@lenkaska1 ...na vysoku sa dostane aj z priemyslovky ...a stredna skola obycajna nie gympel ti da do zivota ovela viac ....som na vyske ( ucitelstvo geoska dejepis) a mam spoluziakov z gympla , ktorí nevedia že azimut sa meria od severu v smere hod ručičiek .....to na čo chodili na ten gympeĽ ?
mňa tiež prijali na všetky školy čo som si dala - dve gymnáziá a jedna umelecká. no a ja som sa rozhodla pre umeleckú, aj keď chcem ísť na vysokú. na gympli by som sa učila všetko teoretické a mylím že nepotrebné pre vysokú školu s umeleckým zameraním a tu na umeleckej sa učím práve to čo potrebujem...
ľudia ..sa preberiete jak skončite ten vaš gympel ..neurobíte vysoku a zamestnaju vas tak akurat v tesco pokladní za 300 € ...potom budete biť hlavou o múr že načo vam to bolo
Tiež som mal takú dilemu pred 4-mi rokmi, šiel som na priemyslovku a jediné čo mi tam chýbalo boli slečny a na VŠ sa dá ísť z hociktorej školy, akurát gymko má výhodu, že má koeficient 1
@strommen2428 to je mi jasne, lenze keby chcela studovat pravo, tak rozhodne priemyslovka nie! lebo tam nie je dostatocne uceny dejepis ktory je na pravo potrebny, a asi by ju z priemyslovky nezobrali.. to je len príklad dobre
Priemyslovka je lepsia.....na gympli sa naucis vela zbytocnych veci a a co ak ta nahodou neprijmu na VS??... budes "nepouzitelna" .... ja osobne som chodil na Priemyslovku a chodim aj na VS ...
@lenkaska1 ...to je jasne ale clovek ktory chce studovat pravo , medinu ..a skoly toho typu je uz davno rozhodnuty a ziadnu priemyslovku neriesi ....aspon si myslim ...teda otazka na teba @domca5577 ...na aku vysoku by si potom chcela zhruba ist ? ..ak uz mas predstavu
@strommen2428 Môžeš sa prestať prevyšovať s tou priemyslovkou? Každá škola je dobrá a každá ti niečo dá. Aj gympel je dobrý. Ja poznám kopec ľudí z priemyslovky a tiež to nemajú s peniazmi bohviečo.
Súdiť niekoho podľa školy je známkou nedospelosti
A to či niekoho zoberú na výšku závisí od individuality človeka a nie školy, preboha!
gympeľ. ak budeš mať šťastie, naučíš sa jazyky. ak chceš ísť na výšku, máš tam biolu, deják, chémiu.. proste veci, ktoré sa zídu. slovenské univerzity zvýhodňujú priemery z gympla (napr. priemer 1.0 z priemyslovky ti bude nafigu). čo nebudeš potrebovať, to aj tak zabudneš. a tak. záleží na tom, čo chceš vlastne robiť
@stenatko ...jeden ukazovateľ ktorý je dobrý je medina ...tam sa dostanu fakt hlavy ...no a este prirodne vedy ...aspon na upjs ..tam sa nedostane tiez hockto ...na ostatne skoly beru takmer kazdeho , alebo teda uz clovek musi byt fakt debil aby sa tam nedostal ....a čo sa tyka mojho povysovania ...ano povysujem sa ...lebo jak som nastupil v jeseni na vs a sa nas ucitelia pytali ze z akej skoly sme tak ked som povedal ze stredna zdravotna , tak sa mojich 99% spoluziakov z gymnazia + ucitelia smiali poza moj chrbat ze co ten tu chce ...a pocas studia prichadzame spolocne na to , ze neraz sa ucia veci oni odo mna ...takze asi tak ... na geoske ma napr pobavilo ako sa raz jedno dievca z gympla opytalo ze : "co to je pasmo" (to na meranie) ...a potom dalsie veci ktore sa mi nechce teraz rozpisovať , ale ktore len dokazuju aky su gymnazisti nepraktickí ľudia ....
