Veľmi chcem ísť študovať do zahraničia najmä do krajín kde sa hovorí anglicky ale skôr do ameriky ako do anglicka no neviem čo je vhodnejšie a ani koľko to stojí,či je lepšie ísť na pol roka či na rok, a v ktorom veku by to bolo najvhodnejšie.....
lacné to nie je... ja osobne by som si to nemohla dovoliť, hoci by som veľmi chcela. ale tak už som na to tak či tak stará jedine erazmus ma môže zachrániť
ale keď ti to nevyjde so štúdioum v zahraničí, stále tam môžeš ísť pracovne, tak sa ti aspoň vráti* ten vklad.
kamoška strávila celý 3. ročník SŠ v Amerike, urobila si tam maturitu a namiesto 4. ročníka na SŠ nastúpila na univerzitu na Taiwane... Okrem toho, že perfektne ovláda anglinu, že ju vyučuje a že sa naučila samostatnosti, si ešte nevie vynachváliť fakt, že vypadla zo Slovenska
ja som bola a ak ti mam poradit tak 2 alebo 3 rocnik na strednej a na pol roka... pol roka ti dokonale staci na to aby si sa vyborne naucila jazyk a ked mas potom robit komisionalky z nejakych tych predmetov tak polrocne ucivo sa dohana ovela ovela lahsie ako cely rok, ver mi...
myslím že sa to určite oplatí, výška tam je na ovela lepšej úrovni ako na slovensku a ked studujes v zahraničí tak máš potom viac možností sa uplatniť.
@psycholilithka a nevies,podla coho ju zobrali na vysku tam? dobre vysledky v skole, stipendium za sportu, ci..?
@nataly005 su agentury, ktore si z toho az tak nevynasaju..a maju nizsie ceny..a ked si predstavis,kolko rodicia na teba minaju behom skolskeho roka..a ked budes tam,tak uz nebude ziadne "mami,kup mi toto",ale "musim si davat pozor,ci mam dostatok penazi na ucte"..oplati sa to dost aj za tie peniaze vobec to nie je vela..
@laira - zobrali ju aj vďaka dobrým známkam, ale ten ročný pobyt v USA si tuším platila sama, to nemala cvakané školou. Na VŠ na Taiwan ju už potom zobrali normálne len podľa známok...
@psycholilithka jj jasne, to viem,ze ten rocny pobyt (ak nema stipendium),tak si musi sama..ale aj ja by som chcela tak,ze uz nemusim dokoncit skolu na slovensku a rovno v USA,lenze nvm ci by ma len tak zobrali niekam..lebo zahranicnym studentom zevraj velmi nedavaju prednost
@laira - no závisí aj od toho, kam chceš ísť študovať a či máš na to "gule"... Ona si to všetko pozisťovala a šla si za tým.. Keby chcela ísť študovať do Ameriky, tam by to s prijatím asi bolo zložitejšie, ale na Taiwan ťa zoberú, ak máš dobré výsledky a naviac je to strašne dobrá univerzita... Len väčšina ľudí by tam nešla, pretože je to jednak ďaleko a jednak je to o dosť odlišná mentalita. A naviac ľudia moc sledujú telku, a potom to celé vnímajú úplne skreslene Ale keď ideš študovať s tým, že sa nechceš na Slovensko viac vrátiť, tak je to dobrá voľba Ale určite by sa dalo aj niekde inde, to by si si musela poriadne pozisťovať všetko Ale dá sa fakt všetko, keď človek chce
@psycholilithka jj to viem..prave preto si buduci skolsky rok idem vsetko zistovat a keby som nemusela ani dokoncit slovensku strednu,tak o starost menej.. americka maturita je to najjednoduchsie a uz len na vysku sa dostat..hadam sa podari ale len si zacat o skolach zistovat,no..
ako stale rozmyslam nad tym,ci sa viac oplati vykaslat sa na maturitny rocnik a hned do zahranicia,alebo sa rozlucit s kamaratmi a prezit ten maturitny a az potom do zahranicia naspat..ale netusim este..
@laira sprav si maturitu, zo slovenskou maturitou ťa v pohode zoberu napr na výšku v británií, známy tam tak išiel. A tiež si myslím že maturita je lahšia ako britska maturita (ktoru som robila ja) ale to je taký osobný pohlad.
Inak v blogu mám članok o študií v zahraničí tak ak chceš pozri si.
@dreamagall ale ja idem studovat do USA na rok a taktiez v buducnosti by som chcela v USA byt na vyske..cize mne sa velmi do VB neoplati..a kedze v USA je im ukradnuta slovenska maturita,jedine ten rok co by som zostala v maturitnom na slovensku by som mohla vyuzit na toefl test..mne skor budu chybat ti ludia,tak nvm no..uvidim ako co povybavajum tento skolsky rok,ked budem v USA
ja by som ti to tiez odporucila..bola som na rocnom pobyte na strednej skole v usa a bol to super zazitok....na cely zivot ci uz z jazykoveho alebo osobneho hladiska
a v dnesnej dobe tie agentury nechcu az take horibilne peniaze
urcite odporucam okolo 17-18 rokov, tak po skonceni 3. rocnika na strednej, lebo to je uz ten clovek taky vyzrelejsi a viac si to tam uzije
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ale keď ti to nevyjde so štúdioum v zahraničí, stále tam môžeš ísť pracovne, tak sa ti aspoň vráti* ten vklad.
*ale ani to nemáš na 100% isté
@nataly005 su agentury, ktore si z toho az tak nevynasaju..a maju nizsie ceny..a ked si predstavis,kolko rodicia na teba minaju behom skolskeho roka..a ked budes tam,tak uz nebude ziadne "mami,kup mi toto",ale "musim si davat pozor,ci mam dostatok penazi na ucte"..oplati sa to dost aj za tie peniaze vobec to nie je vela..
+ @mousisitka
@psycholilithka jj jasne, to viem,ze ten rocny pobyt (ak nema stipendium),tak si musi sama..ale aj ja by som chcela tak,ze uz nemusim dokoncit skolu na slovensku a rovno v USA,lenze nvm ci by ma len tak zobrali niekam..lebo zahranicnym studentom zevraj velmi nedavaju prednost
ako stale rozmyslam nad tym,ci sa viac oplati vykaslat sa na maturitny rocnik a hned do zahranicia,alebo sa rozlucit s kamaratmi a prezit ten maturitny a az potom do zahranicia naspat..ale netusim este..
Inak v blogu mám članok o študií v zahraničí tak ak chceš pozri si.
» www.birdz.sk/webka/dreamagal...
a v dnesnej dobe tie agentury nechcu az take horibilne peniaze
urcite odporucam okolo 17-18 rokov, tak po skonceni 3. rocnika na strednej, lebo to je uz ten clovek taky vyzrelejsi a viac si to tam uzije
:/