zdravím , ja práve začínam posledný ročník .....a môžem ti povedať že už končím aj som rada, ...ale určite by som si nevybrala inak , . Veľmi sa mi páčilo zatiaľ super,, tak ako na každen škole niečo sa nájde, ale tak inak ti poviem že som spokojné. Co sa týka predmetov tak máme zameranie dost na jazyky 2-3 ako kde a ako chces . prvý ročník je zameraný tak ze aj vseobecne slovina, matika, fyz, chem, jazyky, dej, obcianska a tak ...a plus to este ekonomika, Inf, a potom TPP( technologia pripravy pokrmov) resp. varenie. a TOS ( technika obsluhy )...take celkom nieco nove, ze ensedis stale za lavicou. druhy rocnik mas uz viac odbornych . treti uz mas menej varenia a obsluhy a pribudaju ekonomicke predmety a potom stvrty mas uz povacsine jazyky slovinu, a marketing, menezment, ekonomiku, uctovnicstvo a pravo, administrativu, informatiku a podobne tam uz praxe moc nemas, navyse si mozes urobit v btretom vyucny v odbore kuchar/ casnik medzitym si urobit barmansky certifikat s medzinarodnou platnostou a potom pravdaze aj maturita, studujes sice 5 rokov ale je to parada, ...mas dost praxe pochodis svet, slovensko , sme boli po vseliakych tatranskyhc hotleoch na mesiac vzdy a tak , pootm v rakusku sme boli , praha dva emsaice, teraz sme v mnichove, chodi sa este na cyprus, taliansko, francuzko, a tak takze určite odporúcam , ak mas este nejake otazky kludne napis aaa inak aj co sa vysky tyka tak si mozme dost vyberat ....teraz to vidim ked koncim
@katharin1262 no ja idem tiež práve do posledného ročníka....a nemám praveže pocit,že by sme mali na zákalde Hotelovky nejak extra z čoho vyberať....žiadne podstatné predmety na výšku mi tá škola neposkytla.....ale tak už moja hlúposť,že som sa na takú školu dala....teraz by mi bodla taka noska,kt.sme mali akurat tak v prvaku aj to kvalita výuky taká že dovi.....to isté dejepis len v prváku.....a biológia nula bodov...takže nič iné ako kurzy mi neostáva a inač,ja k tomu 1.príspevku ja už ani moc rašej nevravím,lebo ja by som len odrádzala asi
@weeninka nevravím , že každemu to vyhovuje, hej aj ja mam spoluziacky ktore by uz nikdy tam nesli ,a el mne osobne ako dost vyhovuje ....neviem a kam chodis ty ?? ja do NR , myslim ze u nas je kvalita dost vysoka, ...a praveze mame take predmety ktore inde ani neucia a obsahovost je podobna ako v pravku na vyske co sa u nas tyka , taka ekonomika menezment na vysokej urovni si mylsim , ...vsetky skoly s ekonomickym zameranim maju dvere otvorene, vysoke skoly hotelove tiez , ..da as ist aj potravinarskym smerom , pravo mozes studovat ,,ja osobne idem do prahy reklama marketing,....takze neviem no ale tak kazdy ma iny nazor a postoj k tomu , takze urcite nie kazdemu musi sadnut chapem
noo to más pravdu,no ja som práve z tých kt.úplne nesedí do Spišskej Novej Vsi chodím......taak,ako ekonomika a manžment okej s tým som sa akosi zmierila.... npo neviem na právo z Hotelovky je podla mna dost problems a dostat,ak sa teda clovek nedoucuje riadne sam alebo na kurzoch enjakych....ja chcem ist na psychologiu.....noo,to mas fajn celkom...jasne keby ma to bavilo,tak tie potravin. a hotelove smery sa najdu
ale co si , na právo to máš, jendno na to sa musíš učiť na tie testy aj ked ides z gympla aj od barkade od nás kazdy rok chodia na pravo aj odomna z triedy idu spoluziacky na karlovku do Prahy a pohoda ziadne extra kurzy ani nic, ..neviem teda kao je to u vas na skole, ale co sa tyka toho tka u nas v Nitre to máme celkom kvalitne, takze neviem no ,to mate normalne 5rocku? ...no a predsa aj na psychologiu, sa na primacky musis ucit extra ...a navyse tam mas dost take veci na rozmyslanie aj , takze an to sa ani ucit neda, neviem no , ale drzim palce