@strommen2428 šak ale ty čo dávaš s azimutom po 1. určite len to sa bude učiť na gympli.. to by mali vedieť normálne sami od seba ak ich to zaújima a nie kvôli tomu že chodia na gymnázium.. po 2. keď už nadávaš na gymnázium tak dobre možno na hento čo oni chodia nie je také dobré ako tie ostatné.. chápeme sa
@domca5577 a na akú vysokú? ale nie choď na gymnázium.. síce je to ťažšie než priemyslovka ale máš väčšiu šancu že sa dostaneš na vysokú..lebo napríklad budeš chcieť ísť na uplne odveci vysokú čo nemá s priemyslovkou nič spoločné a nezoberú ťa..
ja by som si určite vybrala gympel aj tam chodím ale proste tu ide o to že ak zmeníš svoj názor a už nebudeš chcieť v budúcnosti robiť to čo študuješ na priemyslovke tak si v keli ale ak sa rozhodneš pre niečo iné ne gymlpli tak to nie je také zlé do zač. 3. ročníka je to v pohode a potom s istými komplikáciami (vzhľadom na semináre) tiež takže poľa mňa určite gympel
@strommen2428 preco sudis gympel podla svojich spoluziakov? ako nechcem nikoho urazit, ale elita z gympla sa prave na geografiu ci co to studujes hrnut nebude... v mojom odbore mi strasne pomohlo, ze som bol z gympla... z inych skol mali cisty jednotkari velky problem sa tam dostat...k tomu nemali prebratu ani polovicu matiky co my na gympli... samozrejme zalezi aj od gympla... urcite nie ziadny gympel z vysnej niznej...
Aj tak si budeš mleť svoje. Tak ti to teda nechám. Pekne si tam škatuľkuj gymnazistov a ľudí z priemyslovky a učňovky, alebo obyčajných stredných škôl. Ale priprav sa, že všade inde ťa za takéto úbohé krabičkovanie vysmejú.
@miro016 ...jasne elita je elita ...to je v pohode , a pred takymi ludmi mam velky respekt lebo im nesiaham ani po clenky ...samozrejme ze oni sa nehlasia na ucitelstvo ....ale tiez musis uznat ze zlozenie gymplackej triedy uz davno nie je to co bolo niekedy ....teraz je to mozno v pomere nejakych 90 % priemernych ludi : 10 % elita .....
@miro016@stenatko ....proste ludia z gypla ktorych mam okolo seba ma nepresvedcili ze gympel je az taka vyberova skola .... ...a to su ludia z roznych casti SR , cize si myslim ze je to dost objektivna vzorka
Podla mna zalezi od toho, na aku vysku chces ist, napriklad ked vies, ze chces studovat to, na co ta zobrali na priemyslovku (napr elektrotechnicka a chces studovat na nejakej FEIke), tak chod tam, dostanes ovela lepsie zaklady ako z gympla...
@strommen2428 hmm, ale nie je to objektivna vzorka, pretoze nepoznas zlozenie gymplakov...mozno len tych co isli na ucitelstvo na tvoju skolu(ale nechapem..nehanbia sa ze su z gympla a su na tom takto?)... ako ani ja nemozem hovorit, ze je to to co kedysi... to urcite nie...ale napr. z mojho okruhu spoluziakov a znamych co chodili na gympel tak okrem dvoch su vsetci na VS, jedna studuje astrofyziku v Prahe, 2 alebo 3 v Brne medicinu, jedna v USA, dalsia UK, Budapest... dalej medinu a pravo asi polovica triedy... a potom zvysok sme sli na technicky smer.. zo svojej skusenosti hovorim, ze z priemyselky maju ludia dost problemy, hlavne matika... ale odborne predmety zas vedia lepsie... zalezi od toho kam chce ist..ak nevie, gympel...ak ma predstavu, tak priemyselka a potom moze ist na vysoku vo svojom odbore...ale nech tu radime cokolvek, aj tak by sa mala rozhodnut len a len sama
@miro016 tak to ste museli byt dost dobre gymnazium ...presne ako si uviedol tych svojich spoluziakov tak takych povazujem za elitu ..ale nie jak tí moji idu sa vyvysovat , hraju mudrych a pritom je predpoklad ze by mali byt na lepsich vysokych ....prave z takych mi je smiesno .....jak pises mala by sa rozhodnut sama ....no ja som jej radil priemyslovku aj z toho dovodu , ze clovek patriaci k elite nad priemyslovkou vobec neuvazuje , ide na gympel a dalej tam kde chce ...kedze sa rozhoduje asi k tej elite patrit nebude ..bez urazky ....tak si myslim ...aspon ja osobne by som sa rozhodol radsej pre odbor ako pre gympel a potom "slabu" vysoku .....
