No pre mňa je Jane Austen najobľúbenejšiou spisovateľkou ever!! Čítala som od nej takmer všetko, ale chystám sa aj na ranné fragmenty ... Práve čítam jej životopis od Elsemarie Maletzkej ... Všetky knihy J. Austen sa mi páčili, ale určite najviac /asi ako skoro každému/ Pýcha a predsudok, tú som čítala aj v angličtine /Pride and prejudice/ a musím povedať, že to bolo vďaka tej autentickosti jazyka llepšie ako preklad! /Väčšinou to tak býva/ Ale je to ťažká angličtina, no ak ste to predtým toľkokrát čítali po slovensky ako ja, tak sa to dá
dve knihy som precitala, v pyche knihe sa mi pacil vycibreny prejav toho knaza trpaka a v emme sa mi pacilo vse okrem jednej veci, ktora ma skrie, neskutocne velky vekovy rozdiel medzi "hlavnymi"... inac film emma sa mi pacil viac nez pycha s charakterom, na ktory sa rada pozriem, ale pokanie mi je daleko predaleko... blizsi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Zato filmovú verziu Sense And Sensibility môžem