toho "sprostého zvuku dududededooo " na veľké hovno...
takže, podľa tvojich vyjadrení by som sa base vyhol veľkým oblúkom... len pekne zostaň pri gitarke... a váž si dobrých basákov
@nataly005 tak na sólo hranie ... to áno. Mňa v tvojom komente dožral výrok že vydáva sprostý zvuk. V prípade že chceš hrať len tak ... tak jasné že gitara.
ja si raz kupim basu ma pre mna strasne sexy vzrusivy zvuk taky ze aaaah este k tomu basa v Wasted Years od Iron Maiden je orgazmicka a @nataly005 basa je omnoho vacsia sranda podla mna
takto, si kupis dobru basu, efekty, tak na nej mozes hrat aj organ.. ide skor o to, aku funkciu ma ten nastroj plnit v tej onej kapele..
basa ako taka v gitarovej/metalove/rockovej/barsjakej normalnej hudbe ma dzrat beat, rytmiku a taktiez groove
@nataly005 ty si videla niekedy nejakeho solistu na base ? lebo "ti ludia" skutocne existuju myslis, ze preco sa predavaju 6strunove basy s gitarovou strunou ?
hraval som na gitare, semtam hram, hravam na base.. ten kto si jednoducho raz vypocuje zvuk basy, tak si ho musi zamilovat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
ja viem ze na gitaru teraz chce vediet dost vela ludi ale bassa je o nicom to by som radsej bola ako ostatny co aj som nez by som mala hrat na bassu :/
toto mi ako sprosty zvuk nepride..
a tu uz vobec nie..
v klude si kup aj gitaru a aj basu... hravam dva roky na gitaru, a rad si zahram aj basove linky roznych pesniciek, pride mi to aj ako vacsia zabava
ja hram na gitaru
to sa da aj na gitare nie?
tak asi dlho nehravas, ked hovoris ze basa je sprosta...
a este daco dobre ked je bassa v kapele Ok hodi sa to tam ,ale ked ma niekto doma bassu nieje v ziadnej kapele a sam na nu hra tak to je podla mna uplne onicom ved to je iba ako keby doplnok k pesnicke
takže, podľa tvojich vyjadrení by som sa base vyhol veľkým oblúkom... len pekne zostaň pri gitarke... a váž si dobrých basákov
ver tomu, ze ten, co hrava na gitaru.. hrava vacsinou sam
basa ako taka v gitarovej/metalove/rockovej/barsjakej normalnej hudbe ma dzrat beat, rytmiku a taktiez groove
@nataly005 ty si videla niekedy nejakeho solistu na base ? lebo "ti ludia" skutocne existuju myslis, ze preco sa predavaju 6strunove basy s gitarovou strunou ?
hraval som na gitare, semtam hram, hravam na base.. ten kto si jednoducho raz vypocuje zvuk basy, tak si ho musi zamilovat
vsakze @panpeterpan