Aj áno, ale rozhodne nie v súčasnej konzervatívnej spoločnosti...
Spoločnosť sa musí vyvinúť do vyššej formy, v rámci ktorej ľudia nadobudnú viac rozumu, rešpektu a zhovievavosti voči cudziemu, inému a neštandardnému...
Súčasná etapa spoločnosti ešte nie je dostatočne zrelá pre taký akt ako oficiálnu legitimizáciu homosexuálnych manželstiev.
A čo bude ďalej? Budeme za manželstvo môcť považovať vzťah človeka a ľubovoľnej veci alebo zvieraťa? Tento chorý liberalizmus musí skončiť!
Otrasné ako sa posúvajú hranice. Pred 30 rokmi bola homosexualita na okraji spoločnosti a teraz... Čo sa začne zľahčovať v očiach verejnosti ako ďalšie zoofília, nekrofília, pedofília. Vo viacerých stránkach morálnych, politických i ekonomických mi situácia v dnešnej spoločnosti pripomína posledné roky Západorímskej ríše.
Inak, aj napriek tomu, že nie som nejaký výrazný odporca sobášov homosexuálov, nedá mi dodať, že homosexualita ako taká nie je vo svojej podstate a na základe princípoch sveta a vesmíru prirodzená.
Sexualita by sa podľa ideálneho stavu mala odohrávať výhradne medzi osobami opačného pohlavia. To značí, že inklinácia k pohlaviu rovnakému je do určitej miery odchýlka, avšak je to niečo začo dotyčný(á) nemôže...bolo im to tak vrodené a dané skrátka...
@firestorm a potom co keby sme obojpohlavny? tak potom uz ziadny vztah by medzi ludmi nikdy nevznikal? alebo ako?...... u kazdeho tvora je ze sa spolu druzia a su spolu aspon dvaja aj obojpohlavne jedince casto robia skupiny inak sa nerozmnozuju sami....
Takto manželstvo ako pojem by som nechal ako čisto heterosexuálny zväzok. Neviem prečo ale vždy to vnímam ako zväzok muža a ženy. Možno to ani neviem vysvetliť ale taký mam pocit .
Ale ak predpokladám že nejde len o pojem tak som za registrované partnerstvá a myslím si že by mali byť zrovnoprávnené s bežným manželstvom vo všetkých prípadoch kedy má takáto dvojica v domácnosti deti. Každopádne dávam že sa neviem rozhodnúť svoj názor na túto problematiku som zmenil nie tak dávno a ešte to nemám v hlave nejak usporiadané
smejkám sa na tom akoo vie byť nejaky clovek tak zabrzdeny... sa tu niektori vyjadruju akoby bola homosexualita cisto volba konkretneho jedinca... ide t o to ze ak sa kazdy narodi homosexualom, heterosexualom asexualom etc a akceptuje sa len jedna cast obyvatelstva, ej to velmi smutne... kazdopadne k tej gay marriage nemam este celkom specifikovany nazor
@hoppercar aby ťa to neomrzelo keď keď tvoj syn bude buzerant a ty by si z neho chcel mať veľkého chlapa to je veľké sklamanie potom... keď ho budeš mať, tak ti potom pripomeniem
A k teme...manželstvo teda skôr partnerstvo áno, adopcia detí nie
mna však najviac udivuje to, ako vačšina ľudí kričí že manželstvo je prežitok a ked sa maju ľudia radi, tak načo to mať potvrdené na papieri....ale akonáhle je reč o homosexuáloch, odrazu sú všetci za manželstvá
@nietimekki A nech. Však som povedal, len to čo si myslím. Že sa v tejto veci posúvajú hranice je realita. A otvoril som len otázku, čo bude podobným úsilným spôsobom pokračovať.
@paracelsus mne sa to páči čo si napísal, lenže táto komunita je zásadne za gayov a zásadne za vymieranie ľudskej rasy keď tu tak čítam niektoré príspevky
@nietimekki to, ze gayova budu moct uzavriet legitimne partnersvo ma za odozvu vymieranie ludstva ? vy ste prijebani alebo co mate aky problem so psychikou ? O_o
si predstav, ze pride nejaky panak rozumny a zajebe, ze kto ma nad 190cm tak proste nebude moct jazdit na aute, lebo sa tak nejaki kokoti dohodnu o tebe bez teba. to by sa ti tiez pacilo ? je to dost prijebane porovnanie ale nemalo rovnako prijebane ako hentie nazory zo 16teho storocia.
