guarana mi zaberala, ale to som musel postupne zobrat aspon 3 tabletky, i napriek tomu nevydrzalo to dlho....daj si radsej caj z kotvicnika-doda ti to energiu, a navyse aj zvysi libido
@alysia pretože som kdesi čítal článok kde boli tieto tablety rozoberané a údajne obsahujú také malé množstvo tej účinnej látky že to na telo nemôže mať žiaden vplyv. Skôr by som zvažoval kúpiť rastlinu alebo čaj
@alysia radsej zeleny alebo cierny caj, pripadne biely caj ale tie nepradavaju vsade a su vacsinou aj drahsie
guarana neni zla, ale ked volako nevykonavas sportovu aktivitu tak zbytocne podla mna alebo potom kakaove boby, tie obsahuju viac vitaminou a mineralou, ale su aj drahsie
@alysia no co som tam ja bol tak dost ludi to tam bralo. To bola len kava, redbull, guarana. Proste cely den v skole a len po nociach sa tam uci. Samozrejme teraz mam na mysli ludi ktori to tam brali vazne
@mefistofel ty chrapun, ved to neposobi primarne ako afrodiziakum ...a urcite kazdemu bude len a len dobre, ak bude permanentne nadrzana...ved chlapi sa o nu postaraju
@alysia zelený čaj ako zelený čaj.. Ak piješ ten taký z lidlu tie sáčky, tak sa nečuduj to hádam ani nie je zelený čaj ale esencia z riti vola...
Je nutné piť riadny sypaný zelený čaj - ten je asi milión krát účinejjší ( za predpokladu že tá sáčková blbosť má aspoň arómu zelenoho čaju) aspoň 2-3 rundy denne, to znamená jeden sypaný nálev po 6-7 šálkach (myslené tie malé šálky) -
silnejšia forma sú ale aj tak kapsle.. jedna 500 mg má účinky
@alysia napr. aj ten zelený čaj sa tak robieva a je to vždy najsilenšjia forma aká je dostupná.. Vždy kapsula hocičoho.. potom asi talbetky, potom až čaj.
@prasaman chodím do bio a do čajovne takže nie z Lidla hore vyssie som aj pisala, ze sypany pijem ...ja som takto mala v kapsulach VLakninu, takze hej viem, ze to ucinkuje dobre, teraz len najst niekde v obdhoce taketo nieco
@prasaman konkretne neivem, nie som teraz na izbe kde ho mám, tak netusim...
No nutricny obchod, tam som este nebola musim pozriet... teda ...ked na to pzoeram, mi to pride strasne chemia :/ ja nechcem nejako chudnut moc ( zide sa to hej ) ale hlavne energiu chcem
@alysia ked pijes stale zeleny a cierny caj a nezabera ti to, tak to vysad na 2tyzdne az mesiac minimalne. lebo predsa ten kofein je aj v tom caji a treba ho na niekolko dni vynechat aby si si zvykla bez toho. A kakaove boby(neprazene) obsahuje asi najviac vitaminou a mineralou a ostatnych latok zo vsetkych plodin a inych potravin.
@alysia volaky zdravy obchod alebo nieco podobne no tazko sa to zhana v obchodoch aj v online obchodoch to maju casto vypredane skus napriklad www.zdravyobchod.sk alebo ine stranky a skus si o tom nieco precitat, je toho dost na nete.
@mefistofel ale ba, skoro všade ho majú. a možno drahší, ale cisááár iba ho kedysi pil, takže noáčo.
aj keď mne už biely ani zelený ani čierny čaj ani káva na povzdudenie/zobudenie zaberajú iba vtedy, keď si ich dám s tým, že "síce chcem ísť o chvíľu spať, ale veď aj tak mi to nič nerobí"
tieto konkretne nie, ale guaranu pijem vela a casto, lebo bez nej by som nezvladala byt 48+ hodin vkuse hore a fungujem takto uz cca rok a stale ma zhruba rovnaky ucinok
fenolycká kyselina je zložka polyfenolu, čo je aktívna látka každého zeleného čaju..
To si si prečítala asi takú informáciu, že tráva je zelená.. Vau!!!
sakra prečo tí ľudia takto dezinformujú iných ľudí tým že trepú nezmysel za nezmyslom o chémii, keď o tom nemajú ani páru by som tým, čo písali o tej chémii rád niečo povedal, ale škoda času..
@alysia no tie látky v zelenom čaji prednostne spalujú tuky a až tie potom premieňajú na energiu... energia je proste o strave celkovo a ten zelený čaj tomu prispieva týmto štýlom
@alysia a prečo žrať? ráno si dáš vločky s orechmi, na obed aspoň ryžu/zemiaky ako prílohu k mäsu alebo neviem čo jedávaš, večera tiež neviem čo jedávaš ale aspoň raz za čas cestoviny
a okolo toho ovocie si dávaj a tak... ale ono sa to celé kompenzuje, keĎ potrebuješ energiu tak sa predpokladá že máš zvýššný pohyb a záťaž a potom treba doplňovať aj veškeré vitamíny, lebo zo zeleniny a ovocia je to naivný pokus, ale ak mslíš takú tú energiu aby si dlhšie vydržala hore do noci, to je mentálna energia
@prasaman sory moj mily, neovladam chemiu ako ty, nie kazdy je taky mudry. Ano mas pravdu. Staci? Samozrejme, spravim nieco ako ostatni tak som ja ta zla, ale pokial to spravi niekto iny tak fajn....