odkiaľ ľudia berú, že z priemyslovky sa nedá dostať na VŠ??? Keď sa človek naučí na prijímačky a spraví ich je v podstate jedno kam chodí do školy na strednú...len gymnazisti majú o to ľahšie, že sa už učili to z čoho sú zvyčajne prijímačky na VŠ
ak si myslíš, že naozaj chceš robiť to, o čom je tá priemyslovka, choď tam. inak sa ti veľmi poradiť nedá, to, čo tu píšu, či sa na výške viac uplatňujú takí alebo onakí záleží od tej výšky (čo ľudia prekvapivo nezohľadňujú ). sú niektoré školy, ktoré ocenia praktickú znalosť a kde majú priemyslovkári výhodu. inde bude ale silný teoretický základ ako fyzika na architektúre alebo matematika na elektrotechnike a tam zas často letia, lebo to nie je len tak, zrazu skočiť do vysokoškolskej teórie. (neviem, či presne na tých školách je to tak, to len uvádzam príklad, čo rozumiem pod teoretickým základom. ) takže ono sa ti v tomto nedá ľahko poradiť, vyber si podľa toho, ako to teraz cítiš. a ak nechceš ísť na výšku, tak priemyslovku.
@crashhp tak asi tam, kde beru ze gymnazia su najtazsie skoly.. ja som mala na soš maturitu z 13 predmetov a gymnazisti maju zo 4 ... a vidim jake predmety ma brat na priemyslovke
@strommen2428 vyvysovat? omg...sak to je hlupost sa vyvysovat nad niekoho na zaklade skoly... clovek moze mat najlepsiu skolu sveta, ked je sprosty a nikto sa neciti v jeho spolocnosti dobre... tak napr aj ja som rozmyslal nad priemyslovkou, bo clovek ozaj nevie ci sa dostane na VS a ozaj gympel bez nadstavby je dost mizerny vysledok... ale obcas treba riskovat... a stava sa, ze aj priemerny ziak sa na strednej vysvihne... zalezi od skoly ale aj od spoluziakov...no ja som este nikdy nikde nerobil prijmacky, takze neviem posudit ako gympel pripravi...hmm, ale kazda skola je tazka ked ju clovek berie seriozne a chce aj neco dokazat, takze je to na nej aky ma okruh zaujmov
@etelnair joj vies co? vdaka skatulkovaniu nejdem ani na denne na školu, lebo soš (čo sme boli v prvom ročníku ešte OA) je zaškatuľkované medzi sou ... ale ja len že, keď niekto chce študovať ďalej elektrotechniku tak mu ta priemyslovka viac pomôže ako tam biologia a dejepis na gymnáziu... Ja ľutujem, že som nešla na priemyslovku, brat tam je, je to síce ťažká škola, vidím čo študuje... a zadarmo budu mať cisco kurzy
všetci to tu tak píšu ako keby sa z priemyslovky nedalo ísť na vyšku, ak by si chcela potom študovat na vyške s podobny zameranim ako je ta priemyslovka tak určite priemyslovku a ak nie tak aj tak priemyslovku lebo tí z gympľa su len hranate hlavy ktore vlastne nic newedia :Đ
@sandy114 Ľudia z priemyslovky vážne zlyhávajú na vysokoškolskej matike/geometrií a fyziky. A nehovorím to len tak, mám s takými ľuďmi skúsenosť. Ale za to vy ste na vysokej škole dobrý na praktických predmetoch.
@volturio A teba ešte zrejme neučili, že cez internet sa človek súdiť nedá. Takže sa fakt radšej do toho nemiešaj.
A keď považuješ všetkých gymplákov za hranaté hlavy, no prosím, pokračuj v tomto blúznení ďalej.
gymnazium nje je lahke .. mas tam velmi vela predmetov .. vsetky musis ovladat dokonale .. ja som na priemyslovke lektrotechnickej .. a teraz idem tam studovat energetiku .. to je dopre lebo mam zameranie a nje vsetko ako na gympli
no tak nemôžeš hovoriť,či je to lepšie alebo horšie ako priemyslovka .. a to že sa na gympli nič nenaučíš.. je rozdiel v tom či sa to chceš naučiť alebo nie.. a nasilu sa nenaučíš ani na tej tvojej skvelej priemyslovke
Ha ja som chodil na priemyslovku a v pohode zvládam VŠ, to staré známe "ten kto chodí na gympel môže na vysokú" dávno neplatí. Záleží fakt od toho či nemáš v hlave, jak sa hovorí, nas*até.
