je to súčasťou príbehu o stredozemi, ale opisuje udalosti pred zničením prsteňa. Je to viacmenej príbeh bilba a jeho cesty predtým kde našiel prsteň a potom ho daroval frodovi v trilógii lotr
@Soldier316 chcem sa spýtať či si schopný vygoogliť si autora pána prsteňov, pozrieť si čo všetko napísal, a prečítať si tam že pred pánom prsteňov napísal knihu s názvom Hobbit, a pochopiť že tam asi bude nejaká súvislosť...
Ako ja som veľký fanda Tolkiena, ale nežijem v ilúzii že všetci poznajú jeho diela a majú v nich ešte aj prehľad. Tu vás tu začnem rovno ja spičovávať že neviete nič o Ainulindale, Húrinových deťoch, Valinorských stromoch, alebo nebodaj ešte o roverandomovy a človeku z mesiaca...
Aby vám Manwe svojím mocným vetrom ritné vence rozdul dememti...
@karlotiskot ja mám tú "smolu", že toto všetko viem, lebo som vyrastala v domácnosti, kde vie otec spamäti napríklad i rodokmene z Tolkienových svetov a zatiaľ čo iným deťom sa čítali rozprávky, nám sa čítal Hobbit a Pán prsteňov
@grietusha *_* Boha a ja sa musím zaprdenému plešatému autobusárovy narodiť, čo na mňa ani alimenty poriadne neplatil nie to mi ešte Tolkiena čítal fňuk
Ale inak ja to plánujem tiež deckám súrodencov čítať, sa nám ocitli v rodine chlapec aj dievča naraz tak ujco sa už nevie dočkať kedy budú trošku viac vnímať
@karlotiskot@25 ja svojim deťom budem čítať čo sám napíšem čiže môžem byť taký Slovenský Tolkien... Veď Janko Royeld svojim deťom miesto klasických rozprávok hovoril s pamäti príbehy stredozeme pred spaním...
Viac ako film odporúčam rozhlasovú hru. Je viac podľa knihy čo vo Filme a to tiež aj vo filme Hobbit bolo mnoho pozmenené... V rozhlasovej hre to máte presnejšie uvedené podľa knihy ako vo filme... Napr: Žiadná armáda mŕtvych z lodí nevystúpila a neporážala mordorských. Armáda mŕtvych z hory Errech len prečistila časť z Gondorskej krajiny kde sa po nich začali pod Aragornovým práporom začali zromažďovať ďalší Gondorskí muži spolu z Arnorskými Harničiarmi aby potiahli do boja o Minas Tirith..
@77hanes77 Náhodou, čo som si všimol tak veľa filmov má u nás premiéru skôr ako v U.S.A
K hlavnému tématu, určite to tu u odznelo ale len pre istotu: Hobbit sa odohráva 60 rokov pred Pánom prsteňov a rozpráva príbeh o následkoch udalosti z pred ďalších 60 rokov.
A ak si chceš Hobbita stiahnuť, alebo pozrieť odporúčam extended verziu (tá je predĺžená o scény ktoré boli vystrihnuté . Prvá časť o 13 minút a druhá o nejakých 22.)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
SPOILER: froda hned na zaciatku zabiju
ps: ja som to tiez nevidel a dokonca ani pana prstenov poriadne
Aby vám Manwe svojím mocným vetrom ritné vence rozdul dememti...
Ale inak ja to plánujem tiež deckám súrodencov čítať, sa nám ocitli v rodine chlapec aj dievča naraz tak ujco sa už nevie dočkať kedy budú trošku viac vnímať
K hlavnému tématu, určite to tu u odznelo ale len pre istotu: Hobbit sa odohráva 60 rokov pred Pánom prsteňov a rozpráva príbeh o následkoch udalosti z pred ďalších 60 rokov.
A ak si chceš Hobbita stiahnuť, alebo pozrieť odporúčam extended verziu (tá je predĺžená o scény ktoré boli vystrihnuté . Prvá časť o 13 minút a druhá o nejakých 22.)