Ahojte baby, chcela by som sa spytat, ake pripravky pouzivate na vlasy aby boli lesklejsie a hustejsie, citala som o bezfarebnej henne ale mam na vlasoch farbiaci sampon palette a planujem ho este pouzivat no a citala som ze treba odstup medzi hennou a ch
no akurát som čitala článok že na trh prišli výrobky ktoré majú v sebe nebezpečné látky a boli tam aj nejaké odtiene Henny
no tak určite nepoužívaj tie svetovo známe značky čo su v reklamách a su super mega užasné, zvol si radšej nejaký žihlavový šampon, taký obyčajný prírodný, nestojí ani vela a aj podobné masky na vlasy a neviem čo ,alebo si sprav takú domácu ,takých receptov nájdeš v časákoch ,ale ono to je aj od toho ako sa stravuješ ,no ale jasné že ferbením a lakovaním,fenovaním,žehlením a neviem čim si zničíš vlasy, najlepšia rada, nerob to =D
hennu používam, a prvýkrát som ju dávala na farbené vlasy so 6týždňovým odstupom. Kombinovať chemické farby a hennu nie je veľmi dobré, už len z toho dôvodu, že na hennu ti tá farba nemusí chytiť.
Olejčeky dixi nepoužívam, (ale šampón Dixi je fajn) ale olej na vlasy sa všeobecne používa na suché končeky, nie na celé vlasy... (prípadne ako prísada do vlasových záalov, ak máš celé vlasy suché)
Hustota vlasov je žiaľ daná geneticky, s tým nič nenarobíš, ale práve henna ti tie vlasy trocha obalí a potom sú trolinku hrubšia a vyzerajú trocha hustejšie.
Na lesk vlasov ti možno postačí oplachovať ich po umývaní studenou vodou, prípadne s trochou citróna alebo octu.
(Jéj, konečne téma, ku ktorej sa viem plnohodnotne vyjadriť
@n0w tak keď je to asi jediná téma (ak nerátam nejaké jazykovedné roztržky), ku ktorej viem poskytnúť inteligentnú a informačne prínosnú odpoveď, tak to treba využiť!
(a som rada, že nikto nevidí moje končeky, ale no, kováčova kobyla chodí bosá a ja s tým neúnavne bojujem! )
@mielikki ja som si musel vlasy dost markantne nedavno pristrihnut koli lamavosti a "strapceniu" koncekov..ked uz je tu takato "vlasova tema" tak sa spytam : je na to nieco, co pomaha proti ich niceniu a lamavosti ?
@n0win0u končeky sa ti vždy budú lámať.. lebo sa obtierajú o oblečenie, o všetko možné.. tie všelijaké balzamy ich len uhľadia, ale treba ich vždy podstrihnúť..
no a v tom je problém-neviem si ich umyť,jednoducho sa to nedá poriadne, ešteže mám chlapa čo mi ich pravidelne umýva a stará sa mi o ne možno aj preto sú také aké sú
@n0w no, ešte som nad štiepením nevyhrala, ale v každom prípade končeky sa lámu a štiepia, hlavne keď sú suché, preto nie je dobré si vlasy umývať až príliš často (je jasné, že netreba behať s mastnou hlavou, ale umývať si ich denne len preto, lebo na tdruhý deň po umytí nemajú ten ultra super želaný tvar je zbytočné mučenie) a končeky je dobré chvíľku pred umývaním naolejovať (sú špeciálne oleje na to, ale dobre poslúži aj kuchynský ) a až potom umyť (toto je dobré naučiť sa časom odhadovať, lebo väčšinou sa mi stane, že buď dám málo a konce sú stále suché alebo veľa a hore mám vlasy umyté a dole mastné
myslím, že obmedziť fén, žehličku či kulmu v tvojom prípade netreba spomínať, lebo predpokladám, že to nepoužívaš
vraj dosť vlasy šetria aj hodvábne poťahy na vankúši, čo som teda neskúšala ešte a preventívne si ich na noc zapletám, aby som obmedzila nejaké zvýšené namáhanie končekov.
a ešte, že keď si zbadáš nejaký ten pokazený konček, tak ho podľa možností čo najskôr odstrihni čo najostrejšími nožničkami, lebo tá skaza bude (vraj, to som čítala) pokračovať hore smerom ku korienkom a zničí ti ten vlas viac a bude ho treba odstrihnúť viac.. (ja takmer denne hľadám končeky a strihám, už len preto, aby som mala pocit, že tých rozdvojencov ubúda
@mielikki dá sa kúpiť aj dixi šampón v normálne flaštičke? ja som videla len v tých vrecúškach či čo to je.. Lebo pijem žihlavový čaj, teda nie moc pravidelne, lebo vždy zabúdam.. tak rada by som šamón a ty si taký odborník..