@strommen2428 nemam v zaujme sa do teba navazat,ale to co si pisal ze na UPJS prirodne vedy sa dostanu len HLAVY tak je blud si myslim,mnozstvo ludi sa hlasilo tento rok na prirodne vedy na XY odborov(chemia,bio-psychologia a nevm co vsetko) a vsetkych pobrali a nie su to ziadne mega hlavy a take ze matika informa to nekomentujem,tam stacilo mat taky nizky pocet bodov za znamky ze dovidenia ..
ano ked to je kombinacia napr jak pises ze bio psychola ...tak to patri pod filozoficku fakultu .....( a tak sa tam naozaj dostane kazdy) ...ff bere hlava nehlava ...ale cisto kombinacie co su z pf to nemaju az take lahke .... pochybujem ze napr fyziku tam moze studovat hoc kto .......resp. takto ....mozu zobrat vela ludi .....alebo mozu byt nizke kriteria ale ....po prvom rocniku kopa ludi vyleti ......
@matushkaa nemyslel som to tak ze sa na gymnaziu nenaucis nijake poznatky ...... ale tak ze tie poznatky z gympla ak nepojdes na vysoku v realnom zivote nevyuzijes ....kapisto ? mozes ty vediet od a do z celu gymplacku literaturu ....ale povedz mi co s tym budes robit ? ...kto ti zato zaplati ze to vies ? ...pritom z priemyslovky alebo z hoc akej inej odbornej skoly uz mas nieco v ruke ...co dokazes ponuknut svetu ...
@matushkaa somarina ...je to individualne ... poznam dievca z gympla co si davalo tento rok prihlasku anezobrali ju ... a mam spoluziaka byvaleho zo zdravotky a 19 9 nastupuje na lf do kosic ...cize tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
80 komentov
Súdiť niekoho podľa školy je známkou nedospelosti
A to či niekoho zoberú na výšku závisí od individuality človeka a nie školy, preboha!
Inak ja sa len smejem nad tým ako niekto neustále pindá na gymple.
Aj tak si budeš mleť svoje. Tak ti to teda nechám. Pekne si tam škatuľkuj gymnazistov a ľudí z priemyslovky a učňovky, alebo obyčajných stredných škôl. Ale priprav sa, že všade inde ťa za takéto úbohé krabičkovanie vysmejú.
gymnázista "vie" všetko no v reálnom svete je nepouŽitelný.
ak si myslíš, že naozaj chceš robiť to, o čom je tá priemyslovka, choď tam. inak sa ti veľmi poradiť nedá, to, čo tu píšu, či sa na výške viac uplatňujú takí alebo onakí záleží od tej výšky (čo ľudia prekvapivo nezohľadňujú ). sú niektoré školy, ktoré ocenia praktickú znalosť a kde majú priemyslovkári výhodu. inde bude ale silný teoretický základ ako fyzika na architektúre alebo matematika na elektrotechnike a tam zas často letia, lebo to nie je len tak, zrazu skočiť do vysokoškolskej teórie. (neviem, či presne na tých školách je to tak, to len uvádzam príklad, čo rozumiem pod teoretickým základom. ) takže ono sa ti v tomto nedá ľahko poradiť, vyber si podľa toho, ako to teraz cítiš. a ak nechceš ísť na výšku, tak priemyslovku.
to musi byt aspon z polovice uplna fraska
ak si nemožná akademička s plnou hlavou kníh, gympel
PROBLEM?
@volturio A teba ešte zrejme neučili, že cez internet sa človek súdiť nedá. Takže sa fakt radšej do toho nemiešaj.
A keď považuješ všetkých gymplákov za hranaté hlavy, no prosím, pokračuj v tomto blúznení ďalej.
ak sa nechces na prahu dospelosti citit ako nepouzitelna ...., tak chod na skolu s odborom...