Mne osobne HA velmi vyhovovala Mala som jazyky ake som chcela isla som na 6 mesiacov na Cyprus bolo mi sveta zit a zdokonalila som so v angline a nasla priatelov po celom svete , Ayia Napa 4ever sice ucenia je niekedy privela a niekedy take chujoviny ale bola som rada ze som sa nemusila moc ucit matiku lebo ta mi vobec nejde a ani posledne roky nesla...Inak odporucam keby som sa mala ocitnut v 9tom rocniku tak by som zas sla len na hotelovku OA je ako nasratych a gymplov tiez Z hotelovky sa mozes aj hned zamestnat( barman casnik) a nie len to..Ja by som ti ju odporucila super volba aj ked je 5rocne studium,nevadi..ja si pochvalujem..Ak ti hlavne ide aj o te jazyky...tak je to najlepsia volba
@katharin1262 jasne 5-ročná....ale tak vieš je blbšie ked sa musis vsetko ucit takmer od zákaldov,ako ked z toho napr.na gympli kludne zmaturujes noska a biola a tak sa to musim ucit odznova prted prijmackamy gymplacke ucivo,to je minimum co vlasten vediet musim ked tam chchem ist...a jasne tie ostatne veci to uz je na mne ako to zvládne,na logiku veci atd.........dikes
Ja som tretiačka, a neľutujem, že som tam šla momentálne mám raz do týžd§a prax, jeden deň a k tomu ešte niekedy v prvom a potom v druhom polroku budem mat suvisle 2 tyzdne praxe, ale to záleží od ročníka, ž ekoľko praxe budeš vykonávať. a predmety..normálka slovina matika, cudzie jazyky mám dva, a potom odborné
@weeninka ale ved taka noska , prosím ta, ved polovicu s toho sme brali aj my co sa ucili oni , ved uz len na tej obcianskej ....ale noska podla man su to take banality ze az ,... to zvladnes, ved to vobec neni tazke urcite na to nepotrebujes rok aby si sa to naucila
@katharin1262 ano teraz idem studovat marketing lebo CR by som nedala a myslim ze ten sa ani nemusi studovat staci na to cestosku a som teda v TT na marketingovej komunikacii UCM a velmi sa na to studium tesim,marketing na strednej bol pohodovy a ty ides maturovat ci uz si skoncila?
@katharin1262 no neviem,či si videla osnovy gymplackej nosky, no ak ste preberali hoci len tu filozofiu, co to obsahuje tak klobúk dolu,rozpísaný kazdý filozof, jeho teorie a pod.tak to ste dobrý !
@zusska hej ? tak super, nie nei aj teraz budem maturovat tento rok . Pozerala som aj ja tu TT ze coej to zac, tak daj pootm info ake to tam je , aj ekd ja som uz viac menej rozhodnuta ze pojdem na reklamu do prahy zrejme , mozno zlin , ale uviidm este
@weeninka hej hej presne viem čo sa učia moja sesternica chodi na gympel , konči teraz a ked tak vzdy pozeram co sa ucia oni a co my , tak myslim ze sme silno po predu, myslim celkovo nemyslim nosku a s tym " noskovym " ucivom si myslim ze sme na tom velmi dobre Vravím , ja fakt neviem akoej to u vas na skole , ale unas je ta uroven celkom dost vysoka, pokial viem , tak uz par rokov hotelka v NR u nas a v Piestanoch taka mensia spicka ....a mozem to potvrdit, lebo boli sme na praxi aj s holkami z LM napriklad alebo aj z inych hoteloviek od nas a ako sme sa aj bavili , nemali ani paru o takych veciach co sme sa uculi my ......a myslim si ze gympel je ta najhorsia skola aka moze byt, najhorsia volba, ( az an niektore rozhodne , jazykove a podobne je to fajn , ale to uz je zas o inom ) ..ale sto ludi sto chuti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
@protect