Co najrychlejsie prec. Pre porovnanie: je to ako ist pod vodu s morskou pannou. Priatelstvo a laska (v klasickom zmysle) su diametralne odlisne emocie. Nemaju toho vela spolocneho. Ked jedna strana tuzi po intimite (v klasickom zmysle) a druha strana tuto emociu vobec nespracovava a uplne ignoruje, tak je to zdrojom mnohych bolesti. Pravdou vsak je, ze clovek niekedy potrebuje tieto emocie, aby ich okusil, vyrovnal sa s nimi a podobne. A napokon, ked to clovek potrebuje, tak si to aj pritiahne do zivota, ako hovno muchy. Nezmeni sa to, kym sa tie emocie nevyjasnia, nevyblednu, alebo nevybuchnu. Potom sa vsetko zmeni. Obycajne to potrebuje silnu volu a vo vseobecnosti viac sily, nez kolko mal este predtym. Akonahle je clovek dost silny, objavi sa skutocna emocia. Vacsinou clovek zisti, ze to nie je laska, ale skor nesmierna nenavist. Otazkou uz potom zostava len to, co urobi s tou nenavistou. Pokial sa clovek vyberie cestou discipliny, pochopenia a ineho druhu lasky, ma sancu na zmenu. Pokial sa vyda cestou nenavisti, narobi si este viac problemov. Ja doporucujem strednu cestu. Tak trochu nenavidiet a tak trochu pochopit aj druhu stranu. Napokon, nie sme tu preto, aby sme boli stastni, sme tu hlavne preto, aby sme sa ucili. Nie sme tu preto, aby sme zmenili Svet, ale Svet je tu preto, aby zmenil nas. Viem, neznie to moc optimisticky a ani motivacne, ale to clovek pochopi asi len v dospelejsich vekoch.
Ja mám takú platonickú lásku a uvedomujem si, že by som pre neho ako partnerka nikdy nebola dosť dobrá, resp. obaja by sme sa trápili, preto som neskutočne rada za to, že sme aspoň trošičku kamaráti.
Nie je to nezmysel, len je to ťažké..cítiť niečo k niekomu blízkemu s tým, že viete že z toho nikdy nič nebude je pre mňa dosť deprimujúce, hlavne keď sa prizeráte ako randí s inými, ako vám hovorí s kým spáva a vy s tým nič nemôžete spraviť, len sa tváriť že ste s tým v pohode, veď ste len kamaráti..ale radšej byť kamarátmi, ako nebyť nič a len o tom snívať a mať sa horšie
No ak by sa mi iba páčila, teda že mi je celkom sympatická, myslím si o nej že je celkom fajn baba, tak dokázal by som byť iba kamarát, ale ak by som sa do nej zaľúbil, ale ona do mňa nie, tak kamarátstvo nepripadá do úvahy.
Teda,niežeby som bol urazený, len dosť by to bolelo, ale možno časom by sme mohli byť kamaráti.
Presne tak. Keď už sme sťaby vo vzťahu a je to obojstranné, a zrazu tomu dá koniec, tak určite kamarátom nie je možné zostať. Keď iba tak že niekoho poznáš alebo máš vo svojom okolí kto sa ti páči, tak si dávaš pozor čo hovoríš atď. A vieš byť "iba kamarát" lebo je zadaná, alebo by nemala záujem alebo nemá záujem.
obe situácie sa mi už prihodili a reagoval som rôzne. Záleží to zrejme od človeka a jeho povahy Ak mi povie že iba kamaráti a potom mi vypiluje uši s tým kto sa jej páči a kto nie tak ať ide kudy kam
Ja by som sa nechcela kamarátiť s niekým, koho by som ľúbila a kto by moju lásku neopätoval. Myslím, že by mi to spôsobovalo iba zbytočnú bolesť ktorej sa dá vyhnúť. A pokiaľ by to bolo ešte také, že sme pred tým niečo riešili a zrazu iba kamarát.. Tak to už vôbec nie. Cítila by som sa tak ponížene keby som niekoho ľúbila, bola s ním a by si ma potom tak z ľútosti chcel mať iba ako kamarátku.
Páči sa mi každá tretia. Dokážem byt so ženou iba kamarát ak je milá, ale nie so všetkými, tie ktoré sú môj typ a veľmi sa mi páčia, s tými nie, do tých sa hneď zaľúbim.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
+ drviva ludi sa mi nepaci - ani mentalne, ani fyzicky
CO BY SOM DALA ZA TO ABY SA MI NIEKTO PACIL A MOHLA BY SOM SA ASPON PLATONICKY ZAMILOVAT ABY SOM MALA KU KOMU V MOJEJ HLAVE UTEKAT
Teda,niežeby som bol urazený, len dosť by to bolelo, ale možno časom by sme mohli byť kamaráti.
si odhryzne radsej nohu, ked sa niekam zasekne.
Ja si myslim, ze som presne taky typ cloveka.
dokonca sa dokážem ´iba kamarátiť´ aj s človekom, ktorého ľúbim
A ty?
ps: nie nieje skareda je to kost