hmm no tak toto ma naozaj bude zaujimat...co myslite, existuje bisexualita?? je skutocne tak vela bisexualov, ako to v dnesnej dobe vyzera??? alebo je to len hlupy rozmar, ci neschopnost zaradit sa k homosexualom kvoli predsudkom hm??? ja osobne neverim v
mam kamosa, otvorene sa priznava k tomu ze ma priatela, ale par rokov dozadu chodil s jednou babou. Tak neviem preco by bisexualita nemala existovat. Mozno v logickej rovine to mozne nie je, ale v praxi ano.
ja mám zasa iný názor, mna pritahujú aj muži a aj ženy.....mám priateľa, no sem tam si "povyrazím"aj so ženou......mne to celkovo obohacuje a spestruje život...
Tak ako povedala moriganna, ja mam tiez priatela ale strasne sa mi pacia baby a sem tam mam ulet s nejakou. Takze myslim si ze bisexualita je bezna vec nie len homo a heter kazdy mame rad nieco ine a niekto ma rad oboje
Myslim ze to vidis prilis zjednodusene. Ani v zivote nie je nieco "bud - alebo"
Su veci ktore su jednoducho medzi.
Bisexualne spravanie sa zacina prejavovat hlavne u mladych ludi v priebehu dospievania (pravda niekt. individualitam to moze trvat aj dlhsie) , kt sa hladaju, experimentuju a skusaju, mno a niektorím ta naklonnost k obom pohlaviam zostane, nie je to nic nenormalne. Jednoducho su aj ludia kt to tak vyhovuje. Tym ale nechcem tvrdit ze tvoje uvahy niesu relevantne, ba ! Ano, niekedy za bisexualnou orientaciou stoja uplne ine faktory! ale taky sme my ludia - nikto z nas nie je rovnaky
hmm zaujimave....ale babenky, vy co tu tvrdite, ze mate priaetelov a obcas si povyrazite s babou, o com to je??len akesi korenie, ktore ako vravite spestri tu hetero rutinu..ale to hned neznamena, ze by ste dokazali aj lubit zenu a bisexualita v teoretickej rovine je opisovana ako stav, kedy zena moze lubit aj muza aj zenu....a takze ako vnimam, uz neni vynimocne,ze sa kadekto povazuje za "bisexuala" a pritom su to len tuzby hetaka,ktore si uspokoji a ide dalej..ale po hetero ceste....
a black angel....niieee, veci su jednoduche, to len my ludia si robime vsetko tazsim a komplikujeme to, co nemusime...takze nemyslim, ze stale je nieco medzi....
mid: a preco by ma nepritahoval pritahuje jasne ked som s nim kebyze ho nechcem tak som s nim neni.... naco aj?
ini chalani? vies co skor pozeram po babach a po chlapoch len sem tam ja skor natrafim na chlapa tak ze sa onho potknem niekde a az potom si ho vsimnem a potom az ide to ze sa zacne zaujimat a tak dalej
cholee: pozri ale zas nie je vyrazenie si s babou ako vyrazenie si s babou, mam kamosku s ktorou sa lubime, pravidelne sa stretavame a kazada ma svojho ale nam je spolu dobre tak preco nie aj taketo? a nie je to len o ulete, je to aj o beznych veciach , aj o laske...
cholee : mi sme sa pokial viem bavili o bisexualite a nie na zlozitosti vnimania interakcii - len tak medzi recou ...
ehm - a mozno novinka pre teba - niektore veci v zivote su ozaj zlozite (pokial im clovek nie je schopny pochopit, a ie len vtedy)
- co tym chcem povedat - svet nie je biely a cierny - nie vsetko je bud alebo - su veci ktore su nezaraditelne presne tak ako aj ludia - ale na to dojdes ked nie zajtra tak inokedy urcite
ale ludia nemozu pochopit nieco co je nad ich zmyslami vymedzenym ramcom vnimania ten to neprezije ten pocit jednoducho nemoze nic vediet moze si len mysliet
black angel nesuhlasim, ale beriem Tvoj nazor...vsimaj ale ako sa dnes rozmaha kvazi bisexualita, zrazu kazda druha baba je BI, hoci zenu predtym ani nemala, ale staci vedomie, ze by sa chcela pobozkat s babou..kde sme??ako to je mozne??kazdy psycholog Ti povie, ze bisexualov, tych pravych je velmi malo,dokonca menej ako homosexualov..len ludia si nie su schopni pripustit niekedy svoju ozajstnu orientaciu, tak sa skryvaju za rusko "obojstrannosti".....
