...alebo iným slovom ubližovanie chudákom prvákom. Neviem ako vy, ale ja by som brala ako uvítanie v novej škole formou spoločnej akcie. Napríklad by nám ostatní študenti zaspievali alebo zatancovali. Prečo nás musia striekať octom, hádzať po nás vajíč
v PD na gympel..ale predošlí prváci mi vraveli že to bol masaker... že mali banán a baba chalanovi ho mala prevliecť cez gate...no a tento rok to ževraj bude s gaštanom... pekne do oblúka to pretlačiť... kks... no nútiť ..to budeš musieť robiť... v Handlovej museli spievať pred celou školou do mikrofónu nejaké baby... hanba jak nič...
u nás sa to tiež nerobilo takto, robil sa normálny pasovací večierok, kde decká plnili nejaké úlohy, všetci sa na tom zasmiali a potom bola diskotéka...
na vš to zas bola nuda, dokonca som tam ani nebola a neľutujem to, lebo som o nič neprišla.
ale ako tak počúvam v poslednej dobe o tých imatrikulačkách, asi sa celkom líšia tie striedoškolské od osemročného gympla, možno to bude tým, že tie decká, čo začínali u nás, majú tak 11 rokov, kdežto stredoškoláci majú 15, tak je možné, že si ostatní myslia, že pre nich treba "drsnejšie" úlohy. ale tiež sa mi tá myšlienka nepáči.
imatrikulačky by mali byť zážitok na celý život, ale nie negatívny...
v podstate to nie je také hrozné..ale nezdá sa mi, že si máme priniesť dudle (kvôli tomu som musela dať 2 éčka za dudel a strápnila som sa v drogérii ) a staré oblečenie... a budú to natáčať a potom bude video na stránke .. jediné riešenie je schovať sa... ale čo ak ma nájdu
Mňa 3x vybrali na dajakú úlohu a učiteľ furt povedal nech berú dakoho iného horšieho (hovoril konkrétnych ľudí) čiže 3x po sebe som sa postavil so strachom v očiach a 3x som si aj sadol so šťastným výrazom
A 1. úloha bola že si davali preteky v mechoch
2. úloha že chalani sa vyzliekli (ostali v boxerkách) a dievčatá im museli obliecť takú plienku pre starých ľudí
3. úloha bola že natreli nohy chalanom so šľahačkou a holili im ich
4. dačo že vyberali nejake blbosti z takej štipľavej omačky..
a bolo ich viac len si nepamätám všetky ale ak si niečo nesplnil alebo nechcel dali ti dajaky stary rožok a na tom boli dajake hovadiny napr bujón do polievky a museli to zjesť a na konci nam s ružom pomaľovali ksichty na čela nam napisali "L" a kropili na nás ocot so záchodovou kefou..
u nás na škole sme my boli posledný ročník kde sa "robilo zle" prvákom. a my teraz ako tretiaci tohtoročným prvákom robíme len program, takže im sa zle robiť nebude..
@poke u nás sú až v decembri, až dnes to chodili spolužiačky oznámiť prvákom, takže šance stále máš
Inak našej škole sa nerobia ima3kulačky hentakým spôsobom. Každá trieda si má proste urobiť program, či už celá alebo jednotlivci alebo skupinky to je jedno. Ten, kto si nič nepripraví urobí nejakú úlohu ale nič extrémnejšie ako to, že majú dvaja ľudia zaviazané oči a druhý kŕmi druhého nemáme Keby máme také že máme jesť kadeaký humus to by sa mi naozaj nepáčilo...
no keď sme mi robili prvákom imatrikulačky tak sme im dali robiť dosť zákerné veci. ako napr. nastriekali šlahačku jednej prváčke na brucho a tvár a druhý prvák to musel zlízať ... alebo okrem toho sypanie múky do vlasov alebo pitie drinkov v ktorých bolo od kyslích uhoriek po granko všetko možné ...