Nezabudnime, kde to všetko začalo, keď nejaký somár ustanovil manželstvo, musel vedieť, že raz príde k tomuto dňu a celej tejto pohrome, darmo, slippery slope ;-D
@nietimekki jediný buzerant si tu ty tak sa prosím tak nevyjadruj o mojom potencionálnom synovi. neznížim sa na tvoju úroveň aby som ho nenávidel za to aký je a tiež nie som z tých kokotkov čo chcú mať zo svojho syna "veľkého chlapa". Ja svojho syna budem mať rád takého aký bude a vo všetkom zmysluplnom ho budem podporovať
Ja by som samozrejme preferoval heterosexuálneho syna a pritom si ako @hoppercar myslím, že keď homosexuáli uzavrú ľubovoľný zväzok, tak dôsledkom toho je to, že uzavrú tento zväzok a nie koniec sveta.
Ty v tom tuším vidíš nejakú inkonzistenciu, vysvetli mi to prosím ťa, ja som ju tam zatiaľ nenašiel.
Inak ja asi skôr nie som za plné zrovnoprávnenie homosexuálnych manželstiev s heterosexuálnymi, hoci ide o rovnaký princíp lásky, minimálne zatiaľ ide o iný princíp rodiny.
Nie som homosexuál takže mi to je jedno. Ale kebyže sa musím rozhodnúť či hlasovať za áno alebo nie tak skôr áno, lebo objektívne neexistujú žiadne dôvody prečo by nemali byť zrovnoprávnení. To že niekomu nie je sympatické čo dvaja muži spolu robia v spálni je názor ale nie je to argument, lebo v živote je milión vecí ktoré sa človeku nepáčia. Ale to neznemená že budem k niekomu neférový za to že sa mu páčia muži a nie ženy a že mu budem diktovať s kým môže uzatvoriť manželstvo a s kým nie pokial obidvaja vo vzťahu s tým súhlasia a sú spolu spokojný
ked mi jeden jediny z vas homofobnych idiotov vysvetli co presne mu na tom vadi ked dvaja ludia rovnakeho pohlavia co sa maju radi podpisu jeden papier aby mohli vsetko spolocne zdielat, uznam, ze mate pravdu.
homosexuali mi nevadia, ale zrovnavat ich vztah s heterosexualmi je uz trocha moc. papier ze su manzelia nech si maju, ale nech sa to neberie ako "normal". su jednoducho vynimka, vynimaju sa normalu. ale este raz opakujem, nic proti nim nemam gayovia su skveli kamarati
Som za. Pretoze nevidim dovod, preco by homosexuali nemali mat pravo na vyhody vypplyvajuce z manzelskeho zvazku/ pripadne registrovaneho partnerstva len na zaklade ich osobnych sexualnych preferencii.
A nejako stale nevidim tu hroznu apokalypsu a vymieranie narodov kvoli dvom ludom rovnakeho pohlavia, co spolu podpisu nejaky papier na nejakom urade.
@candy36 lebo uznavam slobodu jednotlivca ... cize v pripade svadby, ano je to ich slobodne rozhodnutie a je to len o nich dvoch - ok, v poriadku, v pripade adopcie, uz to o slobodnej volbe jednotlivca - teda toho dietata nie je ... cize od toho ruky prec
inak niektorí ste tu fakt poperlil vymeretie rasy... homofóbi ako môj spolubývajúci čo tvrdí že by sme mali zavrieť hranice lebo v eu má žiť len biela rasa a len ona je schopná vytvoriť civilizáciu
Podla mna dve osoby rovnakeho pohlavia nemozu naplnit podstatu pojmu "manzelstvo". Podstatou manzelstva by malo byt vytvorenie rodiny, v ktorej by existovali legitmni potomkovia. Je pritom jasne, ze dve osoby rovnakeho pohlavia spolu potomkov mat nemozu. Ja teda schvalujem to, aby mohli mat osoby rovnakeho pohlavia registrovane partnerstva. Nie som pravnik, ale pokial viem, druh/druzka ma +- rovnake prava ako manzel/manzelka.
@barky vrieskaš? a prečo ? ty tu len pritakávaš nowicovi celý skurvený pobyt na tomto portáli čistý podržkokot... a inak, prečo by sa moja empatia mala prejavovať na buznách?
si prečítaj definíciu manželstva...
nech si podpíšu nejaký pojebaný papier ale nech sa to nevolá tak ako zväzok heterosexuálov ..