a marttina oki, lubte sa, mnozte sa..ci to asi nie ..ja vam to neberiem, to len moj nazor, ze ako clovek moze lubit dvoch ludi naraz rovnakou laskou hm???
dvoch ludi naraz rovnakou laskou sa neda skor ci neskor si bisexual musi vybrat ci babu alebo chalana a potom v podstate uz to bude jasne myslim ze je to ako hompalat sa na vrchu kopca skor ci neskor sa zvali bud na jednu alebo na druhu stranu
cholee : heh to je o inom to su nedozrete zabky ktore este nevedia kam patria v tom suhlasim ze je tak trochu trapne a onicom. Ja som len pisala o ludoch ktorý taký sú. Preto treba polozit otazku v zrorumitelnejsej forme, a nie ju zbytocne globalizovat a bagatelizovat.
ehm a este .... pytat sa je bisexualita ? je skoro ako pytat sa je heterosexualita al. je homosexualita ?
tak trocha blba otazka nemyslis ??? Je, aspon podla mna - to ze niekto to o sebe tvrdi a sam poriadne netusi ze o com hovori a ty si na zaklade toho vytvoris chbny nazor to je uz o inom
Cholee, polozila si otazku: "ze ako clovek moze lubit dvoch ludi naraz rovnakou laskou???"
Tu nie je rec o laske, ale o sexe! Moj nazor je taky, ze sexualna orientacia ti urcuje len to, ake pohlavie ta pritahuje sexualne a nie citovo. Jasne, ze homosexuali si aj citovo viazu na partnerov rovnakeho a heterosexuali opacneho pohlavia. No a bisexual ma na vyber... Preto si myslim, ze argument typu "clovek nemoze lubit dvoch ludi naraz rovnakou laskou" je sice pravdivy, ale nikto nehovori, ze bisexual musi mat naraz dvoch partnerov. Moze mat len jedneho, ktoreho lubi, a je mu jedno, ci je to muz alebo zena. Pripadne sa moze zalubit do zeny a zaroven ho moze vzrusovat predstava sexu s muzmi. Moze to byt aj tak, nie?
...aj tak sa mi to cele so sexualnymi orientaciami nepaci. Idealne by bolo, keby sme boli vsetci heterosexuali a bolo by po probleme. Neberte to prosim v zlom, ale z hladiska zaujmov spolocnosti si myslim, ze homo- a bi-sexualita su neziaduce. Nie som za to, aby sa potlacali prava sexualnych mensin a aby boli tito ludia diskriminovani, ale som rozhodne proti ich podpore!
Myslim, ze RODINA, ako ju pozname, je jednym z pilierov nasej spolocnosti. Ak budujeme nasu spolocnost na nejakych tradicnych hodnotach, nemali by sme ich menit. Zaklady by mali byt pevne, aby sa nam to cele jedneho dna nezosypalo. Neviem, ci mi niekto rozumie, ale ak ano, som rad.
Na zaver dufam, ze som nikoho neurazil... ak ano, ospravedlnujem sa. Nemyslim to v zlom.
