Predstavte si, že stretnete niekoho, s kým je vám dobre, radi s dotyčným trávite čas a jednoducho to pomaly skĺza do vzťahu a naozaj ho máte radi, keď vtom vám oznámi, že je HIV pozitívny.
Ako by ste reagovali? Ako by vyzerala vaša bezprostr
na to by som potrebovala vediet jednu vec - ked sa clovek nakazi HIV, je pravdepodobnost ze to zdedia aj deti, nie? seba nakazit by mi nevadilo, ale na deti by som to urcite preniest nechcela.. preto nie, nemala by som s nim vztah, lebo raz deti urcite chcem
Nebudem sa hrať na hrdinu, mylím, že by som asi nedokázal mať vzťah s takto chorým človekom. Stále by som si dával pozor. Situácia je to rovnaká ako keď idem z domu a 10x pozriem či som všetko vypol, aby sa niečo náhodou nestalo. Ale neviem, možno keby som bol presvedčený, že je to fakt ten pravý.... fúúú ťažká otázka.
Ak tá matka chodí pravidelne na kontroly, dáva si určité lieky a myslím že aj ako bábo je dosť vyšetrení a podobne, dá sa to znížiť na malé percento, ale na 100% asi nie.
mala som na túto tému úplne prednášku od dvoch pozitívnych gayov, ktorí spolu žijú.
@hoperpohroma aj v páre, kde sú obaja pozitívni, musia používať ochranu, aby vír u nich nezmutoval.
k téme. ak by som toho človeka mala naozaj rada,asi by som necúvla, len preto, že je chorý. nakúpiť kondómy, každý mesiac na testy a to, že chcem mať deti, sa dá vyriešiť adopciou
A jeden z nich nám rozprával ako sa nakazil, že bol mladý a mal priateľa, ktorý bol vkuse nejako chorý a po treťom zápale pľúc išiel na testy, pozitívny, a tento chlap tiež. A aj keď ho vlastne nakazil, bol s ním, ostal s ním, lebo zomieral a bol pri ňom až úplne dokonca.
Rozplakala by som sa, prišlo by mi ľúto že je takto vážne chorý, že sa trápi a že zomrie Trápila by som sa aj ja, ale zostala by som pri ňom a ľúbila by som ho stále veľmi i keď by som si musela dávať pozor, pokiaľ by som sa nechcela nakaziť.
ja som velmi striktny zastanca bezpecneho sexu a tejto pliagy sa bojim ako cert kriza, preto by som sa v ziadnom pripade nechcela ohrozit. znie to mozno sebecky, ale ja by som nedokazala zit v neustalom strachu, v takom rezime ako vravi @grietusha. mala by som nenormalne nervy ze sa od neho nakazim, moja psychika by to nezvladla.
a kedze som o tejto veci fakt vela precitala, na niektore prispevky sa mi neda nereagovat:
@hoperpohroma - ak je zena nastavena na aktivnu a ucinnu liecbu, vykona sa cisarsky rez, tak riziko prenosu na dieta je menej nez 5%. samozrejme kojit ho nebudes moct.
a aj dvaja HIV pozitivni ludia musia pouzivat ochranu, virus mutuje a vzdy byva zlozitejsie a zlozitejsie nastavit dotycneho na vyhovujucu liecbu aby ho udrzala pri zivote.
a co je jeden celkom zaujimavy fakt - zena je pri rizikovom styku omnoho nachylnejsia na ziskanie hiv od muza ako naopak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ak tá matka chodí pravidelne na kontroly, dáva si určité lieky a myslím že aj ako bábo je dosť vyšetrení a podobne, dá sa to znížiť na malé percento, ale na 100% asi nie.
mala som na túto tému úplne prednášku od dvoch pozitívnych gayov, ktorí spolu žijú.
musela by som nad tym velmi uvazovat, ale vzhladom na tento fakt mozno ano
k téme. ak by som toho človeka mala naozaj rada,asi by som necúvla, len preto, že je chorý. nakúpiť kondómy, každý mesiac na testy a to, že chcem mať deti, sa dá vyriešiť adopciou
ale takto sa ľahko hovorí
hej, jasné, myslela som v hetero páre, nespájala som tie dva odseky dokopy
(a inak, aj oni medzi sebou keď sú obidvaja pozitívny, sa stále môžu od seba ešte ,,viac nakaziť", to som nevedela.)
A jeden z nich nám rozprával ako sa nakazil, že bol mladý a mal priateľa, ktorý bol vkuse nejako chorý a po treťom zápale pľúc išiel na testy, pozitívny, a tento chlap tiež. A aj keď ho vlastne nakazil, bol s ním, ostal s ním, lebo zomieral a bol pri ňom až úplne dokonca.
dosť také, že (ach)
Aj keď teda ako dosť citovo založený človek by som rozhodne nereagoval nejak podobne tomuto chladnému zhodnoteniu
ja som velmi striktny zastanca bezpecneho sexu a tejto pliagy sa bojim ako cert kriza, preto by som sa v ziadnom pripade nechcela ohrozit. znie to mozno sebecky, ale ja by som nedokazala zit v neustalom strachu, v takom rezime ako vravi @grietusha. mala by som nenormalne nervy ze sa od neho nakazim, moja psychika by to nezvladla.
a kedze som o tejto veci fakt vela precitala, na niektore prispevky sa mi neda nereagovat:
@hoperpohroma - ak je zena nastavena na aktivnu a ucinnu liecbu, vykona sa cisarsky rez, tak riziko prenosu na dieta je menej nez 5%. samozrejme kojit ho nebudes moct.
a aj dvaja HIV pozitivni ludia musia pouzivat ochranu, virus mutuje a vzdy byva zlozitejsie a zlozitejsie nastavit dotycneho na vyhovujucu liecbu aby ho udrzala pri zivote.
a co je jeden celkom zaujimavy fakt - zena je pri rizikovom styku omnoho nachylnejsia na ziskanie hiv od muza ako naopak.