Aky je vas nazor na interupciu? Ja si myslim, ze je na kazdej zene ako sa rozhodne. Vytacaju ma zaryti odporcovia interupcie tym, ako dookola omielaju to svoje, ze kazdy ma pravo na zivot, ale vobec ich nezaujima, ci bola zena napriklad znasilnena...lebo
zatial na taketo nazorry asi nemam vek, ale ja by som na interupciu nesla len vtedy keby to dieta malo buducnost. inak by som ho nechela, nielen kvoli mne ale aj kvoli nemu, aby malo rodinu a nie mamu ktora napriklad nestihla ani dokoncit skolu alebo co
INTERUPCIA?PODLA MNA MA KAZDY ZENA/DIEVCA NA NU PRAWO. JE VSAK MNOHO SITUACII.AK OTEC DIETATA NIE JE OCHOTNY DIETA VYCHOVAVAT A VOBEC HO NEZAUJIMA,JE TO LEN NA DIEVCATI.AK JE VSKA PRIPAD,ZE MUZ JE OCHOTNY VYCHOVAVAT SVOJE DIETA A STARAT SA O NEHO A MA O NEHO ZAUJEM,TAK BY MATKA MALA PRIHLIADAT NA JEHO NAZOR A MALI BY SA DOHODNUT SPOLOCNE.TREBA ALE PRIHLIADAT AJ NA TO,CI BUDE-BUDU SCHOPNI ZABEZPECIT DITETAU ZAKLADNE POTREBY,PRETOZE AK SI DIETA NECHAJU,ALE SA O NEHO NEBUDU STARAT,Z NEHO SA STANE"GRAZEL"KTORI BUDE ZABIJAT LUDI,BUDE PSYCHICKY LABILNY A NAKONIEC SA DOSTANE K SAMOVRAZDE,TAK MYSLIM,ZE BY BOLO LEPSIE,AK BY SA NENARODIL..KAZDOPADNE,KAZDA ZENA/DIEVCA MA PRAVO ROZHDNUT SA§
som za to aby interupcia bola. ale aby bola pristupna iby niektorym osobam.
ak je zena tazko chora napr. alebo ak by plod mohol ovplivnit zivot nositelky dietata. Prote take daco ano.
ale ak zena nechce mat dieta a odvrhne ho, jednoducho zdrava, co by to dieta mohla v pohode donosit bolo by zdrave to odcudzujem. lebo si mala dat na t pozor. ale este stale je tu dost zien, ktorým by to tehotenstvo mohlo iba ublizit. V minulosti na to zeny zomierali, po pripade deti. teraz sa da tomu zabranit. skoda, ze sa do toho vadsinou tentuju organizacie do ktorych to nic nie je.
ja si myslim, ze kazdaa zena ma pravo rozhodnut sa sama.. a aj sa rozhodne.. len v pripade, ze to bude zakazane.. bude to riesit ako polky, ktore chodia do inych krajin.. pripadne sa da do neodbornych ruuk a moze jej to poskodit zdravie... chlap do toho nema co vraviet a toboz ak je nejaky farar v celibate, co nijake deti v zivote mat nebude.. (pokial neporusii celibat)
No..Ja som rozhodna za Interupciu..mam kamaratku co otehotnela..a deco roshodne nexcela...a ju si nwm predsavit ako matku..ked ona sama je este dieta (16)...ale nex sa kazdy roshodne sam...ale urcite by ju lekari mali spravit ak zena poziada...
Ano ano Fylo ale aj tak su proti tomu, lebo beru zivot ale zivot samotnej osoby neberu do uvahy a nemusia to byt len oni ale aj tak skoda reci lebo ja na interupciunepojdem ... ja nie som zena
Tato tema tu uz bola, staci sa pozret na sekciu viera v boha. Tam sa uz vela ludi vyjadrilo. Pisat to nebudem cele, ale som za, ked sa zakze bude sa robit na cierno, porpiapde "home made" ako pad zo schodov a podobne.
samozrejme, že som za interrupcie. keď to poviem tak nadnesene, tak ten plod má v sebe žena a je len na nej, ako sa rozhodne. a každá sa s tým bude musieť vysporiadať.
Podla mojho nazoru,kazda zena je ma pravo sama sa rozhodnut (pripadne so svojim priatelom).Avsak ja by som zvolila interrupciu ako poslednu moznost,ked uz nevidim ine vychodisko,nie som velmi jej zastanca.
noo podla mna ten zakon o interupcii. je uplna kravina.... každa zena ma pravo sa rozhodnut ako chce ona.... hmm a nema jej co stat do toho co kecat... a potom že demokraticky stat no tak to iste.... takže ja som za interupciu urcite je to v niektorých pripadoch lepsie ako keby s ama narodit dieta ktore nebude lubene, aalebo bude postihnute, alebo nebude on postarane.....