@nietimekki jasné že vrieskam... neviem čo je pridržiavanie na tom že sa ujebavám na tom akú kokotinu máš v profile .. nwm či má na tom podiel nowic
dobre môže sa to volať aj manželstvo 2 ak ti to urobí dobre....
si prečítaj definiciu manželstva.... ty do piče si original jebko čo is dáva citáty zo satanickej biblie tak ked už sa chceš na niečo hrať tak by si mal vedieť že ide o to že každý človek má mať slobodnú vôlu do nikoho sa nejebať sa chováš ako kresťanskí fanatici a to tu nemusí byť nowic mám na to svoj názor ....
a tie tvoje pičoviny že vykape ludstvo ..... ja mám na buzny tiež svoj názor ale uplne si najviac že by si druhym diktoval životy...
@barky určite určíš podľa môjho názoru na buzerantské partnerstvá to, či som empatický cg ty pičus
no prečítaj si ju, niečo nové sa dozvieš dávam, lebo sa mi tá citácia páči, keby sa mi nejaká páčila z normálnej tak si sem dám pokojne aj tú... to fakt? a v čom? povedz mi o tom niečo
nikomu nediktujem život, som povedal nech si uzavrú čo chcu ale nech sa to nevolá manželstvo... manźelstvo je zväzok medzi mužom a ženou, cieľom manželstva je založiť rodinu. mám strýka ktorý je teplý, nić proti nemu nemám, absolútne nič.. lebo sa chová úplne normálne a nepretrtkáva sa na homo uber gaypridoch a neolizuje sa na ulici... a chápe to takmer tak isto ako ja.. tiež vraví že to nie je manźelstvo ale len nejaký určitý druch zväzku medzi homosexuálmi... tak si tu odsudzuj niekoho iného na základe názoru na buzny... ďakujem a už mi nepíš...
@nietimekki očividne si ju vôbec nepochopil a čítal si ju zle... inak bysi ostatných nechal žiť ich druhým životom ..si sám sebe bohom tak ako aj ostatní sú vlastní bohovia sami sebe a ty nemáš právo to komentovať
to že majú behať v tangáčoch po ulici som nikde nepovedal že podporujem, ale žiť budú spolu tak či tak .A je mi u prdele že si niekde na úrade podpíšu papier.. môj život ani tvoj to nejak neovplyvní ...a to že by sa to nemalo volať manželstvo..to ťa tak dusí z obyčajného slova? pojmu? Kolkokrát za den za rok to vôbec počuješ? Uplne nech to volajú aj božský zväzok tebe to môže byť totálne u riti
@barky mám právo to komentovať, slobodný názor a sloboda prejavu, takźe toto tvoje "nemáš právo to komentovať" je solídna pičovina, žiješ v časoch komunizmu že tu nikto nemôže mať iný názor ako ty?
počujem to stále kedže sa učím NOSku z ktorej maturujem... áno, dusí.. lebo to manželstvo nie je papier ale zväzok ktorý ťa k niečomu zaväzuje..
@nietimekki ja nehovorím že sa jej držím...aj ekd som ju čítal..ale pochopil lepšie ako ty zrejme ked si sem z nej dávaš citáty ...a ked je tvoj názor taký že obmedzuje druhých aj keby sa toho držím mám právo útoku preto aj oni atakujú veriacich tiež majú právo na slobodný názor ale chcú nimi obmedzovať iných...na moc si teda neprišiel
@barky "pochopil lepšie ako ty ked si sem z nej dávaš citáty" ???????? lepšie si to pochopil ako ja kvôli tomu že tu mám z nej citát? seems legit
ja nikoho neodmedzujem ty si prijebaný? vravím len, že manželstvo nie, nech sa to volá inak.. v manželskom zväzku proste homosexuáli nemôžu byť.. to sa nedá kedže je dané čo manźelstvo je
@nietimekki kludne že môžu.. lebo prijebaný si jedine ty.... to je tak isto kokotský názor ako ked povedali že Zem nemôže byť gulatá lebo raz povedali že je koláč
a ja nikoho neobmedzujem..a nemôžu byť sa vedla seba staršne dobre číta.. ak mi máš ešte niečo napísať tak nepíš pičoviny
@barky nemôžu "Manželstvo obvykle prináša práva a povinnosti manželom, ktoré sa týkajú výchovy detí, spoločného vlastnictva, sexuálneho chovania, príbuzenských väzieb, členstva v kmeni, vzťahu ku spoločnosti, dedičstvu a láske. V špecifických prípadoch manželstvo tiež ustanovuje právne otcovstvo dieťaťa ženy alebo právne materstvo dieťaťa otca. Manželstvo je tradične jedným z požadaviek na založenie rodiny, o čo sa opiera aj fungovanie spoločnosti. Manželstvo tak neslúži iba manželskému páru, ale tiež záujmom detí a spoločnosti." ZÁZUJMY SPOLOČNOSTI... ktorá spoločnosť chce mať viac buzerantov a menej detí?
tvoj názor na môj názor, takže ti píšem čo si myslím, tvoj problém že to za pičovinu považuješ... nejsi ty buzerant inak?
