Mám taký problém len neviem prese ako vznikol. Vadí mi keď sa mám postaviť pred tabuľu a rozprávať, cítim triašku. Nazvala by som to asi strachom z verejného vystupovania. Vedeli by ste mi poradiť ako to prekonať?
@eva_45 napr. možno máš alebo si nájdi nejaké referáty, alebo čítaj z knihy, z novín tým druhým... hanblivosť, strach sa dá prekonávať tým, že sa tomu postavíš... samozrejme to asi nepôjde hneď...
@georg21 To mi problém nerobí až taký, už aj v škole z lavice keď čítam tak sa to dá prežiť. O inom to je keď mám ísť k tabuli odpovedať, a to som to učivo vedela. Nakoniec mi dala 1 Zbytočne sa stresujem, no neviem to ovplyvniť.
Chápem, môžeš sa o tom porozprávať aj so psychologičkou. Mne tak pomohli sa zbavovať trémy... proste sa treba ukľudniť, pomáha pomalé hlboké dýchanie, alebo antistresová loptička...
Kazdy ma strach vystupovat.. a kazdy ma tremu... len niektori si ju neuvedomuju, ini ju casom potlacia...ale stale tam ta trema je... ja som z tych co vacsinou nemaju problem hovorit pred cudzimi... ale pocula som ze pomaha ked si predstavis ze aj ti pred ktorymi vystupujes chodia na zachod podla mna to je blbost ale skus a uvidis
musis sa viac pripravit psychycky. Strach prekonas len casom, nemoze zrazu byt ze vsetko pominie ale bude to postupne venuj cas viac prekonaniu svojich hranic strachu, nemusi to byt len verejne vystupovanie, zamestnaj myslienky natolko ze ti to pride normalne ako vystupujes, a zameraj sa na vecne, co hovoris, hovor rozhodne hoci trepnes blbost kazda chyba sa da napravit ked tomu das cas
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov