Čaute mám taký problem včera som sa zobudil idem na pc a píše žiadny pristup na internet reštartnem router internet ide na takých 15-20min a zas spadne a píše bud obmedzené alebo žiadny prístup na internet a bud nesvieti na modeme svetlo DSL alebo ACT.Vol
@shifter
uz ta maju zaviazaneho, tak maju tazko na haku. UPC je v tomto uplny des. To je kazdu chvilu problem a ked je pomyslim volat na ich support, tak sa mi chce udierat pastou do steny. Bohuzial u nas nemam na vyber a tak ich musim trpiet.
Skus asi len vytrvalo volat na help desk. Z tohto popisu tazko povedat, to je ako diktovat lekarovi do telefonu ako vyzera tvoja krv a pytat sa ho aku mas krvnu skupinu.
No lacne routre trpia tym ze ich treba resetovat ale priemer zvykne byt 2-3 tyzdne prevadzky kym zacnu blbnut.
Urcite ti telecom dal router d-link(pre verneho zakaznika samozrejme to najhorsie co existuje). Takze ak by si mal moznost skus iny router a hlavne inej znacky (alza ma taku peknu vlastnost ze tovar mozes do dvoch tyzdnov vratit, a teda mozes vyskusat ci je to tvojim routrom).
Ak to je chyba routra tak ho vymen (asi budes musiet na svoje naklady)
Ak to je ina chyba tak otravuj helpdesk pokial ta nebudu uz poznat po hlase raz ta odignoruju ale 5 telefonatov denne by si mali uvedomit ze asi cosi nejde.
Posledna moznost-v zmluve sa isto pise ze maju poskytovat internet, nakolko je nepouzitelny skus nejako odstupit od zmluvy.
A hlavne vo chvili ked na PC prestane ist net, skus pripojit iny notebook, alebo ak mas wifi tak mobil, tablet a zisti ci na nich ide net.
Ak nejde --> chyba routra
Ak ide --> malo pravdepodobne ale najskor nejaky virus v pc.
Internet je najlepsie skusat prikazom v cmd: ping 8.8.8.8
Je to public dns googlu ktory je vzdy up.
A tymto otestujes ci ma connect do internetu a pritom sa nedotazujes svojho dns. Uz sa mi viackrat stalo ze dns mojho ISP bol down (internet sa javil ze nejde) a pritom siel len neprekladal domenove mena. Teda takto sa ciastocne da izolovat problem.
Test dns servra sa vykonava prikazom nslookup
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
uz ta maju zaviazaneho, tak maju tazko na haku. UPC je v tomto uplny des. To je kazdu chvilu problem a ked je pomyslim volat na ich support, tak sa mi chce udierat pastou do steny. Bohuzial u nas nemam na vyber a tak ich musim trpiet.
Skus asi len vytrvalo volat na help desk. Z tohto popisu tazko povedat, to je ako diktovat lekarovi do telefonu ako vyzera tvoja krv a pytat sa ho aku mas krvnu skupinu.
Urcite ti telecom dal router d-link(pre verneho zakaznika samozrejme to najhorsie co existuje). Takze ak by si mal moznost skus iny router a hlavne inej znacky (alza ma taku peknu vlastnost ze tovar mozes do dvoch tyzdnov vratit, a teda mozes vyskusat ci je to tvojim routrom).
Ak to je chyba routra tak ho vymen (asi budes musiet na svoje naklady)
Ak to je ina chyba tak otravuj helpdesk pokial ta nebudu uz poznat po hlase raz ta odignoruju ale 5 telefonatov denne by si mali uvedomit ze asi cosi nejde.
Posledna moznost-v zmluve sa isto pise ze maju poskytovat internet, nakolko je nepouzitelny skus nejako odstupit od zmluvy.
Ak nejde --> chyba routra
Ak ide --> malo pravdepodobne ale najskor nejaky virus v pc.
Internet je najlepsie skusat prikazom v cmd: ping 8.8.8.8
Je to public dns googlu ktory je vzdy up.
A tymto otestujes ci ma connect do internetu a pritom sa nedotazujes svojho dns. Uz sa mi viackrat stalo ze dns mojho ISP bol down (internet sa javil ze nejde) a pritom siel len neprekladal domenove mena. Teda takto sa ciastocne da izolovat problem.
Test dns servra sa vykonava prikazom nslookup