Ahojte.
Prosím vás, vedel by mi niekto poradiť, kde zohnať gymnaziálne knihy z biológie a chémie? Chcem sa pomaličky začať pripravovať na prijímačky na medinu a všelijaké predražené knihy z Martinusu a pod. za veľa nestoja, či? Ďakujem za každú radu
V sklade ucebnic.
Ale nerada ti kazim iluzie, ale na prijimacky ti stredoskolske knihy nestacia. Z bio mozno ked tak taka velka ceska biela co je...mam pocit, ze sa to vola proste "Biologie". A na chemiu je tiez nejaka dobra ceska, ta je myslim modro ruzova ale nemam sajn ako sa vola ani kto to napisal. Alebo na bio Campbella, tam mas uplne vsetko, co by si mohla chciet, ale ked ti uz knihy z martinusu pridu "predrazene" tak to asi nie
@likjul to bola dost zvlastna veta, uplne nechapem, co tym chcel autor povedat. Kazdopadne, ucebnice z oblasti biologie stoja vacsinou okolo 100 eur/dolarov.
Ahoj,
niektore knihy z Martinusu nie su drahe a pomozu, akurat, ze uz su vacsinou tie najlepsie vypredane. :/ K tym gymnazialnym kniham, nemate u vas na skole (ak chodis na gymnazium) moznost si ich pozicat? Ja chodim na gymnazium a co sa tyka tych novych (6 dielov biologie od Usakovej), tak tie nam ucitelka biologie pozicala... a z chemie tiez. Ale tie stare (3x SPN knihy aj z bio, aj z chem), tak s nimi je to uz horsie. Ja som si ich zohnala od byvalych gymplakov/z antikvariatu...
Btw: Na ake skoly sa hlasis, ak smiem vediet?
@2 tiež si nemyslím, že je to nezvyčajná cena za študijný materiál, veď sú ešte drahšie.
a k veci, v škole ak sa spýtaš a poprosíš, určite ti učebnice požičajú , ale tiež si nemyslím, že sú obsahom postačujúce.
Ja som si raz objednala že Biologie člověka 1,2 a Genetiku od Eduarda Kočárka a Biologie buněk od Radky Závodskej z tej istej ,,edície'' (v hornom rožku to má také logo že biologie pro gymnázia) / vydavateľstva- Scientia a nemyslím si, žeby to boli vyhodené peniaze, práveže som bola veľmi prekvapená aké množstvo informácií a ako pekne,zaujímavo a prehľadne písané. Fakt pozri si to.
Neviem no, myslím, že v žiadnej knihe nenájdeš úplne všetko a nemyslím, že tvoj problém vyriešia sto eurové knihy. Treba nadobudnúť nejaký základ a hľadať si k tomu na internete niečo navyše a nabaľovať, snažiť sa, mať záujem a tak. A aj tak ťa ten študijný entuziazmus prejde.
@rheiaa nechodím na gympel a ešte sa ani nikde nehlásim, ešte mám rok ...A práve preto, že chcem diametrálne zmeniť zameranie zháňam tie knihy :/ podklady na LF UK už mám, ale nie som zástanca bifľovania sa bez toho aby som vedela, že čo vlastne sa učím
@limetkajaja z mojej školy by mi ani z biológie a ani z chémie nemali čo požičať nakoľko tieto predmety nemáme ale ďakujem za rady, určite tie knihy popozerám
@limetkajaja Genetika od kocarka je super, tu nam aj na uni odporucali, ak niekto potrebuje oprasit zaklady. @sim_k358 neviem teda, v jazyku mojho kmena predrazene vacsinou znamena neprimerane drahe. Btw biolu som myslela tuto » www.martinus.sk/?uItem=189362... a 25 eur za ucebnicu urcite nie je vela...
Na UK v BA su podklady z tych starych knih, o ktorych som pisala aj vyssie. Vyrozumela si, ktore myslim?
Podla mna, na LF UK BA ti staci zohnat si tie stare (co bude podla mna makacka, ale snad budes mat stastie), popr. este nejake materialy, ktore uz sama uznas za vhodne. Tie podklady samotne nie su tvorene z nicoho ineho, len zo starych gymnazialnych knih, takze v tomto pripade mozes pokojne sustredit pozornost len na ne.