@n0w ja používam akýsi, čo som si pred pár rokmi kúpila za pár korún, keď sme boli na dovolenke v Egypte
Inak vraj normálny olivový (slnečnicový údajne pri častom používaní stráca svoje účinky alebo čo, ak sa nestrieda s iným) a nejaký kokosový z DM
@cocca-colla je aj taký, ja som minule práve (na skúšku, predtým som ho nemala) kúpila v 101tke za necelú 2e za asi 400ml... a je aj menšie balenie a raz som ho videla aj v Kauflande.
...no niesom dievča , ale na to netreba veľa rozumu aby mi doplo že keď si na vlasy budem davať kde jaku chemiu na "lesk,objem,hustotu" tak z toho asi nič nebude že ? ...skus použivať obyčajny žihľavový šampon ako tvoja babka
Ja používam masku na vlasy, Nivea, veľmi dobrá vec. Mám dosť kučerave, k tomu suché a husté, krepovatejúce, a ona mi ich tak nádherne uhladí, vytvaruje kučery a sú nádherne lesklé a hladké, odporúčam... Samozrejme, záleží od človeka, pretože napr. mne odporúčala dermatologička Biodermu a tá mi na druhý šup už nepomohla vôbec...
nadopuj sa zinkom vitaminmi B a kremikom,ale nekonzumuj synteticke vitaminy aby si nezatazila pecen.Ja pouzivam od firmy Finclub a ono ti to pomoze nielen na vlasy ale aj na celkove vnutorne prostredie organizmu klby pokozku a tak...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
no tak určite nepoužívaj tie svetovo známe značky čo su v reklamách a su super mega užasné, zvol si radšej nejaký žihlavový šampon, taký obyčajný prírodný, nestojí ani vela a aj podobné masky na vlasy a neviem čo ,alebo si sprav takú domácu ,takých receptov nájdeš v časákoch ,ale ono to je aj od toho ako sa stravuješ ,no ale jasné že ferbením a lakovaním,fenovaním,žehlením a neviem čim si zničíš vlasy, najlepšia rada, nerob to =D
Olejčeky dixi nepoužívam, (ale šampón Dixi je fajn) ale olej na vlasy sa všeobecne používa na suché končeky, nie na celé vlasy... (prípadne ako prísada do vlasových záalov, ak máš celé vlasy suché)
Hustota vlasov je žiaľ daná geneticky, s tým nič nenarobíš, ale práve henna ti tie vlasy trocha obalí a potom sú trolinku hrubšia a vyzerajú trocha hustejšie.
Na lesk vlasov ti možno postačí oplachovať ich po umývaní studenou vodou, prípadne s trochou citróna alebo octu.
(Jéj, konečne téma, ku ktorej sa viem plnohodnotne vyjadriť
(a som rada, že nikto nevidí moje končeky, ale no, kováčova kobyla chodí bosá a ja s tým neúnavne bojujem! )
tak také presne mám...a sú aj zdravé a dosť dlhé
no a v tom je problém-neviem si ich umyť,jednoducho sa to nedá poriadne, ešteže mám chlapa čo mi ich pravidelne umýva a stará sa mi o ne možno aj preto sú také aké sú
chce to osobného umývača
myslím, že obmedziť fén, žehličku či kulmu v tvojom prípade netreba spomínať, lebo predpokladám, že to nepoužívaš
vraj dosť vlasy šetria aj hodvábne poťahy na vankúši, čo som teda neskúšala ešte a preventívne si ich na noc zapletám, aby som obmedzila nejaké zvýšené namáhanie končekov.
@mielikki diky, skusim.. vies mi aj povedat nejake znacky tych olejcekov na to ?
Inak vraj normálny olivový (slnečnicový údajne pri častom používaní stráca svoje účinky alebo čo, ak sa nestrieda s iným) a nejaký kokosový z DM
@cocca-colla je aj taký, ja som minule práve (na skúšku, predtým som ho nemala) kúpila v 101tke za necelú 2e za asi 400ml... a je aj menšie balenie a raz som ho videla aj v Kauflande.
zmysluplneho commentu niesi ani hodna
@hnisavica specialne pre teba si dam vytetovat jeden z nich na prdel a mozem ti to ukazat aj osobne
nedate mi pokoj? viete ake to je neprijemne?