@nietimekki podla tej dlhej sračky čo si vykopiroval si teda zhodnotil že ked buzeranti podpisu papier a bude sa to volat manzelstvo tak bude viac buzerantov a menej detí... ale ak sa to bude volať inak..ako si psial vyssie ze by ti to nevadilo bude buzerantov menej a viac detí jop? nefailuj uz ..
nie buzerant moze byt kludne tvoj tato ked je aj tvoj stryko
viem ze ta odpoved sa ti nepaci ale aka otazka taka odpoved nwm co si nou sledoval
k vymieraniu ľudskej rasy....sa tvárite, ako keby to bolo nákazlivé a ak bude homosexuál jeden, chytia sa na to všetci
k deťom....tiež som za....niektoré deti v heterosexuálnych zväzkoch žijú v poľutovania hodných podmienkach, príp. ich nechú a pod., tak prečo by dieťa nemohli mať dvaja ľudia, ktorý si dobre premyslia, či ho chcú, alebo nie?
@nietimekki jj tvoje myšlienkysú asi moc sofistikované a inteligentné a kto to nepochopí je úplný kokot..
ale tebe očividne čítanie s porozumením ide kedže ja ti napíšem aká otázka taká odpoved čo znamená prijebaná... a ty mi napíšeš toto na mňa ani neskúšaj jebe?
takže asi niesom jediný kto nevie pochopiť nič
btw ja ta už môžem jebať len si myslím že by sa ti zišiel mladší súrodenec
mám neterky 3 a jedného synovca som s nimi takmer každý deň (buď s neterkami alebo s nim) ďalší synovec je na ceste, takže opäť si netrafil.. beriem ich ako sestry a brata v podstate..
@barky hájim dementnú spoločnosť? hájim len skurvenú zmenu náplne zväzku medzi buznami ty pičus, však aj anketa znie tak a to s vymretím som skôr myslel tak že postupne ubúdanie PP...
Najprv sa musí vytvoriť vhodné prostredie pre také manželstvá, pričom takýto problém musí predchádzať celospoločenskej diskusii. Pri takomto probléme zlyháva celý princíp zastupiteľskej demokracie, ktorá nedokáže vytvoriť vhodné prostredie pre realizáciu potrieb homosexuálov inak, než de iure.
Keď tu nebudú staré babky pľuť na homosexuálne páry, a deti z homosexuálnych rodín nebudú brané ako asociáli, tak budem za ÁNO.
legalizovanie takychto partnerstiev OK, ale adopcia deti v ziadnom pripade. Tot nazor, ale zasahovat do toho nemam potrebu, je mi to jedno. Za mojho zivota sa ma to dotknut nestihne
minule mi tak napadlo, že by bolo fakt dosť dobré keby povolili aj homosexuálom adoptovať si deti!!! jebac nejake tie moraôlne reči a hovadziny, tento svet je už teraz dosť liberalny, ale oné, ale isto lepšie aby "odkopnuté deti" boli vychovávané v rodine a je jedno či MŽ, ŽŽ alebo MM... isto lepšie ako byť v decáku do 18 a potom dovidenia rob si čo chceš....
inak mi je to viac menej u riti len ma proste serie, že keď si chce aj normálny pár adoptovať decko tak ho čaká miliooon papierovačiek, vybavovačiek, čakaníc a naťahovačiek kym mu po 2 rokoch decko dajú.... a plne decke domovy
Manželstvo je zväzok muža a ženy, tak to je a hotovo. Úchyláci nech spolu kľudne žijú, to mi je jedno ale nech svoju úchylku nedávajú do rovnosti s manželstvom.
@firestorm vraj podľa ideálneho stavu.. to je pôvodný stav. na základe akého účelu je ideálny? prežitie druhu v hraničných podmienkach asi. to mmntalne ľudstvu nehrozí. teraz je ideálny stav podľa účelu šťastia, liberalizmu a rozvíjania kritického racionálneho myslenia skôr podporený vytváraním možností. aký účel máš na mysli ty? nič nie je ideálne alebo škodlivé, dobré alebo zlé bez zadefinovaného účelu.
@bigblackboar Prirodzená je heterosexualita, pretože už odjakživa vo všetkých živočíšnych druhoch od najmenších chrobákov až po nás ľudí zabezpečuje repredukciu. Homosexuálne partnerstvo túto reprodukciu nedokáže zaistiť...
Vesmír akoby sám zariadil, aby sa tieto druhy mohli naďalej rozmnožovať a zotrvávať v čase stáročia, ba až tisícročia ...keby nebolo heterosexuality, tak by sme tu už dávno neboli.