Pri znásilnení len skutočne zanedbateľné percento žien otehotnie, okrem toho, prečo by za to malo byť potrestané dieťa, ktoré za nič nemôže? To už oveľa spravodlivejšie by bolo zabiť násilníka, hoci ani to nemá ktovieakú logiku (akože dve oči za jedno?). Mňa zase vytáčajú názory, že každá žena má právo na slobodné rozhodnutie - ale ona už predsa (aspoň vo väčšine prípadov) urobila a so slobodou ide ruka v ruke aj zodpovednosť za svoje činy. Tak teda potom pozabíjajme všetkých starcov, nevládnych, mrzákov, bláznov, zdravotne postihnutých, nepracujúcich Rómov atď. Sú nám predsa na obtiaž, tak preč s nimi, vyvraždime ich všetkých! Keď matka môže slobodne beztrestne zabiť svoje dieťa, prečo by som ja nemohla zabiť kohokoľek, kto mi prekáža? V čudnom svete to veru žijeme, všetko akoby bolo hore nohami...
dieta ? myslis ten zhluk buniek ? ako zalezi kedy sa urobi interupcia, resp. v ktorom tyzdni. a robi sa len do 12tt pokial viem potom sa robi aj neskor ale len zo zdrav. dovodov a to len preto lebo testy AFP su relevantne resp. vysledky az od tusim 16tt (to su tie co mozu odhalit gen. poruchu)
a dalsia vec si zazila znasilnenie ? vies ako sa citi taka zena nedajboze ked ostane tehotna ?
neviem to ani ja a ani ty preto si myslim ze vynasat taketo sudy je totalna konina na n-tu !
Zbytok nekomentujem je to totalna kravina co pises.
Ps : ja som stala pred podobnym rozhodnutim nedavno, a teda nevedela som na zaciatku co urobim ale nelutujem - novy zivot je zazrak a ja si ho vychutnavam
ALE v zivote by som nemala v sebe tolko blbosti a arogancie odsudzovat vsetky zeny ktore sa rozhodnu podstupit zakrok...
PS: vies ze plod citi uz v maternice ze ho matka odmieta ? vies ze take deti su omnoho nachylnejsie na psychycke poruchy ? hmm ? a vacsinou sa rodia aj s nejakou morfologickou vadou ?
to je v poriadku ked matka 9mesiacov trapi to babatko v brusku tym ze ho nechce ?
podla mna kym je cas nech radsej podstupi zakrok nez aby to babatko trapila a ublizovala mu uz v brusku !!!
Podla mna sa ma kazda zena pravo rozhodnut, ci si ho necha,je to jej dieta a ked ho nechce, jej vec.
Aj ked ja by som na interuciu asi nikdy nesla, mam strasne rada deti a nedokazala by som mu odopriet pravo na zivot (teda okrem toho znasilnenia, to neviem, musi to byt hrozny pocit a asi aj keby viem ze by to dieta bolo silne postihnute).
to je jedina vynimka ked ju nabucha nejaky uchyl cize ked ju znasilny ....inac by som to zakazal..vies jebat kokoty musis sa vediet postarat o decko..bud nejeb abo decko si nechaj...tak by som to spravil
Sak ako nech si to zakazdym odsere ta zenska. Ako neviem mas pocit ze sme hermafroditi ???
Nic nie je len biele al. len cierne ale ved dam ti priklad ked si taky mudry a mozem ti povedat ze takychto pripadov je xyz :
Za dieta ma zodpovednost aj ten mamrd co s nou v tej posteli lezal !!!
No a ked ten had odmietne za robotu svojho kokota zobrat zodpovednost, tak ti garantujem ze v dnesnom systeme sama zenska bez pomoci dieta neuzivi aj keby chcela !!!
No a vymahanie alimentov a tahanice po sudoch a dokazovanie otcovstva nie je zalezitost ktoru vybavis do 1 tyzdna - moze sa tahat aj niekolko rokov
a co dovtedy sa bude matka s deckom past pred barakom alebo ako z coho maju zit, z tej chabej materskej a RP co je spolu 5000 ???
Sprosty si jak bedna gytu sa vyjdruj ked o tom budes mat trosku ponatia
Ja hlavne neviem, načo bolo dobré po celom meste rozvešať bilboardy proti interupcii..Som za interupciu, či už je to vražda, alebo nazvite si to ako chcete..vždy lepše nech sa to dieťa nenarodí, ako by malo mať napríklad celý život zničený tým, že by ostalo v destkom domove..možno som neuviedla práve modelovú situáciu ale to je len jediná z kopec možností, ktoré sa môžu nešťastnou náhodou stať..
hmm..a nie som feministka ani nič podobné, ale reči typu, že ten chlap za to nemôže, alebo že na vine je matka dieťaťa sú vrchol tuposti..