A preco potom existuju take tycinky s ktorymi naberies energiu TERAZ? .. ako ja som z toho uz debil :/ ... ja uz neivem co mam jest aby som bola v phode...
@alysia - tie tičinky obsahujú okrem sacharidov ešte nejaké iné veci, to funguje na inej báze trošku, aj tie tyčinky tak celkom fungujú takým štýlom, že ich zoberieš pre akože zaťažou ako "energiu" - ale veľa ludí si myslí, že to je energia ktorá sa dostaví hneď.. to je omyl, tá tyčinka sa využije až po dokončení tej zátaže, alebo tréningu v posilke, kedy sa hneď využijú tie sacharidy. pretože prvé dve hodiny po záťaži telo prednostne potrebuje sacharidy na obnovenie glykogénu.
Takže tieto prijaté sacharidy využije až po tréningu, aj keď ich vezmeš pred ním..
dúfam že to pochopíš aspoň takto laicky
A oni tou energiou ani nemyslia energiu, ale napr. niacin, inosin, alebo aj napr zelený čaj obsahujú také tyčinky, tieto veci ale LEN prekrvujú.. to s energiou pravdu povediac nemá nič spoločné.
@alysia takže tyčinky nerieš to je komplikovaná téma.. pre človeka čo nechodí do posilky, majú presne taký efekt ako som písal, že energia príde až na druhý deň, nedá sa to proste dohnať a inak, tie sú extrémne ale extrémne predražené.
a ešte jedna vec k tým zemiakom keď sa do toho pustíš.... Jediný problém v konzumovaní zemiakov je, že ľudia nemajú problém zjesť aj pol kila, kludne aj kilo na posedenie.. čo nie je zrovna veľká výhra..
@prasaman aaaaaaa, toto si precitam znova asi rano, aby som pochopila o com je rec ... a preco potruebjem po treningu sacharidy? nepriberiem z toho prave? ...
@alysia no skratka, tie ticnky obsahuju väcsinou sacharidov,.
Telo po treningu potrebuje sacharidy, aby obnovilo glykogen.
preto sa po treningu uziva napoj s vysokym obsahom sacharidov.
Sacharidy prijate pred treningom ale nedodaju energiu, to sa proste neda.
A tieto prijate sacharidy z tej ticinky, ktoru zjes, sa vyuziju az po tom treningu, ako keby si vypila ten napoj s vysokym obsahom sacharidov.
Vela ludi si ale mysli ze si dali proste "rychlu energiu" - to je ale omyl. - toto je strucnejsia verzie
sacharidy po treningu potrebujes preto, lebo prve dve hodiny po treningu sa obnovuje svalovy suckor alias glykogen.. takze ak prijmes 1 gram sacharidov na 1 kg tvojej cistej hmoty, nepriberies ani gram, akurat obnovis ten svalovy cukor. Co je vlastne regeneracia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
@semhamforas prečo myslíš?
na mňa guarana moc neúčinkovala...
@catmartina ženšen je tiež povzbudzujúci? ono nie vždy j e možnosť si stále variť niekde čaj, tak by bolo fajn niečo čo môžem aj so sebou nosiť.
@semhamforas a asi neveiš kde si ten článok čítal co?
@boloabude a zaberalo im to?
@lubenomy niekjto sa snaží byť vtipný? nejde ti to
guarana neni zla, ale ked volako nevykonavas sportovu aktivitu tak zbytocne podla mna alebo potom kakaove boby, tie obsahuju viac vitaminou a mineralou, ale su aj drahsie
preco zbytocne? co to ma so sportom? kakaove boby? to pocujem prvy krat
@echoechoecho dik za odkaz idem čítať
@semhamforas no najskor jedna potom dve radsej nech ma neklepne, kebyze to naaahodou ucinkuje
a je mi to omnoho sympatickejšie ako "tabletky" guarana je super čo som počula ale tablety...znejú tak chemicky strašne...
point2. kapsule sú najsilnejšia dostupná forma - borci čo tu čítali nejaké informácie, sú celkom dezinformácie
point3. kúp si kapsule, nie tabletky.
point4- je to veľmi dobrá vec
ja ho mám v tabletkách..alebo ešte koenzymQ10 a DMAE
guarana, ginko a podobné kraviny sú neúčinné(po skúsenostiach)
@catmartina a myslis ze to v tych tabletach zabera?
Je nutné piť riadny sypaný zelený čaj - ten je asi milión krát účinejjší ( za predpokladu že tá sáčková blbosť má aspoň arómu zelenoho čaju) aspoň 2-3 rundy denne, to znamená jeden sypaný nálev po 6-7 šálkach (myslené tie malé šálky) -
silnejšia forma sú ale aj tak kapsle.. jedna 500 mg má účinky
ako celé to jedno kolo.
a v nej máš priamo prášok - extrakt z guarany... omnoho účinejjšie a vstrebatelnejšie ako tabletka.
ale aj tak za lepšiu alternatívu pokladám kapsule.