Tým samozrejme nedehonestujem homosexuálov...osobne nič proti ním nemám, len proste poukazujem nato, že je to neprirodzené z hľadiska nastavenia vesmíru a zákonitostí akoby
@ssnehulienka@31 aj keby to bola voľba, je to úplne jedno. človek si v modernej spoločnosti má mať možnosť vybrať čokoľvek, čím neporušuje práva ostatných. samozrejme každý jav ovplyvňuje spoločnosť, ale aby preto obmedzovali konzervatívci práva, ktoré oni majú, je arogantné.
@magick55 všetci sú za právo. nikomu to nikto nekáže. a tí všetci čo vravia že manželstvo nepotrebujú, sú len tí čo manželstvo nepotrebujú (majú taký názor) a preto o tom píšu. ostatní ľudia s otvorenou mysľou im do toho nemajú potrebu rozprávať. narozdiel od konzervatívnych diktátorov, ktorým ubližuje keď si niekto myslí niečo iné ako oni.
ľudia vravia, že výchova detí nie. prečo? tiež som tak uvažoval, ale nespýtal som sa tú správnu otázku. no a čo, keď z decka vyrastie gay. hlavne nech je slušný. lepšie ako zlodej/príživník, akí vychádzajú z decáku.
@paracelsus hranice sa posúvajú. nech sa posúvajú do takej miery, kým neporušujú ľudské práva jedného práva toho druhého. do vtedy je to celkom bezpečné a netreba byť paranoidný.
niečo v tvojej mysli mi pripomína posledné roky doby temna. V rýme bola homosexualita v pohode aj počas rozvoja ríše. to sú chujove všeobecné historické príklady. nejakú priamu spojitosť keď nájdeš, potom sa o tom môžeme baviť.
@mariquittka viačlenné zväzky sú ďalšia téma, ktorú môžeme rozvinúť v inom fóre. sem to nepatrí. neargumentuj tým. to je ako tvrdiť že keď dáš človeku vodičák, o chvíľu budú po uliciach jazdiť tanky bez späťákov. zbytočná panika. a manželstvo je zväzok medzi občanmi. takže žiadne psy, ani rozpoltené osobnosti pred zákonom neobstoja.
@firestorm prirodzená v daných podmienkach. pre zaujímavosť, existujú štúdie homosexuality u zväčša spoločenských "vyšších" organizmov. prirodzená z nejakého pohľadu bola aj dominancia mužov nad ženami v takej miere, ktorá sa dnes považuje za sexuálne násilie. alebo napríklad aj "politická" diskusia kyjakom a pästným klinom, ktorú dnes považujeme za ťažké ublíženie na zdraví až vraždu. prirodzené nie je sväté a mení sa v čase a podmienkach, v ktorých druh žije.
v dnešných podmienkach ľudstvo nečelí hrozbe vyhynutia nízkou pôrodnosťou. a keby čelilo, aj homosexuáli majú spôsoby. dokonca sa už lezby dávajú oplodniť na klinikách z vlastnej iniciatívy.
@sugy1 Jedna vec je vedecký pokrok, ale ak niekto považuje za pokrok ľudstva dávať na jednu úroveň manželstvo muža a ženy, čo tvorí základ života a zväzky muža a muža, ženy a ženy, neskôr človeka a zvieraťa, dospelých a detí, človeka a veci atď, tak to nemá v hlave v poriadku. Podobným smerom išla aj Rímska ríša a tak aj dopadla. Ako som napísal, nech si spolu žijú, mne je to jedno, ale nech tým neurážajú manželstvo normálnych ľudí.
@majster22 ja som len chcel pekne povedat, ze nazory by sa mali vyvijat a zlepsovat. Myslim, ze sa mi to podarilo a nemam do tohto fora viac cim prispiet.
kedysi by som tu pisal trojstranove slohy o tom, preco nie, ale dnes mi je to jedno.. mna sa to netyka, takze sa riadim heslom "nehas co ta nepali".. kazdopadne som za to, aby sa heterosexualne manzelstvo zrovnopravnilo s homosexualnym ako uz tu bolo spomenute, treba ho odstatnit...