Chlapi si trtkajú bez následkov jak také veverky, nemajú ani páru po tom, čo je to celý život krámovať v bolestiach, nie to ešte rodiť (nerodila som neviem, ale určite to nepôjde na dve vyprdnutia), neviete prať, variť, ešte ste aj múdri, nieste náhodou posratíí!!!??? česť výnimkám ...nenávidím takých baldov, čo všetko zvaľujú na ženské už len z princípu..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
podla mna by mali interrupcie jednoznacne schvalit, nadradena v tomto pripade je matka a ona sa ma rozhodnut, nie blbi katolicki svatuskari
ak je zena tazko chora napr. alebo ak by plod mohol ovplivnit zivot nositelky dietata. Prote take daco ano.
ale ak zena nechce mat dieta a odvrhne ho, jednoducho zdrava, co by to dieta mohla v pohode donosit bolo by zdrave to odcudzujem. lebo si mala dat na t pozor. ale este stale je tu dost zien, ktorým by to tehotenstvo mohlo iba ublizit. V minulosti na to zeny zomierali, po pripade deti. teraz sa da tomu zabranit. skoda, ze sa do toho vadsinou tentuju organizacie do ktorych to nic nie je.
NIC
Iba sa zvysia pocty neodborne prevedenych zakrokov...
osobne si myslim, ze kazda zena ma pravo na vyber...
Asi tolko k tomu..
montujes sa do toho comu ale vobec nerozumies ...
dieta ? myslis ten zhluk buniek ? ako zalezi kedy sa urobi interupcia, resp. v ktorom tyzdni. a robi sa len do 12tt pokial viem potom sa robi aj neskor ale len zo zdrav. dovodov a to len preto lebo testy AFP su relevantne resp. vysledky az od tusim 16tt (to su tie co mozu odhalit gen. poruchu)
a dalsia vec si zazila znasilnenie ? vies ako sa citi taka zena nedajboze ked ostane tehotna ?
neviem to ani ja a ani ty preto si myslim ze vynasat taketo sudy je totalna konina na n-tu !
Zbytok nekomentujem je to totalna kravina co pises.
Ps : ja som stala pred podobnym rozhodnutim nedavno, a teda nevedela som na zaciatku co urobim ale nelutujem - novy zivot je zazrak a ja si ho vychutnavam
ALE v zivote by som nemala v sebe tolko blbosti a arogancie odsudzovat vsetky zeny ktore sa rozhodnu podstupit zakrok...
PS: vies ze plod citi uz v maternice ze ho matka odmieta ? vies ze take deti su omnoho nachylnejsie na psychycke poruchy ? hmm ? a vacsinou sa rodia aj s nejakou morfologickou vadou ?
to je v poriadku ked matka 9mesiacov trapi to babatko v brusku tym ze ho nechce ?
podla mna kym je cas nech radsej podstupi zakrok nez aby to babatko trapila a ublizovala mu uz v brusku !!!
cirkev nech sa do takych veci nestara a nech dava radsej pozor na zvrhlych uchylnych knazov...
Aj ked ja by som na interuciu asi nikdy nesla, mam strasne rada deti a nedokazala by som mu odopriet pravo na zivot (teda okrem toho znasilnenia, to neviem, musi to byt hrozny pocit a asi aj keby viem ze by to dieta bolo silne postihnute).
mega lol
co ty o tom tak mozes vediet
Sak ako nech si to zakazdym odsere ta zenska. Ako neviem mas pocit ze sme hermafroditi ???
Nic nie je len biele al. len cierne ale ved dam ti priklad ked si taky mudry a mozem ti povedat ze takychto pripadov je xyz :
Za dieta ma zodpovednost aj ten mamrd co s nou v tej posteli lezal !!!
No a ked ten had odmietne za robotu svojho kokota zobrat zodpovednost, tak ti garantujem ze v dnesnom systeme sama zenska bez pomoci dieta neuzivi aj keby chcela !!!
No a vymahanie alimentov a tahanice po sudoch a dokazovanie otcovstva nie je zalezitost ktoru vybavis do 1 tyzdna - moze sa tahat aj niekolko rokov
a co dovtedy sa bude matka s deckom past pred barakom alebo ako z coho maju zit, z tej chabej materskej a RP co je spolu 5000 ???
Sprosty si jak bedna gytu sa vyjdruj ked o tom budes mat trosku ponatia
ma vzdy takyto lol dokaze vytocit... aaach jaj
hmm..a nie som feministka ani nič podobné, ale reči typu, že ten chlap za to nemôže, alebo že na vine je matka dieťaťa sú vrchol tuposti..
Chlapi si trtkajú bez následkov jak také veverky, nemajú ani páru po tom, čo je to celý život krámovať v bolestiach, nie to ešte rodiť (nerodila som neviem, ale určite to nepôjde na dve vyprdnutia), neviete prať, variť, ešte ste aj múdri, nieste náhodou posratíí!!!??? česť výnimkám ...nenávidím takých baldov, čo všetko zvaľujú na ženské už len z princípu..