» eshop.aktin.cz/spalovace-tuku/... - tento mám teraz
tento som mal predtým
» eshop.aktin.cz/spalovace-tuku/...
ešte som mal z nutriexactu ale to boli tabletky
No nutricny obchod, tam som este nebola musim pozriet... teda ...ked na to pzoeram, mi to pride strasne chemia :/ ja nechcem nejako chudnut moc ( zide sa to hej ) ale hlavne energiu chcem
tretia: energia ide hlavne z toho čo ješ
takže vychádzajú mi z toho tie pekné oči len
ale určite vyskúšal tie kapsle guarany, aj ten zelený čaj ak chceš, určite odporúčam.
nespravi energiu z nicoho a z coho ju ma robit? ... nemozem stale len zrat peboha ...
a to kde kupim kakaove boby?
@h8u ja sa pri tebe musim stale smiat a to je dobre prospievas ako guarana
aj keď mne už biely ani zelený ani čierny čaj ani káva na povzdudenie/zobudenie zaberajú iba vtedy, keď si ich dám s tým, že "síce chcem ísť o chvíľu spať, ale veď aj tak mi to nič nerobí"
fenolycká kyselina je zložka polyfenolu, čo je aktívna látka každého zeleného čaju..
To si si prečítala asi takú informáciu, že tráva je zelená.. Vau!!!
sakra prečo tí ľudia takto dezinformujú iných ľudí tým že trepú nezmysel za nezmyslom o chémii, keď o tom nemajú ani páru by som tým, čo písali o tej chémii rád niečo povedal, ale škoda času..
je to smutné...
a okolo toho ovocie si dávaj a tak... ale ono sa to celé kompenzuje, keĎ potrebuješ energiu tak sa predpokladá že máš zvýššný pohyb a záťaž a potom treba doplňovať aj veškeré vitamíny, lebo zo zeleniny a ovocia je to naivný pokus, ale ak mslíš takú tú energiu aby si dlhšie vydržala hore do noci, to je mentálna energia
alebo potom tie bezne od walmarku tak 4 denne
Rano vlocky mavam kukuricne s mliekom, aj orechmi ( ovsene nemozem)
cestoviny su naprd, lebo hned som hladna, z toho sa nenajem ( a poznam viac ludi co to maju podobne)
ja chcem taku aj taku energiu
Takže vôbec nevadí že si hladná.. dáš si niečo menšie, kus ovocia alebo tak
tak papaj zemiaky, ryžu keď cestoviny moc nie
Az na druhy treti den? aha ..zaujimave...
Nevadi ze som hladna? mne to vadi ...
No ryzu zacinam neznasat, lebo ju jem dost casto ...
No ved ti vravim, papaj kolaciky, ovocie raz za cas musis papat aj cestoviny nie? budes hladna, das si proste nieco.. vybavena vec
aj ryzu treba vediet na niekolko sposobov
no ryzu uz som nej prezrana ... s tymi zemiakmi musim nieco vymysliet ( nemam skrabku este na intraku )
A preco potom existuju take tycinky s ktorymi naberies energiu TERAZ? .. ako ja som z toho uz debil :/ ... ja uz neivem co mam jest aby som bola v phode...
kolaciky? a potom budem vyzerat ako b alon ...
cestoviny si obcas robim to je pravda...
Takže tieto prijaté sacharidy využije až po tréningu, aj keď ich vezmeš pred ním..
dúfam že to pochopíš aspoň takto laicky
A oni tou energiou ani nemyslia energiu, ale napr. niacin, inosin, alebo aj napr zelený čaj obsahujú také tyčinky, tieto veci ale LEN prekrvujú.. to s energiou pravdu povediac nemá nič spoločné.
a ešte jedna vec k tým zemiakom keď sa do toho pustíš.... Jediný problém v konzumovaní zemiakov je, že ľudia nemajú problém zjesť aj pol kila, kludne aj kilo na posedenie.. čo nie je zrovna veľká výhra..
tak ja odkedy mam celiakiu jem male porcie
Telo po treningu potrebuje sacharidy, aby obnovilo glykogen.
preto sa po treningu uziva napoj s vysokym obsahom sacharidov.
Sacharidy prijate pred treningom ale nedodaju energiu, to sa proste neda.
A tieto prijate sacharidy z tej ticinky, ktoru zjes, sa vyuziju az po tom treningu, ako keby si vypila ten napoj s vysokym obsahom sacharidov.
Vela ludi si ale mysli ze si dali proste "rychlu energiu" - to je ale omyl. - toto je strucnejsia verzie
sacharidy po treningu potrebujes preto, lebo prve dve hodiny po treningu sa obnovuje svalovy suckor alias glykogen.. takze ak prijmes 1 gram sacharidov na 1 kg tvojej cistej hmoty, nepriberies ani gram, akurat obnovis ten svalovy cukor. Co je vlastne regeneracia.