Pri kúpe mobilu ťa zaujímajú názory iných? Za mňa nie...komplikovaný, nevkusný telefón bez možnosti dual sim, možno je kvalitný, ale za akú cenu? Viac mi vyhovuje android aj keď napr. sekáva a je pomalší. Ale zas mobili boli aj v roku 2000 s takými parametrami, že dnes by ich nik nechcel...
@hagelslag áno zaujímajú,to nie je tetovanie, že sa rozhoduješ podľa seba, neviem čo je na tom divné, spýtať sa niekoho,kto s tým má skúsenosť...a mal si už v ruke iphone?
chvílu som mala iphone, ked som mala v oprave svoj a neviem, mne ten mobil nevyhovoval, zvykla som si na android a IOS nebol pre mňa, nejako sme si s tým mobilom nesadli, jediné plus čo som mu dala bolo neuveriteľné množstvo pekných krytov a doplnkov
za mňa áno, ale je to večná téma hádok, najmä kvôli vyššej cene, ale v podstate tie vlajkové lode samsungu už stoja pomaly tak isto, navyše pri iPhone si môžeš byť istá, že ten mobil ešte aj ako 2-3 ročný predáš za slušné peniaze, čo pri Androidoch väčšinou nejde a končia po takej doma doma v šuflíkoch. Ja som začínal s bazárovkou 4S, vtedy to bol 2 ročný model a bol som spokojný a dokonca som ho po 2 rokoch ako 4 ročný predal za 100€ ešte. Výhodou je najmä plynulý systém, jeho jednoduchosť a pre mňa aj ďalšie výhody vyplývajúce so synchronizáciou s Macbookom. Aktuálne si neviem predstaviť prechod znova na Android, aj keď ktovie ako na tom bude Apple o pár rokov.
mám momentálne (predtým len android) ale asi nie som relevantná osoba, nevyužívam itunes a pod. systémovo je super ale napr. mne android takisto nesekal. Iphone som zdedila, nový by som určite za tú cenu nekupovala. Ono dosť záleží aký si užívateľ mobilu
ak je dôvod ten že ťa android alebo iny operačny system už štve nespolahlivosťou, pomalosťou, padaním, zasekavaním sa a chceš niečo kvalitnejšie a naozaj smartfón tak áno iphone je kvalita v tomto smere.
ale ak ho chceš len tak z rozmaru a v podstate by ti stačil aj lacnejší smartfón tak sa to vlastne ani neoplatí pretože viac využiješ potom benefity značky (pre svoju radosť) ako vlastnosti samotného zariadenia ..
za mňa áno, dáva mi to čo som dlho potreboval, tak isto ako aj na androide je vela appiek zadarmo ale aj vela platených (tomu sa nedá vyhnuť nikde) tak isto ako sa dá rootnuť android tak isto sa da jailbreaknuť iphone a budeš mať všetko zadarmo ... jediná nevýhoda ktorú vidím je jedine v nepodpore pamäťových kariet, absencii infraku (ktorý by som použival aj tak iba sem tam) a nekomunikativnosti medzi platformami, z iosu na android cez blutut len tak nepošeleš subor ... ale ja to riešim cloudom ... neviem čo ine spomenuť ešte
cena je pri iphonoch vysoká ale dá sa pomerne lacno zohnať dnes 5s a 6 ... ale osobne by som nešiel pod 6s (strašne som si navykol na 3D touch je to neskutočna pomôcka fičurka riadna - tlakove zatlačenie ktore vyvolava rôzne iné ponuky a možnosti) no a ten je až od modelu 6s ale tak to osm len ja
čiže treba sa rozhodnuť na zaklade financii iba, 5s ko je celkom solídne na tom okolo 300 eur tušim
mala som vzdy android a bola som spokojna ale posledny mobil umrel a teraz mam iphone ale len docasne od frajerovho tatka,mi dal nejaky jeho starsi,zatial kym nenajdem nieco vhodnejsie pre mna. s ajfonom si moc nesedime,a aj tak pre mna je je vhodnejsi nejaky jednoduchy mobil,lacny,nechce sa mi furt na to davat pozor a aj tak z neho len volam,sms a obcas internet.