@staphylococcus ja som bola veľmi milo prekvapená tou genetikou, celkom jednoducho ,prehľadne a zaujímavo napísané. A myslím, že tam toho ani veľa nechýba. A myslím, že ani ten človek nie je na zahodenie, (ale tú som ešte veľmi nečítala sú tam aj ochorenia a fajn obrázky čo ja viem, myslím, že je to opäť kvalitne spracované a je tam väčšina podstatných informácií. .. ale bunka od tej radky až tak za veľa nestojí , príde mi to nedostatočné. ale zasa ako základ je to fajn.
a inak ja som tú genetiku našla aj na ulozto (a rozhodla som sa, že je to super, tak si to kúpim) skús si tam pohladať aj tie ostatné
a tak teda, to si si blbo vymyslela, že chceš ísť na medicínu a vybrala si si školu, na ktorej nemáš ani biológiu ani chémiu.
@limetkajaja ja som ju nikdy v ruke nedrzala ale vsetci ju chvalia, aj ucitelia u nas aj spolubyvka tak asi bude fajn. Ja som sa genetiku ucila na strednej rovno zo skript co maju na prifuk lebo som premotivovany kkt
A cloveka a bunku uz vobec...ale akoze hej, urco budu lepsie nez nase, tie su nedostatocne cele od zaciatku po koniec, tie co ich je sest farebnych.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ale nerada ti kazim iluzie, ale na prijimacky ti stredoskolske knihy nestacia. Z bio mozno ked tak taka velka ceska biela co je...mam pocit, ze sa to vola proste "Biologie". A na chemiu je tiez nejaka dobra ceska, ta je myslim modro ruzova ale nemam sajn ako sa vola ani kto to napisal. Alebo na bio Campbella, tam mas uplne vsetko, co by si mohla chciet, ale ked ti uz knihy z martinusu pridu "predrazene" tak to asi nie
niektore knihy z Martinusu nie su drahe a pomozu, akurat, ze uz su vacsinou tie najlepsie vypredane. :/ K tym gymnazialnym kniham, nemate u vas na skole (ak chodis na gymnazium) moznost si ich pozicat? Ja chodim na gymnazium a co sa tyka tych novych (6 dielov biologie od Usakovej), tak tie nam ucitelka biologie pozicala... a z chemie tiez. Ale tie stare (3x SPN knihy aj z bio, aj z chem), tak s nimi je to uz horsie. Ja som si ich zohnala od byvalych gymplakov/z antikvariatu...
Btw: Na ake skoly sa hlasis, ak smiem vediet?
a k veci, v škole ak sa spýtaš a poprosíš, určite ti učebnice požičajú , ale tiež si nemyslím, že sú obsahom postačujúce.
Ja som si raz objednala že Biologie člověka 1,2 a Genetiku od Eduarda Kočárka a Biologie buněk od Radky Závodskej z tej istej ,,edície'' (v hornom rožku to má také logo že biologie pro gymnázia) / vydavateľstva- Scientia a nemyslím si, žeby to boli vyhodené peniaze, práveže som bola veľmi prekvapená aké množstvo informácií a ako pekne,zaujímavo a prehľadne písané. Fakt pozri si to.
Neviem no, myslím, že v žiadnej knihe nenájdeš úplne všetko a nemyslím, že tvoj problém vyriešia sto eurové knihy. Treba nadobudnúť nejaký základ a hľadať si k tomu na internete niečo navyše a nabaľovať, snažiť sa, mať záujem a tak. A aj tak ťa ten študijný entuziazmus prejde.
@sim_k358 neviem teda, v jazyku mojho kmena predrazene vacsinou znamena neprimerane drahe. Btw biolu som myslela tuto » www.martinus.sk/?uItem=189362... a 25 eur za ucebnicu urcite nie je vela...
Podla mna, na LF UK BA ti staci zohnat si tie stare (co bude podla mna makacka, ale snad budes mat stastie), popr. este nejake materialy, ktore uz sama uznas za vhodne. Tie podklady samotne nie su tvorene z nicoho ineho, len zo starych gymnazialnych knih, takze v tomto pripade mozes pokojne sustredit pozornost len na ne.
a inak ja som tú genetiku našla aj na ulozto (a rozhodla som sa, že je to super, tak si to kúpim) skús si tam pohladať aj tie ostatné
a tak teda, to si si blbo vymyslela, že chceš ísť na medicínu a vybrala si si školu, na ktorej nemáš ani biológiu ani chémiu.
A cloveka a bunku uz vobec...ale akoze hej, urco budu lepsie nez nase, tie su nedostatocne cele od zaciatku po koniec, tie co ich je sest farebnych.