Zaujíma ma váš názor na toto dielo Sám som o ňom vedel už dávnejšie, no prečítal som si ho až pred mesiacom pre potreby maturity a neuveriteľne ma zaujalo. Predovšetkým hlavná myšlienka z neho, ktorú tu citujem:
zamiloval som si tú knihu
najmä preto, že som sa často vedel vžiť do jeho pocitov, pohoršenia alebo náhlych nervových výbuchov a zároveň tak ako on, neviem čo s tým ale mám robiť a to ma niekedy ubíja.
Okrem iného, máme aj veľmi veľa spoločného, rovnaké udalosti v našom v živote, a tak.
Myslím si, že to patrí medzi TOP 5 kníh, ktoré som kedy čítal
@tosom u mňa tak isto. Ale tento konkrétny citát proste vystihol veľa vecí ktoré som držal veľmi hlboko v sebe a keď ťa niečo takto zasiahne nemôžeš nad tým prestať rozmýšlať...
toto som si vytiahla na maturite a podla mna ta holdenova idea nie je blaznovstvo. ta priepast v zitnom poli symbolizuje moc, peniaze, majetok proste tie materialne hodnoty, a on chcel tie deti "chytať" resp. zabraniť im, aby do tohto materialneho sveta spadli skor, nez je to potrebne. svet dospelych je plni tychto veci, svet deti by mal byť plny nevinnosti. no v sučasnosti je to prave tak, ze uz deti od malička maju uplne prevratenu hierarchiu hodnôt a zaujimaju ich čim dalej tym viac tieto materialne veci. preto je potrebne ich "chytať" aby do tohto sveta dospelakov neupadli a aby si uzivali ten nevinny detsky zivot kym sa dá aspon ja som to takto pochopila, možno niekto bude mať na to iny nazor
@girl19955
pochopil som to rovnako
a myslím, že väčšina čitateľov to mala takto nejako pochopiť, pretože Holden kritizuje spoločnosť, materiálne hodnoty a povrchnosť v podstate celý čas v tej knihe, takže táto jeho myšlienka bola akoby vyvrcholením tej témy v tej knihe, preto aj odvodený názov
myslím si to, že fórum o tejto knihe tu je v priemere tak raz za mesiac
a nemyslím si, že tá kniha je tak fenomenálna, aby tu boli fóra o nej každý mesiac
Toto je moja najoblubenejsia kniha. A asi casto vyznievam ako nejaky chory fanatik, ked v mimovolnej reci obcas citujem z nej myslienky. Citala som ju patkrat, raz aj v povodnom zneni po anglicky...inak, slovensky preklad je dost naprd, nevystihuje moc ten sposob, akym sa taky chalan v 50. rokoch a v jeho postaveni, situacii vyjadroval. Raz som dokonca presne tu cast, ktoru citujes recitovala na hviezdoslavovom a ucitelka ma poslala do kelu, ze som dievca a nehodi sa jej to na mna.
ale otázku mám na vás, príde vám ako vyslovene spasiteľský?
na maturitu sme sa to tak dokola učili a proste, well nie, holden z môjho pohľadu svet nechcel zachraňovať,len o tom kecal - a to iba nadával.
takto, holden bol typický príklad človeka ktorý rozoberal určité veci, čo rozoberú mnohí a vybral si tú "zlú" (vééľmi nevhodné slovo), skôr sebeprotichodnú cestu... chcel čosi zmeniť ale len sa utapal v sebalutovaní a robeniu napriek ako aj inym tak i sebe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
najmä preto, že som sa často vedel vžiť do jeho pocitov, pohoršenia alebo náhlych nervových výbuchov a zároveň tak ako on, neviem čo s tým ale mám robiť a to ma niekedy ubíja.
Okrem iného, máme aj veľmi veľa spoločného, rovnaké udalosti v našom v živote, a tak.
Myslím si, že to patrí medzi TOP 5 kníh, ktoré som kedy čítal
pochopil som to rovnako
a myslím, že väčšina čitateľov to mala takto nejako pochopiť, pretože Holden kritizuje spoločnosť, materiálne hodnoty a povrchnosť v podstate celý čas v tej knihe, takže táto jeho myšlienka bola akoby vyvrcholením tej témy v tej knihe, preto aj odvodený názov
a nemyslím si, že tá kniha je tak fenomenálna, aby tu boli fóra o nej každý mesiac
Hopla :letim:
ale otázku mám na vás, príde vám ako vyslovene spasiteľský?
na maturitu sme sa to tak dokola učili a proste, well nie, holden z môjho pohľadu svet nechcel zachraňovať,len o tom kecal - a to iba nadával.
i keď - mám ho aj tak rada ako postavu.
takto, holden bol typický príklad človeka ktorý rozoberal určité veci, čo rozoberú mnohí a vybral si tú "zlú" (vééľmi nevhodné slovo), skôr sebeprotichodnú cestu... chcel čosi zmeniť ale len sa utapal v sebalutovaní a robeniu napriek ako aj inym tak i sebe
dle mienky mojej