ahojte, chcem sa opýtať aký notebook si mám kúpiť keď idem na SOŠ grafik, notebook je povinný a rozhodujem sa medzi MACkom a WINDOWSom aby bol výkonný.
@webmasterfree len potom aby si nebol sklamany ak ta napadne ze by si si mohol zahrat aj nejaku hru...v tom mac zaostava...notas v winom mas lacnejsi...podla mna to aj viac vyuzijes a pokial ti ide len o photoshop tak ten ti tam pojde tiez
@kosmiklove nahodou odkedy vysiel steam pre mac, akoby sa roztrhlo vrece s titulmi pre mac ked si pamatas, ako sme o tom naposledy pisali, za ten cas a odkedy vysiel aj mac app store, bolo plno hier spracovanych aj na os x..napriklad taky assassins creed 2, cod's, nfs, dragon age 2 atd atd
@trdelniiiq viem o tom...chodim pravidelne na steam a sledujem tam akcie na hry a mac je tam spominany dost casto...ale tak co ty vies? ak je to nejaky hardcorovy hrac tak je tam iste obmedzenie ktore by mu mohlo vadit
Ja som s odstupom casu prehodnotil nazor na jablko v suvislosti s grafikou. Adobe a apple sa nemaju radi a ani sa nebudu mat radi a kto je nazoru, ze adobe produkty bezia pod jablkom lepsie nez pod widlami bud do toho nevidi, alebo do toho zamerne nechce vidiet, lebo je zarity jablckar.. Suma sumarum, ak chces robit grafiku s adobe softwarom, tak jedine windows.
@tommyhot no kamos sa venuje grafike, a to je teda ale sakramentsky makac a vravi, ze ak grafika, tak jedine mac..ale to s tym adobe mas pravdu akurat v tej suvislosti, ze sa prilis nemozu napriklad s takym flashkom..
@trdelniiiq od zariteho jablckara ani necakam, ze povie nieco ine.. Ake dovody ma na to, ze pouziva Photoshop pod macom? Ja sa sice az tak moc grafike nevenujem (sem tam nakreslim nejake logo v Illustratore, alebo spravim nejaky dizajn v PSku), ale mal som moznost pracovat s adobe softami aj pod macom a poviem ti, ze nic pomalsie som nezazil..
Btw poznam asi len jedneho jedineho jablckara, ktory dokaze samostatne premyslat (bez pomoci Steva Jobsa) a dokaze zvazit pre a proti.. A ten taktiez povedal, ze robit napriklad s PS pod macom je utrpenie.
@tommyhot nie som zarity jablckar a dokazem zhodnotit co ma apple zle a co dobre..vravim len to, co mi povedal kamarat ohladom ps..ja s nim nerobim, takze mna sa to netyka..predtym pracoval pod winom a povedal, ze prave predtym to bolo nieco neskutocne..venuje sa napriklad aj robeniu s vektormi, sam kresli, navrhuje rozne veci, robi flayere pre firmy, loga, atd atd..musim od neho popytat material nech ti ukazem ze je to fakt profesional a vie o com hovori..proste ak porovnava mac a win, omnoho lepsie a rychlejsie sa mu pracuje praveze pod os x..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
a aby to nebol off topic, tak ja davam hlas macu^^
Btw poznam asi len jedneho jedineho jablckara, ktory dokaze samostatne premyslat (bez pomoci Steva Jobsa) a dokaze zvazit pre a proti.. A ten taktiez povedal, ze robit napriklad s PS pod macom je utrpenie.