@filipkoo prosimta pekne co je normalne v tomto svete?
homosexualita neznamena len muz-muz, ale aj zena-zena.... ale celkom ma fascinuje ako casto ludia casto toleruju zena-zena ale muz-muz je tabu. ako keby to bolo nieco ine.
vsak teoreticky aj jezis mal dvoch otcou a nikomu to neprekaza teda tak to pisu v biblii
@filipkoo len pisem ze ako to vacsinou byva, ty mozno netolerujes ani to, len pisem ze ako to vacsinou byva. A to ze ty si takyto konzervativny clovek, co nedokaze zobrat nieco ine ako bezny standart tak to je len tvoja chyba, to ked sa nieco vymyka norme a ty to nemozes tak by si sa skor ty mal nad sebou zamysliet a nie oni...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
139 komentov
Spoločnosť sa musí vyvinúť do vyššej formy, v rámci ktorej ľudia nadobudnú viac rozumu, rešpektu a zhovievavosti voči cudziemu, inému a neštandardnému...
Súčasná etapa spoločnosti ešte nie je dostatočne zrelá pre taký akt ako oficiálnu legitimizáciu homosexuálnych manželstiev.
Otrasné ako sa posúvajú hranice. Pred 30 rokmi bola homosexualita na okraji spoločnosti a teraz... Čo sa začne zľahčovať v očiach verejnosti ako ďalšie zoofília, nekrofília, pedofília. Vo viacerých stránkach morálnych, politických i ekonomických mi situácia v dnešnej spoločnosti pripomína posledné roky Západorímskej ríše.
@flussica nemali by ich mať
Sexualita by sa podľa ideálneho stavu mala odohrávať výhradne medzi osobami opačného pohlavia. To značí, že inklinácia k pohlaviu rovnakému je do určitej miery odchýlka, avšak je to niečo začo dotyčný(á) nemôže...bolo im to tak vrodené a dané skrátka...
Som za. A každý kto je proti je pre mňa primitívny homofóbny kokot/piča.
Ale ak predpokladám že nejde len o pojem tak som za registrované partnerstvá a myslím si že by mali byť zrovnoprávnené s bežným manželstvom vo všetkých prípadoch kedy má takáto dvojica v domácnosti deti. Každopádne dávam že sa neviem rozhodnúť svoj názor na túto problematiku som zmenil nie tak dávno a ešte to nemám v hlave nejak usporiadané
@fluss ideees ! ^___^
mna však najviac udivuje to, ako vačšina ľudí kričí že manželstvo je prežitok a ked sa maju ľudia radi, tak načo to mať potvrdené na papieri....ale akonáhle je reč o homosexuáloch, odrazu sú všetci za manželstvá
si predstav, ze pride nejaky panak rozumny a zajebe, ze kto ma nad 190cm tak proste nebude moct jazdit na aute, lebo sa tak nejaki kokoti dohodnu o tebe bez teba. to by sa ti tiez pacilo ? je to dost prijebane porovnanie ale nemalo rovnako prijebane ako hentie nazory zo 16teho storocia.
Najobľúbenejšia dobrá vlastnosť: Empatia
vrieskam
Nezabudnime, kde to všetko začalo, keď nejaký somár ustanovil manželstvo, musel vedieť, že raz príde k tomuto dňu a celej tejto pohrome, darmo, slippery slope ;-D
podľa teba akože homosexualita spôsobuje vymieranie ľudskej rasy? fetuješ? seriózne... FETUJEŠ??? o______O
Ja by som samozrejme preferoval heterosexuálneho syna a pritom si ako @hoppercar myslím, že keď homosexuáli uzavrú ľubovoľný zväzok, tak dôsledkom toho je to, že uzavrú tento zväzok a nie koniec sveta.
Ty v tom tuším vidíš nejakú inkonzistenciu, vysvetli mi to prosím ťa, ja som ju tam zatiaľ nenašiel.
A inak ten graf v @23 je úplne výstižný
keď nebude, pravdepodobne ho vydedím a nikdy s ním neprehovorím ani slovo, takú haňbu mi robiť!
„Ahoj, chceme sa zobrať!“
„Mená?“
„John Smith, Jane Jamesová, Robert Green a June Johnsonová.“
„A kto si berie koho?“
„My všetci sa chceme navzájom oženiť a vydať.“
„Ale veď ste štyria!“
„To áno. Štyria normálni bisexuálovia a máme sa naozaj radi. Ja milujem Janu a Roberta, June
miluje Roberta a Jane a Robert zase miluje June a mňa. Takže sa chceme všetci zobrať. Spečatiť
svoje sexuálne preferencie v manželskom zväzku je ta jediná správna cesta.“
„My ale oddávame iba homosexuálne a lesbické páry.“
„Takže vy diskriminujete bisexuálov?!“
„Nie, ešteže to, ibaže tradičná predstava manželského zväzku sa týka párov.“
„A vy sa odkedy držíte tradícií?“
„Nie, to nie, chcel som iba povedať, že niekde predsa musí byť stanovený nejaký limit.“
„A to už kto povedal?! Neexistuje žiadne logické zdôvodnenie limitovať sobáš iba pre dvojice.