FO : vystihol si to velmo dobre suhlasim (az na dake detaily v drhej polovici, ale to je uz kazdeho osobny postoj ako vnima tradicne hodnoty) ale inak celkom pekne a zrozumitelne napisane
hmm pozrite najprv ako psychologovia vnimaju bisexualitu, co sa pise v literature....kazdy clovek je schopny mat sex s oboma pohlaviami, ale ide o ten cit..ci ho aj dokaze dat obom pohlaviam.....ked uz sme pri tom, bisexualita je prave o tom moct lubit dvoch ludi opacneho pohlavia....tak ako aj heterosexualita a homosexualita...ja si vravim, ze som lesbicka preto, lebo som schopna milovat len zenu tak ako niekto povie, ze je hetero, lebo muz s chlapom by sa mozno vyspal, ale bolo by to bez citu....preco sa stale chytate slovka sexualita??ved to je len zo slova sex, co znamena pohlavie, nie od slova sex, co pouzivame ako pohlavny akt...takze nemylte si pojmy....
black angel, vobec to neni ako pytat sa ci je hetero alebo homosexualita, je to o inom....lebo s heterakmi ma spaja aspon to, ze milujem len jedno pohlavie, zatial co kvazi bisexuali....hmm....to neni len o tom sexe, co s nim vsetci mate....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Su veci ktore su jednoducho medzi.
Bisexualne spravanie sa zacina prejavovat hlavne u mladych ludi v priebehu dospievania (pravda niekt. individualitam to moze trvat aj dlhsie) , kt sa hladaju, experimentuju a skusaju, mno a niektorím ta naklonnost k obom pohlaviam zostane, nie je to nic nenormalne. Jednoducho su aj ludia kt to tak vyhovuje. Tym ale nechcem tvrdit ze tvoje uvahy niesu relevantne, ba ! Ano, niekedy za bisexualnou orientaciou stoja uplne ine faktory! ale taky sme my ludia - nikto z nas nie je rovnaky
ini chalani? vies co skor pozeram po babach a po chlapoch len sem tam ja skor natrafim na chlapa tak ze sa onho potknem niekde a az potom si ho vsimnem a potom az ide to ze sa zacne zaujimat a tak dalej
cholee: pozri ale zas nie je vyrazenie si s babou ako vyrazenie si s babou, mam kamosku s ktorou sa lubime, pravidelne sa stretavame a kazada ma svojho ale nam je spolu dobre tak preco nie aj taketo? a nie je to len o ulete, je to aj o beznych veciach , aj o laske...
ehm - a mozno novinka pre teba - niektore veci v zivote su ozaj zlozite (pokial im clovek nie je schopny pochopit, a ie len vtedy)
- co tym chcem povedat - svet nie je biely a cierny - nie vsetko je bud alebo - su veci ktore su nezaraditelne presne tak ako aj ludia - ale na to dojdes ked nie zajtra tak inokedy urcite
a marttina oki, lubte sa, mnozte sa..ci to asi nie ..ja vam to neberiem, to len moj nazor, ze ako clovek moze lubit dvoch ludi naraz rovnakou laskou hm???
tak trocha blba otazka nemyslis ??? Je, aspon podla mna - to ze niekto to o sebe tvrdi a sam poriadne netusi ze o com hovori a ty si na zaklade toho vytvoris chbny nazor to je uz o inom
Tu nie je rec o laske, ale o sexe! Moj nazor je taky, ze sexualna orientacia ti urcuje len to, ake pohlavie ta pritahuje sexualne a nie citovo. Jasne, ze homosexuali si aj citovo viazu na partnerov rovnakeho a heterosexuali opacneho pohlavia. No a bisexual ma na vyber... Preto si myslim, ze argument typu "clovek nemoze lubit dvoch ludi naraz rovnakou laskou" je sice pravdivy, ale nikto nehovori, ze bisexual musi mat naraz dvoch partnerov. Moze mat len jedneho, ktoreho lubi, a je mu jedno, ci je to muz alebo zena. Pripadne sa moze zalubit do zeny a zaroven ho moze vzrusovat predstava sexu s muzmi. Moze to byt aj tak, nie?
Myslim, ze RODINA, ako ju pozname, je jednym z pilierov nasej spolocnosti. Ak budujeme nasu spolocnost na nejakych tradicnych hodnotach, nemali by sme ich menit. Zaklady by mali byt pevne, aby sa nam to cele jedneho dna nezosypalo. Neviem, ci mi niekto rozumie, ale ak ano, som rad.
Na zaver dufam, ze som nikoho neurazil... ak ano, ospravedlnujem sa. Nemyslim to v zlom.