SE je telo (vizuál) iphonu 5s ale výkonom a vnutrom je to iphone 6s , je to špecialna edicia ... a ak maš možnosť aj SE tak určite zober to .. ale aj 5s je dobrý telefon ... a za 180 určite
Appky sú poväčšinou rovnako ako na androide, ja mám tuším iba jednu platenú, všetko čo potrebuješ je zadarmo. Aktualizácie myslíš iOS? tie sa samozrejme neplatia
načo drahé mobily... ja ked mám jeden tak ho nechcem meniť... ani jeden som nechcel meniť... a preto lebo som si nanho zvykol a mal vsetko nastavene... vedel som na nom robiť... preto ma nikdy novy nelaka...aj teraz mam mobil nič extra... ale som zvyknutý naňho a hoc som mohol mať už 3x novšie tak som nechcel.
je sice drahy ale pride mi to celkom ako vhodna investicia kedze aj tie najdrahsie androidy sa vzdy a vzdy casom len spomaluju, sekaju a kazia. A to sa malokedy stava u iphoneov.
Nie je to zlý mobil, ale mne už 5S príde malý. Nemám iPhone a nikdy som nemal, asi ani nebudem mať, ale mal som chvíľu v ruke 6S a celkom v pohode bol. No aj tak asi ostanem pri androide. Na sekanie som sa nikdy nesťažoval pri androide, ak stál podobne čo iPhone. Teda Note 4 mi nikdy nesekala, nikdy nič nepadalo, všetko fajn. Ale pri takéjto cene asi bude lepší 5S ako android, za takú cenu už sekajú.
Osobne nevidím dôvod ak nie si high end používateľ a úprimne si povedzme drvivá väčšina majiteľov iphonov nie je , kupujú si to len preto lebo si chcú niečo dokazovať.
Jeden z častých argumentov že ios sa ti nerozseká - kúp si xiaomi, tie sú jednak lacnejšie , jednak maju dvojnasobnu výdrž batérie a hlavne majú nadstavbu miui k Androidu, ktorá funguje veľmi spoľahlivo , je jednoduchá a mobil sa ti nerozseká ani po rokoch.
Osobne by som doporučil verziu xiaomi redmi 4 (pro) . Každopádne tú s 3gb ram. Ak si náročnejšia tak choď po drahších kúskoch od xiaomi, určite ťa nesklamú .
Asi tak ako @26 , zvaz ci to potrebujes. Napriklad ja mam telefon za 70e +- a staci mi to. Hold nepotrebujem do toho tukat jak imbecil 24h denne. Btw funkcie to ma paradoxne tie iste
IPhone je lepsi oproti android len tim ze ma ios. Lebo android ma skoro kazda znacka mobilou. A napriklad taky android 5.1 moze mat aj 10 znaciek mobilov pricom taky ios 11 ma len IPhone. To znamena ze ked ios je len na jednej znacke mobilou tak funguje lepsie, neseka sa a je rychlejsi oproti androide ktory ma skoro kazda znacka mobilov. Takze lepsi je IPhone a mozete si ho kupit na hej.sk a pouzit kuponyzdarma.sk s ktorymi usetrite
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
ale ak ho chceš len tak z rozmaru a v podstate by ti stačil aj lacnejší smartfón tak sa to vlastne ani neoplatí pretože viac využiješ potom benefity značky (pre svoju radosť) ako vlastnosti samotného zariadenia ..
za mňa áno, dáva mi to čo som dlho potreboval, tak isto ako aj na androide je vela appiek zadarmo ale aj vela platených (tomu sa nedá vyhnuť nikde) tak isto ako sa dá rootnuť android tak isto sa da jailbreaknuť iphone a budeš mať všetko zadarmo ... jediná nevýhoda ktorú vidím je jedine v nepodpore pamäťových kariet, absencii infraku (ktorý by som použival aj tak iba sem tam) a nekomunikativnosti medzi platformami, z iosu na android cez blutut len tak nepošeleš subor ... ale ja to riešim cloudom ... neviem čo ine spomenuť ešte
cena je pri iphonoch vysoká ale dá sa pomerne lacno zohnať dnes 5s a 6 ... ale osobne by som nešiel pod 6s (strašne som si navykol na 3D touch je to neskutočna pomôcka fičurka riadna - tlakove zatlačenie ktore vyvolava rôzne iné ponuky a možnosti) no a ten je až od modelu 6s ale tak to osm len ja
čiže treba sa rozhodnuť na zaklade financii iba, 5s ko je celkom solídne na tom okolo 300 eur tušim
Jeden z častých argumentov že ios sa ti nerozseká - kúp si xiaomi, tie sú jednak lacnejšie , jednak maju dvojnasobnu výdrž batérie a hlavne majú nadstavbu miui k Androidu, ktorá funguje veľmi spoľahlivo , je jednoduchá a mobil sa ti nerozseká ani po rokoch.
Osobne by som doporučil verziu xiaomi redmi 4 (pro) . Každopádne tú s 3gb ram. Ak si náročnejšia tak choď po drahších kúskoch od xiaomi, určite ťa nesklamú .