@zertoxify no to vidím ale zaujímavé že ťa nepichá pri srdci keď niečo robíš pre školu..a hlavne tak poctivo ..škola si to nezaslúži, to len tretiaci si myslia že hej
@25 ty co tu davas , ze si to skola nezasluzi? Ved to je tradicia, tak to berte s nadhladlom a nerobte z toho tragediu ide len o zabavu a nikdo vas tam nejde terorizovat, aaach boze deti -.-
@endreja neviem načo sem píšeš, keď nemáš nič konštruktívne. Iba silou-mocou tu chceš niekoho napádať. Ak nevidíš, alebo ti nedošlo, všetko bolo zo srandy. Samozrejme, že imatrikuly nie sú na týranie ľudí, skôr na zábavu. Prváci z toho majú stresy a tu ide len o srandu, o nič viac. Neber všetko vážne.
my sme mali na podiu len zjest dake blbosti alebo si chalani naslepo lakovali vlasy ale ziadna hruza a to neboli seci a potom dosiel daky typek a mali disku co ja nemusim tak som sla domov
naše boli úplne geniálne a vdaka mojím konexiám som nemusela robiť nič zvyšok klasika vajíčka,maľovanie chalanov ..spievanie tanec,ale nič hrozné minulý rok v tretiaku sme ich robili mi a myslím, že prváci si to úplne bez strachu užili a budú mať na čo spomínať
@manymeny GVBN? Aká si trieda? Tento rok to boli tie ulohy skôr trápne ako nejaké hrozné, minulý rok boli najhoršie imatrikulácie naozaj, to mali dovolené asi všetko
No a my sme robili program malým prímanom, takže sme nemohli nič také strašné robiť. Inak sme mali všetci zakázaný ocot a holenie/depilovanie, ale keďže sa to zase porušilo, tak by som sa nečudovala, keby u nás zrušili imatrikuly úplne
@mikasjv SSOŠ Galanta .... ak budeš mať šťastie a nenaštveš tretiakov kt. ti budú robiť úlohy tak to máš v pohode .... okrem toho si tretiaci všímajú prejavy žiakov ako sa správajú a podľa toho budú vymýšlať disciplíny ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
a podľa mňa to môže byť fajn, pokiaľ ma tam nebudú do ničoho nútiť teda
na vš to zas bola nuda, dokonca som tam ani nebola a neľutujem to, lebo som o nič neprišla.
ale ako tak počúvam v poslednej dobe o tých imatrikulačkách, asi sa celkom líšia tie striedoškolské od osemročného gympla, možno to bude tým, že tie decká, čo začínali u nás, majú tak 11 rokov, kdežto stredoškoláci majú 15, tak je možné, že si ostatní myslia, že pre nich treba "drsnejšie" úlohy. ale tiež sa mi tá myšlienka nepáči.
imatrikulačky by mali byť zážitok na celý život, ale nie negatívny...
ale ja som dopadla celkom fajn, musela som jesť piškóty s makom a octom
A 1. úloha bola že si davali preteky v mechoch
2. úloha že chalani sa vyzliekli (ostali v boxerkách) a dievčatá im museli obliecť takú plienku pre starých ľudí
3. úloha bola že natreli nohy chalanom so šľahačkou a holili im ich
4. dačo že vyberali nejake blbosti z takej štipľavej omačky..
a bolo ich viac len si nepamätám všetky ale ak si niečo nesplnil alebo nechcel dali ti dajaky stary rožok a na tom boli dajake hovadiny napr bujón do polievky a museli to zjesť a na konci nam s ružom pomaľovali ksichty na čela nam napisali "L" a kropili na nás ocot so záchodovou kefou..
Ja som sa všetkému vyhol okrem toho rúžu no
Inak našej škole sa nerobia ima3kulačky hentakým spôsobom. Každá trieda si má proste urobiť program, či už celá alebo jednotlivci alebo skupinky to je jedno. Ten, kto si nič nepripraví urobí nejakú úlohu ale nič extrémnejšie ako to, že majú dvaja ľudia zaviazané oči a druhý kŕmi druhého nemáme Keby máme také že máme jesť kadeaký humus to by sa mi naozaj nepáčilo...
@leaav jj si mala specialne discipliny
No a my sme robili program malým prímanom, takže sme nemohli nič také strašné robiť. Inak sme mali všetci zakázaný ocot a holenie/depilovanie, ale keďže sa to zase porušilo, tak by som sa nečudovala, keby u nás zrušili imatrikuly úplne