ahoj ľudia, tento rok by som chcela ísť na bilingvál, ale neviem či je lepšie Gymnázium Jura Hronca alebo CS Lewisa. čo si myslíte vy, chodíte tam alebo máte skúsenosti?
ja som tam síce nechodil, ale poznám tú školu... a vravím si - ísť ešte raz na strednú tak sem ... Je to jedinečné spôsobom výuky, aktivitami... čo tam po nejakom GJH
@ssnehulienka dnes som bola na DOD na GJHčku a páčilo sa mi to. IB je fakt namakané to hej, ale ľudia hovoria že na CSL je veľmi dobrá angličtina, lepšia ako na GJHčku. nevieš niečo o tomto?
@ssnehulienka Veď netvrdím že nie je... ale čo sa týka jazykov tak určite CSL... porovnával som to - čo sa týka konformnosti a klasickej výučby... každopádne na strednej škole nezáleží...
lepšiu v čom akože? o CSL toho veľa neviem, len že keď si chcem zachovať zdravý rozum tak tam vôbec nemám loziť podla mňa máme na škole super systém a super učiteľov, potvrdzujú to tabuľky kvality ako bolo uvedené v @7 . inak je na CSL niečo ako máme my MYPku, PYPku a IBDíčko? lebo to sú vážne kvalitné programy, s certifikátom čo za to dostaneš sa dostaneš na ktorúkoľvek školu v zahraničí ak si dobrá.. ale je to mrte makačka, ajbíci nemájú žiaden život lebo sú do večera v škole a maturuješ tuším zo 6 predmetov, všetko v angličtine samozrejme
@jasstheneverlander bohuzial som mala sancu tuto skolu prezit a rano som sa nevedela rozhodnut ci sa mi chce viacej grcat alebo revat nad tym systemom a pomermi nechcem to nejako verejne konkretne vytahovat ale naozaj ti dobre radim pokial mas v sebe akukolvek moralku a slusnost tak tu skolu obchadzaj oblukom
den kedy som odtial vypadla hodnotim ako jeden z najlepsich dni mojho zivota (a nebolo to narocnostou ani nicim bola som jedna z najlepsich v rocniku bolo to cisto tou skolou ako takou)
uroven angliny ti viem porovnat len s evanjelickym lyceom a to asi tak ze na konci prveho rocnika som hovorila lepsie ako tretiaci z lycea ale to zalezi od ludi mali sme aj maturanta s prejavom he have takze to zalezi dost od teba ale aj od toho akych ucitelov schytas kedze tam malokto ostane dlhsie ako na rok co sa angliny tyka takze tam sa to neda uplne garantovat ze budes mat len lektorov alebo nieco take
akoze ak mas nejake konkretne otazky napis mi tsku tam ti to mozem skusit trosku obsirnejsie opisat
@chingula csl nic take nema
ale ludia sa v pohode podostavali na vysoke v zahranici aj bez ib stacilo im dobre zmaturovat napisat motivacny list alebo robili sat a hotovo takze by som to ib ako nejaku nevyhnutnu vec nevidela
O CS Lewisa neviem nic, ale na GJH (dva roky som tam stravila) sa mi pacilo.
@chingula tak akoze zase neprehanaj, poznam dost IBkov co ten zivot zvladli mat aj pocas skoly
A teda podla toho, co viem o MYPe, ten az taky dobry nie je (teda anglictina asi fajna, ale mozu pokulhavat ostatne predmety trosku..). Asi by som sla na GJH na normalny bilingval a potom pripadne presla na IB, keby ta to nahodou lakalo
@jasstheneverlander uznávam, čo som bola aj na sutaziach s nimi a tak, su dobri ako bilingval, ale poznam z oboch skol cirka 15 ludi a zCSL nemam rada takmer nikoho, neviem cim to je, asu mi strasne nesympaticki, a GJH pravy opak... to uz je zase ale subjektivne hladisko, ale proste viac inklinujem ku GJH a statistiky tiez stoa na mojej strane
@chingula v stredu som bola aj u vás na DODčku a celkom sa mi páčilo, akurát som bola na nejakej angličtine, neviem či to bolo listening, reading alebo conversation, a to asi bola najhoršia skupina alebo neviem čo, lebo to bolo príliš jednoduché. :3 ale inak to bolo fajn, napr. debatný krúžok bol super z toho čo som videla. @kaylee ďakujem za info, asi ti ešte napíšem lebo sa chcem popýtať. @nenay no ja mám suseda, ktorý chodil na rovnakú ZŠ ako ja, odtiaľ šiel na GJH a dostal sa na IB a strašne si to pochvaľuje, podáva si prihlášku na Cambridge a hovorí že na sociálny život mu zostáva pri svedomitom učení času až až, ale akože on je svoja kategória, ten chalan je génius. @ssnehulienka náhodou to akí su tam ľudia ma dosť zaujíma. keď som bola na DOD na Hronca mi všetci prišli dosť sympoši až na pár jedincov. tiež som počula že na CSL sú divní ľudia, ale nabudúci štvrtok tam idem na DOD tak si to overím na vlastnej koži. :3
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
v ziadnom pripade prosim ta
den kedy som odtial vypadla hodnotim ako jeden z najlepsich dni mojho zivota (a nebolo to narocnostou ani nicim bola som jedna z najlepsich v rocniku bolo to cisto tou skolou ako takou)
uroven angliny ti viem porovnat len s evanjelickym lyceom a to asi tak ze na konci prveho rocnika som hovorila lepsie ako tretiaci z lycea ale to zalezi od ludi mali sme aj maturanta s prejavom he have takze to zalezi dost od teba ale aj od toho akych ucitelov schytas kedze tam malokto ostane dlhsie ako na rok co sa angliny tyka takze tam sa to neda uplne garantovat ze budes mat len lektorov alebo nieco take
akoze ak mas nejake konkretne otazky napis mi tsku tam ti to mozem skusit trosku obsirnejsie opisat
ale ludia sa v pohode podostavali na vysoke v zahranici aj bez ib stacilo im dobre zmaturovat napisat motivacny list alebo robili sat a hotovo takze by som to ib ako nejaku nevyhnutnu vec nevidela
@chingula tak akoze zase neprehanaj, poznam dost IBkov co ten zivot zvladli mat aj pocas skoly
A teda podla toho, co viem o MYPe, ten az taky dobry nie je (teda anglictina asi fajna, ale mozu pokulhavat ostatne predmety trosku..). Asi by som sla na GJH na normalny bilingval a potom pripadne presla na IB, keby ta to nahodou lakalo
@kaylee ďakujem za info, asi ti ešte napíšem lebo sa chcem popýtať.
@nenay no ja mám suseda, ktorý chodil na rovnakú ZŠ ako ja, odtiaľ šiel na GJH a dostal sa na IB a strašne si to pochvaľuje, podáva si prihlášku na Cambridge a hovorí že na sociálny život mu zostáva pri svedomitom učení času až až, ale akože on je svoja kategória, ten chalan je génius.
@ssnehulienka náhodou to akí su tam ľudia ma dosť zaujíma. keď som bola na DOD na Hronca mi všetci prišli dosť sympoši až na pár jedincov. tiež som počula že na CSL sú divní ľudia, ale nabudúci štvrtok tam idem na DOD tak si to overím na vlastnej koži. :3