Väčšie skupiny sú omnoho lepšie! Okrem toho, máme svoje práva. Starosta mesta vyhlásil, že
ústava zaručuje rovnaké práva všetkým. Okamžite sem navaľ ten sobášny list.“
„No tak dobre. Ďalší prosím...“
„Dobrý deň, chcem sa oženiť.“
„Mená?“
„David Deeds.“
„A meno partnera?“
„Žiadne nie je, ja si chcem vziať sám seba.“
„Sám seba?! Čo tým myslíte?“
„Nuž, môj psychiater tvrdí, že mám rozpoltenú osobnosť. Takže by som rád tie dve polovice
spojil zväzkom. Aby som mohol podávať daňové priznanie ako rodina.“
„Aha, tak dobre. Tu máte ten papier. Ďalší... Tá pani s tým kokršpanielom, prosím...“
A nejako stale nevidim tu hroznu apokalypsu a vymieranie narodov kvoli dvom ludom rovnakeho pohlavia, co spolu podpisu nejaky papier na nejakom urade.
inak niektorí ste tu fakt poperlil vymeretie rasy... homofóbi ako môj spolubývajúci čo tvrdí že by sme mali zavrieť hranice lebo v eu má žiť len biela rasa a len ona je schopná vytvoriť civilizáciu
Svadby v pohode, ale iba formou niektorých výhod, ako dedenie, zisťovanie zdravotného stavu, atď...
si prečítaj definíciu manželstva...
nech si podpíšu nejaký pojebaný papier ale nech sa to nevolá tak ako zväzok heterosexuálov ..
dobre môže sa to volať aj manželstvo 2 ak ti to urobí dobre....
si prečítaj definiciu manželstva.... ty do piče si original jebko čo is dáva citáty zo satanickej biblie tak ked už sa chceš na niečo hrať tak by si mal vedieť že ide o to že každý človek má mať slobodnú vôlu do nikoho sa nejebať sa chováš ako kresťanskí fanatici a to tu nemusí byť nowic mám na to svoj názor ....
a tie tvoje pičoviny že vykape ludstvo ..... ja mám na buzny tiež svoj názor ale uplne si najviac že by si druhym diktoval životy...
obes ty fanatická mrdka
no prečítaj si ju, niečo nové sa dozvieš dávam, lebo sa mi tá citácia páči, keby sa mi nejaká páčila z normálnej tak si sem dám pokojne aj tú... to fakt? a v čom? povedz mi o tom niečo
nikomu nediktujem život, som povedal nech si uzavrú čo chcu ale nech sa to nevolá manželstvo... manźelstvo je zväzok medzi mužom a ženou, cieľom manželstva je založiť rodinu. mám strýka ktorý je teplý, nić proti nemu nemám, absolútne nič.. lebo sa chová úplne normálne a nepretrtkáva sa na homo uber gaypridoch a neolizuje sa na ulici... a chápe to takmer tak isto ako ja.. tiež vraví že to nie je manźelstvo ale len nejaký určitý druch zväzku medzi homosexuálmi... tak si tu odsudzuj niekoho iného na základe názoru na buzny... ďakujem a už mi nepíš...
to že majú behať v tangáčoch po ulici som nikde nepovedal že podporujem, ale žiť budú spolu tak či tak .A je mi u prdele že si niekde na úrade podpíšu papier.. môj život ani tvoj to nejak neovplyvní ...a to že by sa to nemalo volať manželstvo..to ťa tak dusí z obyčajného slova? pojmu? Kolkokrát za den za rok to vôbec počuješ? Uplne nech to volajú aj božský zväzok tebe to môže byť totálne u riti
"Som za. A každý kto je proti je pre mňa primitívny homofóbny kokot/piča."
toto je nazor za sto bodov,kazdy kto ma iny pohlad na nieco ako @hoppercar je ihned kokot a pica..tolerantnost jak sa patri,kto je tu ten primitiv?
počujem to stále kedže sa učím NOSku z ktorej maturujem... áno, dusí.. lebo to manželstvo nie je papier ale zväzok ktorý ťa k niečomu zaväzuje..
môže ale nie je
ja nikoho neodmedzujem ty si prijebaný? vravím len, že manželstvo nie, nech sa to volá inak.. v manželskom zväzku proste homosexuáli nemôžu byť.. to sa nedá kedže je dané čo manźelstvo je
a ja nikoho neobmedzujem..a nemôžu byť sa vedla seba staršne dobre číta.. ak mi máš ešte niečo napísať tak nepíš pičoviny
ďalšie generácie na liberalizmus tejto spoločnosti raz doplatia....
