Čo ak je niekto dobrý napr. v chémii a matematika mu nejde (čiže by nevedel numerické operácie, geometriu...), tak bude mať zlý výsledok? Lebo na nete sú tie iq testy zamerané len na 1 oblasť v podstate a nemyslím si, že ti, ktori nemaju matematicke myslenie, maju nizsie iq, ak su vynimocne nadani v inom smere
prebiehajú tak, že ťa posadia za stol s papierom a perom a vypĺňaš test
nepamätám si, asi hodinu a pol
na internete ich sú mraky, niektoé sú chujoviny, niektoré sú veľmi podobné ako tie "oficiálne", takže to nemožme zovšeobecniť a porovnávať. každopádne, tieto vyhodnucuje kvalifikovaný psychológ, so
nakoľko mám v rukách papier od psychológa, nemám potrebu si svoj výsledok porovnávať s internetovými testami
Mam pocit, he trvajú okolo hodiny ale ak vyriešiš nejaky okruh úloh pod limitom, tak ti za to daju plusové body k tomu konkrétnemu okruhu a teda ti to zvýši aj celkove body. Na internete som si IQ testy nerobil nikdy, ak sa bavime o tych, za ktore treba platit, cize porovnat neviem. Ak sa bavime o tych pre zbaví, tak tam sa líšia tie testy zasadne aj v rozsahu otázok aj v rozsahu tem
@1 tie oficiálne sú zamerané na viacero oblastí - verbálne, argumentačné, logické, analytické, interpersonálne, intrapersonálne, ak si dobre pamätám. ale asi nepamätám, lebo tuším ich bolo 7
@dannyd14 tak budeš mať z jednej časti vela bodov a z druhej malo a z toho sa spravi priemer. Ja som to tak v testoch mal. Z niektorych casti som mal extremne vela bodov (lebo som mal úlohy vyriesene spravne a pred limitom) ale z niektorych veci (myslim, ze to bola priestorová predstavivosť) som mal zasa dost malo bodov, tusim 100 co je udajne slabší priemer. Cize budes teoreticky aj vediet ake mas na co predispozície.
@thunderstorm v porovnani s mensa testami, su skor tazsie alebo lahsie?
@semhamforas no ja som si skusal tie internetove a aj viacere, tazsie lahsie, vacsinou sa to hybalo na urovni 116-135, ale je to aj o case, nalade, ako sa clovek vyspi si myslim
Už si nepamätám presne o čom otázky boli ani ako veľmi "tazke" boli...pýtať sa či sú ťažké, si myslím že nie je úplne na mieste v tomto prípade
To čo si ale pamätám je, že tam bolo viacero okruhov, nie len čisto matematické a geometrické, ale aj analýza textu, test na pamäť a pod
A čo je podstatné, bolo to riadne zamerané na ČAS...na každý okruh (5-10 otázok) bol presne vymadzeny čas takže skusajuci mal stopky v rukách a keď zahlasil že koniec, trebalo otočiť list a išlo sa ďalej
Myslím že niektoré úlohy boli také, že si si mal prečítať text, ale otázky týkajúce sa toho textu boli až o niekoľko "kapitol" testu neskôr
ja som raz mala požičanú knihu s originál testami od psychológv a bolo to tam rozdelené do 5 oblastí, nooo a najviac mi vyšla verbálna inteligencia a nejmenej priestorová predstavivosť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
nepamätám si, asi hodinu a pol
na internete ich sú mraky, niektoé sú chujoviny, niektoré sú veľmi podobné ako tie "oficiálne", takže to nemožme zovšeobecniť a porovnávať. každopádne, tieto vyhodnucuje kvalifikovaný psychológ, so
nakoľko mám v rukách papier od psychológa, nemám potrebu si svoj výsledok porovnávať s internetovými testami
@semhamforas no ja som si skusal tie internetove a aj viacere, tazsie lahsie, vacsinou sa to hybalo na urovni 116-135, ale je to aj o case, nalade, ako sa clovek vyspi si myslim
To čo si ale pamätám je, že tam bolo viacero okruhov, nie len čisto matematické a geometrické, ale aj analýza textu, test na pamäť a pod
A čo je podstatné, bolo to riadne zamerané na ČAS...na každý okruh (5-10 otázok) bol presne vymadzeny čas takže skusajuci mal stopky v rukách a keď zahlasil že koniec, trebalo otočiť list a išlo sa ďalej
Myslím že niektoré úlohy boli také, že si si mal prečítať text, ale otázky týkajúce sa toho textu boli až o niekoľko "kapitol" testu neskôr