tvoj názor na môj názor, takže ti píšem čo si myslím, tvoj problém že to za pičovinu považuješ... nejsi ty buzerant inak?
nie buzerant moze byt kludne tvoj tato ked je aj tvoj stryko
viem ze ta odpoved sa ti nepaci ale aka otazka taka odpoved nwm co si nou sledoval
k vymieraniu ľudskej rasy....sa tvárite, ako keby to bolo nákazlivé a ak bude homosexuál jeden, chytia sa na to všetci
k deťom....tiež som za....niektoré deti v heterosexuálnych zväzkoch žijú v poľutovania hodných podmienkach, príp. ich nechú a pod., tak prečo by dieťa nemohli mať dvaja ľudia, ktorý si dobre premyslia, či ho chcú, alebo nie?
nie, logicky sa to bude volať inak a vlastne bude náplň toho zväzku iná kedže nemôžu mať deti... jebe ti už? fakt nevieš pochopiť nič?
buzerant môže byť ktokoľvek, a asi ťažko, kedže je to brat mojej matky ktorá má za muža môjho otca a majú spolu 5 detí... toto na mňa neskúšaj
ale tebe očividne čítanie s porozumením ide kedže ja ti napíšem aká otázka taká odpoved čo znamená prijebaná... a ty mi napíšeš toto na mňa ani neskúšaj jebe?
takže asi niesom jediný kto nevie pochopiť nič
btw ja ta už môžem jebať len si myslím že by sa ti zišiel mladší súrodenec
ja som to pochopil, len som ti to vysvetlil
mám neterky 3 a jedného synovca som s nimi takmer každý deň (buď s neterkami alebo s nim) ďalší synovec je na ceste, takže opäť si netrafil.. beriem ich ako sestry a brata v podstate..
Najprv sa musí vytvoriť vhodné prostredie pre také manželstvá, pričom takýto problém musí predchádzať celospoločenskej diskusii. Pri takomto probléme zlyháva celý princíp zastupiteľskej demokracie, ktorá nedokáže vytvoriť vhodné prostredie pre realizáciu potrieb homosexuálov inak, než de iure.
Keď tu nebudú staré babky pľuť na homosexuálne páry, a deti z homosexuálnych rodín nebudú brané ako asociáli, tak budem za ÁNO.
inak mi je to viac menej u riti len ma proste serie, že keď si chce aj normálny pár adoptovať decko tak ho čaká miliooon papierovačiek, vybavovačiek, čakaníc a naťahovačiek kym mu po 2 rokoch decko dajú.... a plne decke domovy
na jednu úroveň sa to preto rozhodne nemôže dávať...
ale veď...ak niekto chce žiť takýmto spôsobom, bude tak žiť...či už to zákony umožnia, alebo nie...
Vesmír akoby sám zariadil, aby sa tieto druhy mohli naďalej rozmnožovať a zotrvávať v čase stáročia, ba až tisícročia ...keby nebolo heterosexuality, tak by sme tu už dávno neboli.
Tým samozrejme nedehonestujem homosexuálov...osobne nič proti ním nemám, len proste poukazujem nato, že je to neprirodzené z hľadiska nastavenia vesmíru a zákonitostí akoby
ľudia vravia, že výchova detí nie. prečo? tiež som tak uvažoval, ale nespýtal som sa tú správnu otázku. no a čo, keď z decka vyrastie gay. hlavne nech je slušný. lepšie ako zlodej/príživník, akí vychádzajú z decáku.
niečo v tvojej mysli mi pripomína posledné roky doby temna. V rýme bola homosexualita v pohode aj počas rozvoja ríše. to sú chujove všeobecné historické príklady. nejakú priamu spojitosť keď nájdeš, potom sa o tom môžeme baviť.
presne nieco taketo mi to pripomenulo. Sranda ze ludia s takymi nazormi este stale ziju
v dnešných podmienkach ľudstvo nečelí hrozbe vyhynutia nízkou pôrodnosťou. a keby čelilo, aj homosexuáli majú spôsoby. dokonca sa už lezby dávajú oplodniť na klinikách z vlastnej iniciatívy.
@114 len donho, ja som vam to vravel!8)
muž a muž - nenormálne
Nech sú radi, že sú radi...
homosexualita neznamena len muz-muz, ale aj zena-zena.... ale celkom ma fascinuje ako casto ludia casto toleruju zena-zena ale muz-muz je tabu. ako keby to bolo nieco ine.
vsak teoreticky aj jezis mal dvoch otcou a nikomu to neprekaza teda tak to pisu v biblii